Bunlar Ne Yapıyor Böyle


melihcarusÇevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2010
İl: Çorum
Mesaj: 395
melihcarusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2015 12:05
Dişinin karnı şiş yakında tüpçük çıkartır.Yakından çekilmiş resimlerini atarmısınız.Erkek balığa bayıldım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2015 19:57
Mermer, beyaz porselen gibi seçenekler çok doğru seçenek değildir. Çünkü yüzeyleri ya fazla parlak veya pürüzsüzdür. Pürüzsüz yüzey yumurta tutunmasını engeller. Parlak yüzey balığı rahatsız ettiği gibi, aynı zamanda yumurta açısından da doğal görünmez. Halbuki kil çömlek, kil saksı, yuvarlak ve geniş yüzeyli dere taşları bu açıdan tutunabilirliği sağlaması, doğal ortam yüzeylerine yakınlığı, yumurtanın yüzeye uyumu açısından iyidir.
Yumurtaların ve yavruların anaçlardan ayrılması konusu çok farklı ele alınmaktadır. Her kafadan bir başka ses çıkıyor dense yeridir. Kimileri hiç ayırmazken kimileri daha yumurtlar yumurtlamaz ayırır. Üretme planınız olmadığını göz önüne alarak, anaçların yanında kalmasını, yumurtaları yeseler bile bir arada tutup zaman içinde yavru bakmayı öğrenmelerini öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alihan19964Çevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2015
İl: Adana
Mesaj: 234
alihan19964Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2015 23:00
Öncelikle bütün arkadaşlara verdiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Karma amerikan show akvaryumu hayal ederken bu benim için şans mı oldu yoksa hayal kırıklığımı bunun şaşkınlığını yaşamaktayım akvaryuma çömlek koymaya gelince şuan evde hiç böyle bir şey yok mecburen almak zorunda kaldım galiba alacağız artık:)

bayram nedeni ile akvaryumla ilgilenemedim balıklar yeme karşı eski iştahları yok neden acaba ? özellikle dişi olan çok az yem yiyor ve yine belirtmek istedim çok ürkek olmaya başladılar bu normal mi?

arkadaşlar bir de eyer ki üreme olursa bu iki balığa arkadaşta 60 lt akvaryum var oraya aktarsam ikisi için küçük olur mu? yada dişiyi gönderip erkek balığı show akvaryumuna mı koysam tekrar?[:?] [:?][:?]

Yarın kısmet olursa resimlerini çekip yüklerim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir