Bitkili Lepistes Bana Göre Herşey Normal Ama?


lepistes5994Çevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2025
İl: Tekirdag
Mesaj: 41
lepistes5994Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Saat 2 Dakika önce
[QUOTE=Samnastrp]Benimkiler sadece aşağıya yem için bazen ona için bile gitmiyorlar.Bence yeni tank sendromu.[/QUOTE]

Benimkilerde aşağı taraf sanki onlara ait değil gibi pek ilgilenmiyorlar ama tabi hiçte gitmiyorlar diyemem[EDIT]lepistes5994,2025-10-29 20:59:49[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yyiImazÇevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2020
İl: Samsun
Mesaj: 186
yyiImazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Saat 39 Dakika önce
Kurulumunuz hayırlı olsun öncelikle. 20 günlük kuruluma canlı eklemek genelde sorun teşkil edebiliyor. Bakteri popülasyonu tam oturmadığı için bitkilerinde verimli gelişmesi etkilenebiliyor. Bitkilerde adapte olamamışken canlıların oturmamış su düzeninde sağlıklı yaşayabilmesi zor olabiliyor. Acele etmeseydiniz canlı eklemek için sizin için iyi olurdu. Şu aşamada ilk önceliğiniz bolca bitki eklemesi yapmanız olsun. Sudaki amonyak nitrat gibi atıkları dengeler en azından. Su değişimlerinde de bakteri kültürü eklemeniz süreci hızlandırır. Su ortamı stabile döndüğünde canlılarınız alışacak su ortamına.

Beğenenler: [T]268771,lepistes5994[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lepistes5994Çevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2025
İl: Tekirdag
Mesaj: 41
lepistes5994Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Saat 23 Dakika önce
[QUOTE=yyiImaz]Kurulumunuz hayırlı olsun öncelikle. 20 günlük kuruluma canlı eklemek genelde sorun teşkil edebiliyor. Bakteri popülasyonu tam oturmadığı için bitkilerinde verimli gelişmesi etkilenebiliyor. Bitkilerde adapte olamamışken canlıların oturmamış su düzeninde sağlıklı yaşayabilmesi zor olabiliyor. Acele etmeseydiniz canlı eklemek için sizin için iyi olurdu. Şu aşamada ilk önceliğiniz bolca bitki eklemesi yapmanız olsun. Sudaki amonyak nitrat gibi atıkları dengeler en azından. Su değişimlerinde de bakteri kültürü eklemeniz süreci hızlandırır. Su ortamı stabile döndüğünde canlılarınız alışacak su ortamına.[/QUOTE]

Dürüst olmak gerekirse 15 yılı aşkındır lepistes balığı bakıyorum kısa süren japon balığı serüvenimden sonra geçiş yaptım resmen sıfırdan kurdum tüm herşeyi ama böyle birşey başıma geldi gerçekten çok yordu ve üzdü beni canlı kaybını hiç sevmiyorum, sonuçta onlarda bir canlı öldü deyip kenara atmak zoruma gidiyor. O biyolojik atmosferi hazırlamadan akvaryuma eklediğim için bende pişmanım ama zamanı geri alamam açıkçası, birdahaki sefere farklı şeyler yapacağım bu kesin. Zeytin bitkisi var şuan yakılaşık 7,8 bağ parça parça ekili. yeni olarak 5,6 dal java ferm ve taşa sarılı mos pilo ve akvaryuma biraz renk verme maksadıyla PALUSTRİS SUPER RED bitkilerini ekleyeceğim hem yavru tutulmasına destek hemde akvaryum içerisinde biyolojik olarak destek olması adına.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir