Bitki Mi Moss Mu


MOONLİGHTÇevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2018
İl: Antalya
Mesaj: 318
MOONLİGHTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2018 16:34
Arkadaslar bitkioi bir akvaryumum olsun istiyorum yesillik falan ama bitki kumu (hagen) t5 lamba sivi gubreler ... cok pahaliya gelicek gibi ve su anda yeni basladim her seyi mahvetmekten korkuyorum acikcasi acaba 1 ve ya 2 tur moss alsam nasil olur sonucta ona bitki kumu gubre vs gerwkmiyor dogru biliyor muyum?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KerimGulmezÇevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 111
KerimGulmezÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2018 17:37
Evet moss türleri için özel bir kum almanıza gerek yok.
Tabii yine aydınlatma moss türleri için çok önemlidir.
Moss türleri de yoğun ışık sever. Daha hızlı büyür ve renkleri çok canlı olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SplendorÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1901
SplendorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2018 17:48
Sonra bitki kumu eklemek isterseniz sıkıntı yaşarsınız. İşleyen tankta altyapı çalışması çok zor olur. O yüzden enine boyuna her şeyi düşünüp, sıfır hata ile bir düzen başlatmanız lazım ki farklı problemler nedeniyle ekstra maliyetler çıkmasın (kendimden biliyorum).

Aydınlatma için Aliexpresste çeşitli tak kullan led sistemler var. Bir tanesini ben kullanıyorum ve gayet de memnunum. İllaki floresan olmasına gerek yok. Tank hacmine uygun wattlısını almak şart. Bu aydınlatmaya tabiki sıvı gübre ve co2 şart. Netten DIY potasyum 500 ml'lik ve 100 ml civarı all inclusive mikro element alırsanız yeterli gelir. (Nitrat ve fosfat elementlerinin eklememek için, tankta canlı olmalı ve düzenli yemleme yapılmalı)

Basitçe; tabana aquabasis plus + üstü hagen kum (5-6 cm yükseklik olsun), ön plana subulata / moss gibi bodur bitkiler, orta ve arka plana orta zorlukta köklü bitkiler, mayalı co2 sistemi.

Akvaryum, taban malzemesi, dış filtre, bitkiler, canlılar, aydınlatma, sıvı gübre, co2 malzemeleri ve difüzör, tabi bir başlangıç maliyeti var. Her hafta suyun %40'ı civarını değiştirmeniz gerektiğini de unutmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir