Büyük-küçük Lepistes İlişkisi/corydora Yumurtlama


ssalihÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2019
İl: Ankara
Mesaj: 46
ssalihÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2019 02:24
Merhabalar, akvaryumumda 2lepistes 2corydora vardı. Corydora sayısını arttırmam gerektiğini bildiğim için 2 tane daha aldım fakat aldıktan sonra eski corylerden birinde farkettiğim şişliği araştırdım ve yumurta taşıyormuş gibi görünüyor, bu yumurtalar çıkarsa ne yapabilirim olabildiğince canlı tutmak açısından,

Lepisteslerin hepsi erkek 2 lepistes sürekli birbirlerini didikliyordu sayı arttırmanın ortamı sakinleştiriceği söylendi bu yüzden 1 tane daha aldım fakat petshop camı beni biraz şaşırtmış, yeni aldığım lepistes diğerlerine göre oldukça küçük, yutabilicekleri kadar değil tabi ki fakat bariz bir boyut farkı var. Tanka bugün koydum arada peşine gidip tırtıkladıklarını görüyorum acaba alıştıktan sonra birkaç gün içinde ufak lepistesin peşini bırakırlar mı ne yapabilirim?

Ek bilgi; akvaryum 24-25C sıcaklığında tutuluyor ve yaklaşık 30litre hacminde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

çulsuzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/03/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 1877
çulsuzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2019 02:51
Lepisteslerin birbirine alışacağını düşünüyorum ve temenni ediyorum.

Corylere gelirsek ayrı bir akvaryumda suyu biraz yumuşatarak ve tazeleyerek, biraz da soğutarak yağmur yağma etkisi verirsiniz ve yumurtlamaya teşvik edersiniz hem de yumurtaları kurtarırsınız.

Beğenenler: [T]213461,ssalih[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ssalihÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2019
İl: Ankara
Mesaj: 46
ssalihÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2019 03:10
[QUOTE=çulsuz]Lepisteslerin birbirine alışacağını düşünüyorum ve temenni ediyorum.

Corylere gelirsek ayrı bir akvaryumda suyu biraz yumuşatarak ve tazeleyerek, biraz da soğutarak yağmur yağma etkisi verirsiniz ve yumurtlamaya teşvik edersiniz hem de yumurtaları kurtarırsınız. [/QUOTE]

Tedirginliğim şurdan geliyor; 2aydır bu 2 büyük lepistes beraberler nerdeyse hergün birbirleriyle kavga ettiler duello tarzı tırtıklamalar birbirlerini kovalamalara vesaire, kuyruklarında boşluklar oluştu uzun bir süre sonra fakat boyut olarak da büyüdükleri için belki de genetik kuyrukları öyle gelişti emin olamıyorum tabi. Şuan yeni eklediğim ufak olan daha zeminde geziniyor corydoraların yanında arada gidip onu tırtıklıp sonra yüzeye dönüp kendi aralarında kavgaya devam ediyorlar bu hem görünüş açısından çok rahatsız edici hem de birbirlerine zarar verdiklerini düşünüyorum aslında saklanabilicekleri yerler de var acaba bi agresyonu azaltmak için 3lepistes yetersiz mi belki 1-2 tane daha eklemeliyim? 30 litreye fazla yük birdirmek de istemiyorum açıkçası.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir