Bitkili Akvaryumda İlaç Kullanımı Hakkında Bilgi


alitnvÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2011
İl: Ankara
Mesaj: 55
alitnvÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2012 14:03
Arkadaşlar merhaba. Bende 630 lt bitkili bir tank mevcut .Balık ölümleri hat safhada, özellikle erkek balıklarım ölüyor. Genel hastalık kuyruk erimesi ve beyaz benek. Bitkiler yüzünden hiç bir şey yapamıyorum, ne tür ilaçlar kullanabilirim ?
Bana yardımcı olursanız sevinirim.
serkan_cetinkol2012-04-24 00:27:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fzkdevilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/01/2012
İl: Manisa
Mesaj: 624
fzkdevilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2012 18:06
Ölen ve akvaryumdaki Balık türünüz nedir acaba?

Alıntı:
Beyaz Benek Hastalığı Belirtileri:Balığın gövdesinde ve yüzgeçlerinde toplu iğne başından küçük, gözle görülebilir beyaz lekeler oluşur. Lekeler, balığın gövdesinde şeker kristalleri gibi gözükürler.  Her lekenin içerisinde bir parazit yuvalanmıştır. Bu parazit balığın kanıyla beslenir ve çoğalır. Hastalık tedavisi yapılmadığı taktirde tüm balıklarınızı ölme götürebilir. Hasta balık sık sık yüzgeçlerini gövdelerine yapıştırırlar ve akvaryumdaki nesnelere sürtünerek kendilerini kaşırlar. Hastalık solungaçlarına ulaştığında ise hastalık çok ilerlemiştir. Balık halsizleşir iştahını kaybeder ve zayıflar.

Beyaz Benek Hastalığı Tedavisi:Tuz kullanımı fazla etkili olmasana hastalığın ilerlemesini durdurmak yada önlemek için kullanılır. Hastalığa yakalan balıklarınız için tuz banyosu iyi olacaktır hasta balığınızı 30 g/L tuz ölçüsünde birkaç dakika banyo yaptıra bilirsiniz.

Beyaz Benek Hastalığı tedavisinde etkili yöntemlerden biriside su sıcaklığının artısı ve düşüşü ile tedavi mümkündür. Su sıcaklığını kademeli olarak 30-32 °C ya kadar çıkartılabilir. Sıcaklık bu derecede 24 saat kadar sabit tutulur ve bu sıcaklıkta parazitler ölecektir. Daha sonra yine kademeli olarak su sıcaklığı 20-22 °C ye kadar düşürülür ve 36 ila 42 saat bu sıcaklıkta sabit kalınır. Bu arada akvaryumun dip tortularının bir hortum ile çekilmesinde payda görülecektir. Daha sonra sıcaklığı tekrardan kademeli olarak 30-32 °C ye alınır ve 36 ila 42saat beklenir. Bu sıcaklık değişimleri iki hafta kadar devam ederse hastalık hemen, hemen ortada kalkacaktır.İlaç kullanılarak ta hastalık tedavi edilebilir.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bozerhanÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 472
bozerhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2012 21:44
Eğer karantina akvaryumunuz varsa beyaz benek için Sera Costapur kullanabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir