Bitkili Akvaryum Taban Tavsiyesi


zaferrrrÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2018
İl: Ankara
Mesaj: 135
zaferrrrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2019 17:16
Merhaba. Şuan 40 lt pek de bitkili olmayan akvaryumum var. Yeni bir bitkili akvaryum kurmayı düşünüyorum. Kum harici gerisini hallettim gibi. Akvaryum 80x40x40 bir akvaryum olacak kesin olmamakla beraber. Elim de siyah hagen ve lav kırığı var. Fakat hagen de 2 senedir bitkili akvaryum da başarılı olamadım; bol bol, çöpe bitki attım. Uzun araştırmalar sonucu, alta önceki gibi lav kırığı; üste ise jbl manado, vitasand bitki kumu, vitasand dere kumu gibi kumlar arasında kaldım. Manado bütçemi geçiyor o yüzden vitasand siyah-kırmızı bitki kumu veya vitasand dere kumu olacak gibi. Siz hangisini tavsiye edersiniz ? Vitasand kırmızı veya siyah bitki kumu ? Vitasand dere kumu ? Bu kumları kullananlar varsa düşüncelerini almak isterim. Ayrıca önereceğiniz bir kumda varsa o da olabilir. Akvaryum da low tech bitkiler olacak.
Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

çulsuzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/03/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 1877
çulsuzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2019 18:29
Zafer bey bitkili akvaryumda başarılı olmakta kumun elbette etkisi çok büyük ama başarılı olanlar hagen, lav kırığı ve dere kumu ile başarılı olmuşlar. Kumu değiştirmek yerine diğer parametreler üzerinde düşünmek belki daha çözüme yönelik olur. Saygılar.

Beğenenler: [T]203350,zaferrrr[/T][T]187204,Bisnev99[/T]
+1: [T]54149,erdalakçay[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zaferrrrÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2018
İl: Ankara
Mesaj: 135
zaferrrrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2019 19:55
[QUOTE=çulsuz]Zafer bey bitkili akvaryumda başarılı olmakta kumun elbette etkisi çok büyük ama başarılı olanlar hagen, lav kırığı ve dere kumu ile başarılı olmuşlar. Kumu değiştirmek yerine diğer parametreler üzerinde düşünmek belki daha çözüme yönelik olur. Saygılar.[/QUOTE]

Teşekkür ederim cevap için. Yalnız diğer konularda bir sıkıntı yok gerek okuduğum makalelerde ve diğer konularda gerekse benim açtığım konularda onu anladım. Hagen kumla ilgili mağdur olanların açtığı konular ciddi boyutlar da. Aynı sorunlar bende de var. Ayrıca kum zaten alacağım elimde ki kum yetmez ondan dolayı farklı olsun dedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir