Bitkili akvaryuma geçiş


Burki06Çevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2013
İl: Ankara
Mesaj: 112
Burki06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2013 18:49
Arkadaşlar 80 cm bombeli 120 lt akvaryumumu bitkili tank yapmaya karar verdim. Fakat pek bi bilgim yok bu yüzden size sorularım olcak. Zaman ayırıp cevap verenlere şimdiden teşekkürler :)

Öncelikle kum olarak ne tercih etmeliyim tek tür kum işimi görmez mi ? Örn: Sadece lav kırığı gibi.
Eğer görmezse aquaclay ve lav kırığı ikilisi bitkilerin gelişimi açısından nasıl olur ? Şuan akvaryumda silis kum var 0.5 mm araştırdım ve çoğu kişi bitkiler için uygun olmadığından bahsetmiş.

Diğer bir sorum aydınlatma . Yaptığım araştırmalarda akvaryum lambaları diye satılan 30-40 tl lik lambaların gereksiz olduğundan bahsedilmiş.Çoğu kişi philips tld 950 deluxe diye bir florasan tavsiye etmiş ve çok memnun olduklarını söylemişler fiyatıda ortalama 2.5 tl civarında. Akvaryuma 2 adet floresan koyma imkanım var yani kapağı aliminyum gibi bir maddeden içe göçük olarak yapılmış . Başka bir deyişle içinde floresan olmayan bir armatür düşünün .

Havalandırma konusunda da pek bir bilgim yok. Dolphin c-500 dış filtre ve iç filtreler var . İç filtre yerine pipo filtre koysam nasıl olur ? Pipo filtre koymak istememin sebebi akvaryumda bitkileme işlemi tamamlanınca bir çift melek koymak istiyorum .


Son olarak da bitki önerine ihtiyacım var . 1 adet 8 9 yapraklı anubias koymayı düşünüyorum buna ek olarak başka ne koymalıyım ? Mangrow köküne java moss sarmak gibide bir düşüncem var .



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GannicusÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 174
GannicusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2013 22:16
Sizin gibi genç bir hobiciyi bitkiliye gönül verdiğini görmek çok güzel doğrusu....
 
Ben sizekum olarak siyah hagen kum tavsiye ederim;bende 2 tane bitkili tank var ve ikisinde de hagen kullanıyorum çok memnunum...
 
Aydınlatmaya gelince aydınlatma çok çok önemli bence..Işık sağlam olunca kumun çok da önemli olmadığını görüyoruz o yüzden ışık alırken daylight ve grolüx kombinasyonu yapın,bunu yaparkende litre başına en az 0.5 watt ışık olmalı....
 
Bitki konusunda ise o size kalmış akvaryumu tam anlamıyla oturtunca yetiştiremeyeceğiniz bitki kalmaz...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir