Bu Mucizemi ?


tufiÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 46
tufiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2012 09:07
Arkadaşlar yaklaşık 1 yılı aşkın süredir sp besliyorum akvaryumculukta tecrübesiz sayılırım bu hafta çok ilginç bir olay başıma geldi sizlerle paylaşmak istiyorum.
 
Pazar günü sabah kalktım akvaryumumum ışığını yaktım yem atmak üzere iken kumların üzerinde daha yeni oluşmak üzerer kafaları ve kuyrukları yeni oluşmuş sp yumurtaları gördüm. bir dişim 11. gün yumurtaların bir kısmını atmış fakat bir kısmı daha ağzında yani balığımın ağzı daha dolu.Ayrıca başka yumurta alan dişim yok akvaryumda günlerini çok iyi takip ederim.Hemen ışığı söndürüp yumurtaları topladım tam 10 adet. kuluçka makinem olmadığı için yavruluğa alıp hava makinesinin önüne koydum.salı akşamına kadar 7 tanesini kaybettim 3 tanesi yaşıyordu. Salı akşamı yani dün akşam balığı yakalayıp kusturmak istedim genelde 13. gün kusturuyorum ve yavrular yumurtadan kurtulmuş oluyor.Bir tane yavru çıktı fakat çok hafif bir kesesi vardı.Diğerlerini çıkartmadım bir süre bekledim anne yavruyu ağzına aldı işte mucize bundan sonra başladı anneyi yavruluğa koydum diğer 3 yavruyu alır mı diye ve anne 2-3 dakika bekledikten sonra 3 gün önce attığı yavruları tekrar topladı...Ayrılık sona erdi
sizce bu mucizemi mi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GOLFMK2Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1230
GOLFMK2Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2012 10:24
İçgüdüsel bir olay;zaman zaman anaç dişiler bunu yapar.Size önerim acilen bir kuluçkalık alın.Kuyruğu çıkmış keseli yavruları kesinlikle kaybetmezdiniz.Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir