Bitkilerde Makro Besinler


fantastik3Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/02/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 676
fantastik3Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2011 00:35
Tunç bey merhaba,
 
Forumda sizi tekrar aktif görmek ne kadar da güzel. Umarım vakit buldukça yazarsınız.
Yabancı forumlarda, chucks planted aquarium calculator'ünde MgSO4 ilavesi açıklanıyor, hatta 'epsom salt' olarak geçiyor. Sizce Mg 'da demir gibi ayrıca vermenin ne gibi bir artısı olabilir? (mikroelement gübresinin içinde olmadan!)
Sıvı organik karbon diye piyasada benim bildiğim Seachem Excel ve Easy life easy carbo ürünleri mevcut. Sadece excel'i denedim, kokusu iğrenç, akvaryuma koysanız dahi bütün ortamı kokutuyor!
Aşırı buharlaşmışı gözleri bile tahriş edecek yapıda. Ancak içindeki maddelerden dolayı alg ile mücadelede oldukça etkili bir ürün olduğunu düşünüyorum. Henüz mayalı veya tüplü CO2 yerine excel ilavesiyle cO2 idamesi denemem olmadı ama olabileceğini düşünüyorum.
Siz ne dersiniz?
 
Selamlar... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasmutÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 29/08/2007
İl: Agri
Mesaj: 786
yasmutÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2011 01:30
Mutlu Bey,

Zaman bulmakta çok zorlanıyorum inşallah daha çok yazmaya çalışacağım.

Eğer suyun genel sertliği 8 den düşük ise MgSO4 ilavesi uygun olur. ama daha sert sularda zaten yeterli miktarda bulunur. Demirin kullanımında çok etkili olduğundan micro element gübrelerinin hemen hemen hepsinde bir miktar bulunur emniyet amaçlı.

Exceli kendim için üretim kullanıyorum. Yakın arkadaşımın 1000 lt lik tankında  da kullanıyoruz. Tüplü sistem var tanklarda co2 olmasına karşın gelişime etkisi var ve yosunlara karşı etkili. Ama çok zehirli bir madde  olduğundan satmaya cesaret edemiyorum. Yanlış kullanımı tam facia olacaktır. Zira en güçlü antibakteriyel maddelerden biri.

Yalnız bunun kullanımının bakteri filtrasyonuna etkisi biraz belirsiz zira çok güçlü bir madde şimdi bunun üzerine çalışıyorum. Bakterilerede yasunlara yaptığı gibi darbe vuruyorsaki bence vuruyor kullanımı riskli bir hale dönüşebilir. 
Ama dediğim gibi dünyada bir çok kişi bu malzemeyi co2 ile birlikte kullanıp verim alıyor şimdilik bende verim alıyorum ama zamanla neler olacak bilemiyorum.
yasmut2012-02-12 20:26:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2011 14:15
[QUOTE=yasmut]Çok eskiye dayanan bir başlıkmış ancak dikkatimi çekti. 

Öncelikle hormonlar ile ilgili 2005 ten 2008 e kadar bir araştırma ve deneme yaptım. Hormonların doğru dozlanması ve doğru karışım kullanılması bitkilerde hızlı gelişim yaprakların devasa çıkması gibi etkilerde bulunabiliyor. Fakat bu olay 4-5 aydan fazla sürmüyor bundan sonra ne yapılırsa yapılsın hormonların etkisi tam ters etkide bulunarak gelişimi yavaşlatmaya başlıyor. En az 4 aylık bir ara verilip tekrar kullanılırsa yine bir hızlanma meydana geliyor. Stabil ve avantajlı bir kullanımı olmadığı gibi glossostigma gibi küçük yapraklı bitkiler bile anubias gibi yaprak veriyor pek istenilen bir durum değil.

Macro besinlere gelince bunları hazırlamak gerçekten kolay yıllar önce birçok yazımda ve makalemde detaylı olarak açıklamıştım. Potasyum ve fosfat bazlı ürünleri piyasada bulmak kolay sadece potasyum nitrat için özel alım izni gerekiyor. Aksi taktirde artık satın alamıyorsunuz. Gübre satan yerlerde bunların bir çoğu mvcut fakat içeriğini ambalajlardan okuyarak anlayarak almak gerek.

Potasyumun ölçümüne gerek olmuyor makalemde yazdığım dozlama sistemi ile potasyumu sürekli sabit tutmak mumkün. Potasyumu ölçen tek sıvı test lamotte firmasında var buda oldukça pahalı. Benim elimde colorimetre var bu tüm elementlari ölçüyor onunla ölçerek bu dozlama şeklini oluşturmuştum.

Gübreleri damacana suları ile hazırlayabilirsiniz çok bir fark yaratmaz. İlla saf su aramanıza gerek yok. sonuçta kimya formülü üretmiyoruz sadece gübre ve hasas yapılması gerekmeyen gübreler.


Micro element gübresine gelince onur bey;in dediği gibi oldukça fazla madde ve ekipman gerekiyor. oldukça masraflı bir iş ben 7 yıldır gübremi geliştirmek için hala para harcıyorum kazancımın neredeyse hepsi malzeme ve ekipmanlara gidiyor. Ben bir delilik yapıp hiç kazancım olmadan 2 yıl boyunca 20-30 bin tl masraf yapıp bu gübrenin ilk formülünü geliştirmiştim. Şuanki aklım olsa yapmazdım :). Ama dediğiniz gibi bir bitki üretim tesisi kuracaksanız bu işe girilebilir. Fakat su içinde bitki yetiştirmek astarından pahalı bir iş, su dışında geliştirlmesi gerekiyor bunun içinde micro gübreye ihtiyaç olmuyor.

Bunca sene satışlar sayesinde ufak çapta bir arge laboratuvarım oldu. Gübreler için gerekli birçok maddenin alımı yasak bu nedenle şirket kurup izinler çıkartmam gerekti şuan tüm kimyasallara erişimim var.

Onur bey, çeşitli çalışmalar ve ürünler için yardım gerektiğinde istemekten çekinmeyin zira ben tüm bu işleri ucuz malzeme kaynağı yaratmak için oluşturdum. Daha satışa sürmediğim ve geliştirdiğim birçok ürünümde var fakat güvenlik nedenlerince bunları satışa çıkarmaya cesaret edemiyorum buda işin ayrı bir boyutu.

Seachem exceli formüle ettim. Fakat bu gübrenin etken maddesi gerçekten çok zehirli bir madde özel izinle almam gerekti, İçilmesi oldukça tehlikeli ayrıca yanlış kullanımı tüm canlıların sonu demek. Herkes evinde kullanıyor ama buna oldukça hassasiyet göstermek lazım bu nedenle seachem excelin kapakları çocuk korumalıdır. Ben açıkçası çekinerek baktığım bir ürün.

Her türlü araştırma ve geliştirme işine sıcak baktığımı herkesin bilmesi isterim bulduğum şeyin ticari değirinin hiçbir önemi yok yeterki işe yarar bişiler elde edelim.

Saygılarımla
[/QUOTE]

Teşekkürler Tunç Bey.

Ben de hormonlar ile ilgili denemeler yaptım ama sonra en güzeli bitkinin hormon dengesini bozmamak diye düşündüm. Mesela anubiasın 40-50 cm kök saldığını görünce insan bir şeylerin yolunda olmadığını anlıyor.

Ben potasyum nitratı halen kimi yerlerden az da olsa bulabiliyorum. Genellikle gerektiğinde üre veya amonyum nitrat kullanıyorum ama malum; kimseye tavsiye edilecek şey değil. Özellikle ortamda balık varsa kontrolsüz kullanımı yıkıcı etki gösterebiliyor. (Gerçi amonyum nitratın da satışının sınırlı olması lazım. Potasyum nitrata göre patlayıcı yapımında kullanılma ihtimli daha yüksek. Potasyumla pomba yapan kötü niyetli, amonyum nitratla yapan iyi niyetli durumu varsa başka.)

Ben de pek çok bitkiyi dediğiniz gibi emers koşullarda yetiştirdim. Buna hemianthus callitrichoides, glosso, criptolar, anubiaslar, rotalalar ve echinodouslar dahil. Hakikaten su dışında yetiştirmek kolay da sonra suya adapte ederken çok kayıp veriliyor. Ancak büyük üretimde kullanılabilecek bir yöntem. O zaman da yine kimi eser elementlerin kullanılması gerekiyor. Fakat bu tip büyük üretim yöntemlerinde zaten akvaryumda kullanılan bileşik eser element gübreleri değil de ihtiyaca göre ayrı ayrı element takviyesi şeklinde katkılama makul görünüyor.

Çok teşekkür ederim, kimyasal ihtiyacım bu yaz olabilir. Yardımcı olursanız gerçekten çok güzel olur. Malum; atıyorum gidip 50 gram kobalt bromid almaya kalksam çuvalı dayamaya kalkıyorlar.

Excel konusunda ben de çok çekinceliyim. İlk çıktığında araştırmadan birkaç kişiye tavsiye etmiştim ama sonra araştırınca insanlara kullan da diyemedim kullanma da diyemedim. Sorana ben kullanmıyorum deyip işten sıyrılmaya çalışıyorum. Az miktarda kullanınca balıklarda kısa vadeli sorun görmüyoruz da acaba görmediğimiz sorunlar da çıkabilir mi diye düşünüyorum. İçindeki kimi kimyasalların mikroskobik canlılar üzerindeki etkisi ile ilgili net bilgiler de mevcut değil.

Benim de size herhangi bir yardımım dokunabilecek konu olursa her zaman yardıma hazırım, söylemeniz yeterli. Son zamanlarda biyofizik üzerine kaynaklara kafamı daldırdım, içlerinden çıkmaz oldum. Gerek hücrede madde transferleri olsun, difüzyon koşulları ve elementlerin membran potansiyelleri olsun epey uğraşıyorum. Bu tip konularda bilgi gerekirse elimden geldiğince yardıma açığım.
onuruygun2011-04-25 14:41:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fantastik3Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/02/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 676
fantastik3Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2011 23:40
Sevgili Onur,
 
Artık şu okulu bitirip, aklını sınav streslerinden bir an önce kurtarıp akvaryumlara dönmeni istiyorum. Benim öğrencin olsan akvaryum bilginden sana sözlü ve kanaat kullanırdım :)
 
Selamlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2011 00:20
[QUOTE=fantastik3]Sevgili Onur,
 
Artık şu okulu bitirip, aklını sınav streslerinden bir an önce kurtarıp akvaryumlara dönmeni istiyorum. Benim öğrencin olsan akvaryum bilginden sana sözlü ve kanaat kullanırdım :)
 
Selamlar...
[/QUOTE]

Mutlu Hocam inanın bu sözünüze kanaat kullanmışsınız gibi sevindim.

İlk 4 yıl yat sporuyla uğraşınca(yan yatış) her şey birikti. İnşallah önümüzdeki yıla kalan birkaç dersi de verip bitireceğim.  Sonra salim kafayla bitki deneylerime devam edeceğim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ckeceÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 1
ckeceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2011 15:03

200 litrelik bitkili tankım 1 yıldan fazla zamandır kurulu ve epeyce oturdu. ilk kurulumda 3-5 santim hindistan cevizi torfu ve taban gübresi koyup üstünü 7-8 cm kalınlıkta hagen kumla kapatmıştım. tüpten co2 veriyordum, sonra başbakanın nükleer reaktör ve mutfak tüpü aforizmasından ilham alarak tüpü balkona koydum ve mayalı sisteme geçtim. bir kaç kere misket gübresi versem de ciddi bir gübreleme yapmadım. mayalı sisteme geçmeden evvel tank birkaç ay co2 siz kaldı ve bitkiler bozulmaya yüz tuttu. mayalı sistem ile co2 vermeye başladıktan sonra eser ve genel element takviyesi yapmamın da hoş olacağına karar verdim. akvaryumun arka köşelerinden birine kuma saplanan ve diğer ucu su yüzeyine kadar çıkan bir plastik su tesisatı borusu sapladım. borunun kuma saplanan kısmına filtre şeklinde pek çok delik açtım. su üstüne çıkan kısmına da bir huni taktım. eser elementler için arada bir iki supradyn tableti ezip buradan döküyorum. boru içinde çözünüp kum altından yavaşça akvaryuma karışıyor. benzer şekilde benexol tablet, demir tabletleri, kaya tuzu, karbonat, magnezyum şase,KNP gübresi gibi eklemelerimi direkt buradan huninin içinden yapıyorum. şimdilik durum iyi gibi ve ciddi bir toparlanma var.

ckece2011-06-01 12:16:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrimiçi

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7743
OrdiBukoÇevrimiçi
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2012 22:12
Hem konunun tekrar hareketlenmesi ve herkese yarar sağlaması için hemde tek cümle ile forumda kullanılan yada kullanılabilir diye duyulan yöntemleri yorumlamanı rica ediyorum Onur abi.
Bitkiler için;
Soda?
Çay?
Yumurta suyu?

Soda ve çay ben arada bir akvaryuma ekliyorum. Yumurta suyunu ise daha yeni duydum ve anlamadım da nasıl ne olduğunu.
Ve bu tip baharat yada içeceklerden akvaryuma bitkiler için eklenebilecek neler var?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

622aliÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 52
622aliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2012 17:53
Oncelikle herkeslere merhabalar...

Yaklasik 1-2 aydir sivi gubre yapimi konusunda amator olarak (tabiri caiz ise) arastirmalar yapiyorum. Kendi sivi gubremi yapabilmek icin. En son bu forum basligini okuduktan sonra kafama takilan son 1-2 soruyu siz degerli forum uyelerine (Bu konuda bilgi ve tecrube sahibi) sormak istedim.

1:  Sizce sivi potasyum sulfat, potasyum nitrat, potasyum fosfat ve mikro  elementlerin gubrelerini ayri ayrimi yapayim. Yoksa hepsinin karistirilmis oldugu tek bir sivi gubremi.

2:  Bu forumu  okuduktan sonra kafamda soyle bir sey kaldi. ( Yanlissam duzeltin lutfen.) Akvaryumda kullanilmasi gereken en fazla gubre  digerlerine oranla, sivi potasyum sulfat gubresi.

Fakat yabanci kaynakli bir sitede durumun boyle olmadigini gordum. Kafam karisti sizlere danismak istedim.

Into 2000 ml (2 liters, ie a large soda pop bottle) of distilled water dissolve:
  • 61 g (11 teaspoons) Potassium nitrate (KNO3) - "Stump remover" (Source of "N", and "K")
  • 5.2 g (1 teaspoons) Potassium monophosphate (KP04) - "Fleet enema" (Source of "K" and "P")
  • 10.8 g (2 teaspoons) Magnesium sulphate - (MgSO4) - "Epsom salts" (Source of "Mg")
  • 1.8 g (0.3 or 1/3 teaspoon) Potassium sulphate (KSO4) - (Source of "K")

3 :  Magnezyum sulfatinda gubre olarak kullanildigi dogrumudur?

4 : Mikro elementlerin gubresinin yapilisinin cok zor oldugunu okudum. 

Composition : Fe 8.2% ; Mn 1.82% ; Zn 1.16% ; B 1.05% ; Cu 0.23% ; Mo 0.15%

icerigi bu sekilde olan toz karisimi belli miktarda su ile karistirmak suretiyle elde edilen mikro gubreden mi bahsediliyordu, anlayamadim?

Buarada yapayim, edeyim diye yaziyorum. Yanlis anlasilmasin yapmaya calisayim demek istiyorum.
Yurt disinda olmam nedeniyle giderek bozulan Turkce m nedeniyle affiniza siginiyorum.

Saygilarimla


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokturkseyhanÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 671
gokturkseyhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2012 19:28
[QUOTE=622ali]Oncelikle herkeslere merhabalar...

Yaklasik 1-2 aydir sivi gubre yapimi konusunda amator olarak (tabiri caiz ise) arastirmalar yapiyorum. Kendi sivi gubremi yapabilmek icin. En son bu forum basligini okuduktan sonra kafama takilan son 1-2 soruyu siz degerli forum uyelerine (Bu konuda bilgi ve tecrube sahibi) sormak istedim.

1:  Sizce sivi potasyum sulfat, potasyum nitrat, potasyum fosfat ve mikro  elementlerin gubrelerini ayri ayrimi yapayim. Yoksa hepsinin karistirilmis oldugu tek bir sivi gubremi.

2:  Bu forumu  okuduktan sonra kafamda soyle bir sey kaldi. ( Yanlissam duzeltin lutfen.) Akvaryumda kullanilmasi gereken en fazla gubre  digerlerine oranla, sivi potasyum sulfat gubresi.

Fakat yabanci kaynakli bir sitede durumun boyle olmadigini gordum. Kafam karisti sizlere danismak istedim.

Into 2000 ml (2 liters, ie a large soda pop bottle) of distilled water dissolve:
  • 61 g (11 teaspoons) Potassium nitrate (KNO3) - "Stump remover" (Source of "N", and "K")
  • 5.2 g (1 teaspoons) Potassium monophosphate (KP04) - "Fleet enema" (Source of "K" and "P")
  • 10.8 g (2 teaspoons) Magnesium sulphate - (MgSO4) - "Epsom salts" (Source of "Mg")
  • 1.8 g (0.3 or 1/3 teaspoon) Potassium sulphate (KSO4) - (Source of "K")

3 :  Magnezyum sulfatinda gubre olarak kullanildigi dogrumudur?

4 : Mikro elementlerin gubresinin yapilisinin cok zor oldugunu okudum. 

Composition : Fe 8.2% ; Mn 1.82% ; Zn 1.16% ; B 1.05% ; Cu 0.23% ; Mo 0.15%

icerigi bu sekilde olan toz karisimi belli miktarda su ile karistirmak suretiyle elde edilen mikro gubreden mi bahsediliyordu, anlayamadim?

Buarada yapayim, edeyim diye yaziyorum. Yanlis anlasilmasin yapmaya calisayim demek istiyorum.
Yurt disinda olmam nedeniyle giderek bozulan Turkce m nedeniyle affiniza siginiyorum.

Saygilarimla

[/QUOTE]

Ali Bey merhaba,

1. Gübreleri ayrı ayrı yapın. Çünkü mesela fosfat eksikliğini gidermek için çok gübre katarsanız nitrat seviyesinin aşırı yükselmesine neden olabilirsiniz.

2. Suda en fazla bulunması gereken elementin potasyum olduğu doğrudur. Ancak gönderdiğiniz yabancı kaynakta kullanılan nitrat ve fosfat kaynakları da potasyum içerdiği için (hatta Potasyum nitratın %38'i, potasyum monofosfatın da %28'ini potasyum oluşturur) daha az kullanılmış.

3. Magnezyum da bitkiler için gereklidir. Ancak sularımız sert olduğu için kullanmaya pek gerek kalmıyor. Yumuşak sularda magnezyum ve kalsiyum kullanmak gereklidir.

4. Kompozisyonunu yazdığınız toz karışım, Plantex CSM+B dir. Bu karışımı direk suya katarak gübre yapmak zordur. Zira mikroelementlerin tek tek şelatlanması gereklidir ve her elementin şelat yaptığı pH farklıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

622aliÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 52
622aliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2012 19:45
Gokturk bey verdiginiz bilgiler icin tesekkur ediyorum.

4. madde de sozunu ettigimiz toz karisima alternatif olan bir baska karisim bilgileri (Ispanyadan):

Abono para acuarios plantados 50 gramos de Kelamix complext.El Kelamix complex es un complejo de microelementos quelatados por EDTA, totalmente solubles al agua, formulado para prevenir y corregir los principales estados carenciales de hierro, manganeso, zinc, cobre, boro.

Se puede aplicar disuelto en agua y después al acuario.

Composición Riquezas garantizadas:

Hierro (Fe) EDTA............7,8%

Manganeso (Mn)EDTA.........3,9%

Zinc (Zn) EDTA..............0,6%

Cobre (Cu) EDTA.............0,3%

Boro (B) mineral............0,7%

Molibdeno (Mo) mineral......0,2%

Bu karisim isimi gorur mu pekala?


Buarada akvaryum hesaplayici promraminizi bilgisayarima indiriyorum, fakat sonrasinda programi calistiramiyorum. Kullandigim antivirus programindan kaynaklanan bir sorun olabilirmi?



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokturkseyhanÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 671
gokturkseyhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2012 20:17
[QUOTE=622ali]Gokturk bey verdiginiz bilgiler icin tesekkur ediyorum.

4. madde de sozunu ettigimiz toz karisima alternatif olan bir baska karisim bilgileri (Ispanyadan):

Abono para acuarios plantados 50 gramos de Kelamix complext.El Kelamix complex es un complejo de microelementos quelatados por EDTA, totalmente solubles al agua, formulado para prevenir y corregir los principales estados carenciales de hierro, manganeso, zinc, cobre, boro.

Se puede aplicar disuelto en agua y después al acuario.

Composición Riquezas garantizadas:

Hierro (Fe) EDTA............7,8%

Manganeso (Mn)EDTA.........3,9%

Zinc (Zn) EDTA..............0,6%

Cobre (Cu) EDTA.............0,3%

Boro (B) mineral............0,7%

Molibdeno (Mo) mineral......0,2%

Bu karisim isimi gorur mu pekala?


Buarada akvaryum hesaplayici promraminizi bilgisayarima indiriyorum, fakat sonrasinda programi calistiramiyorum. Kullandigim antivirus programindan kaynaklanan bir sorun olabilirmi?


[/QUOTE]

Bu karışım işe yarar ancak burada da metaller direk EDTA ile şelatlı olarak katılmış. Bu şekilde kimyasalları piyasada bulmak çok zor ve pahalı.

Programla ilgili sorun antivirüsten kaynaklanıyor olabilir. Güvenilen programlar gibi bir kısım varsa oraya eklerseniz sorun olmayacaktır..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

622aliÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 52
622aliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2012 21:13

Composición Riquezas garantizadas:

Hierro (Fe) EDTA............7,8%

Manganeso (Mn)EDTA.........3,9%

Zinc (Zn) EDTA..............0,6%

Cobre (Cu) EDTA.............0,3%

Boro (B) mineral............0,7%

Molibdeno (Mo) mineral......0,2%


Bu karisimi direkt ispanyadan getirticem. Fiyat olarakta beni fazla zorlamayacak.

Edta ile selatlanmis olmasinin bir sakincasimi var, eger yoksa siparisi okeylemeyi dusunuyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokturkseyhanÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 671
gokturkseyhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2012 21:25
[QUOTE=622ali]

Composición Riquezas garantizadas:

Hierro (Fe) EDTA............7,8%

Manganeso (Mn)EDTA.........3,9%

Zinc (Zn) EDTA..............0,6%

Cobre (Cu) EDTA.............0,3%

Boro (B) mineral............0,7%

Molibdeno (Mo) mineral......0,2%


Bu karisimi direkt ispanyadan getirticem. Fiyat olarakta beni fazla zorlamayacak.

Edta ile selatlanmis olmasinin bir sakincasimi var, eger yoksa siparisi okeylemeyi dusunuyorum.

[/QUOTE]

Aksine şelatlanmış olması gerekiyor. Aksi taktirde ağır metaller canlılara zarar verir. Siparişi onaylayabilirsiniz..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

622aliÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 52
622aliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2012 16:53

Umarim bu son sorum olur. Forumda Makro gubrelerin ne kadar su da ne kadar miktar karistirilmasi gerektini buldum. Fakat elumde toz halde bulunan mikro gubreyi ne kadar suda karistirmam gerektigini bilmiyorum. Bu konuda fikri olan kims varmi?



Hierro (Fe) EDTA............7,8%

Manganeso (Mn)EDTA.........3,9%

Zinc (Zn) EDTA..............0,6%

Cobre (Cu) EDTA.............0,3%

Boro (B) mineral............0,7%

Molibdeno (Mo) mineral......0,2%

622ali2012-08-03 19:38:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir