Bitki akvaryumuna kum tavsiyesi?


aquarist123Çevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2010
İl: Kirklareli
Mesaj: 87
aquarist123Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2010 17:30
Arkadaşlar yanlış yere açtım sanırım, bitki ile alakası olduğu için burayı uygun gördüm.
Bulunduğum semtte maalesef kum alacak yer yok, yakındaki dereden de toplamak istemiyorumKahkahaMecburen internetten sipariş edeceğim...
Elodea,zeytin, çam, kırmızı gül, java moss ve çeşitli bitki yetiştirmek istiyorum akvaryumumda.Hangi tür kumu önerirsiniz?Bitki kumlarına baktım ama maalesef hiç anlamıyorum Aglama 
Sorularım,
1-)130x50x55 akvaryuma kaç kg kum koymam gerekir?
2-)Hepsini bitki kumu mu alayım nasıl birşey önerirsiniz? Bitki kumu olmayınca bitkiler gelişmiyor mu?Kafasi%20Karismis
3-)son olarak alabileceğim siteyi de özelden yollarsanız memnun olurum
İyi günler.Utangaç
Ayrıca şu kum orjinal hagen mi?(bitkilerime yararı olur mu)
aquarist1232010-02-20 18:47:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dream7Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/06/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 459
dream7Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2010 17:53
Bitkilerinizin zorluk seviyesi iyi denilebilir. Çok zorlanmadan bakılabilecek bitkiler. Kum alırken salınım yapmamasına dikkat etmelisiniz. Bunuda kumdan bir avuç alıp üzerine tuz ruhu dökerek deneyebilirsiniz. Köpürmemesi gerekiyor.
görsellik olarak düşündüğünüz renge göre kum çeşitleri değişmekte. Quartz kum düşünürseniz çok ince olmamalı en ince 1 mm olmalı tane boyutu. 3 mm arasında seçenekleri mevcut. Quartz kumun renk seçenekleri mevcut.
aquaclay kum düşünebilirsiniz. Bu kum kızıl-kahve arası renktedir. Hafif bir kumdur yıkaması biraz sıkıntılı olabilir. Elekte eleyerek tozunu alırsanız 1-2 sefer yıkama ile temizleyebilirsiniz. Bitki için çok uygun bir kumdur. 3 mm en ufak boyudur.biraz iri bir kumdur ama çok hafiftir.satıcılar kilo yerine  litre olarak satmaktadır.
hagen siyah kum düşünebilkirsiniz bu isim altında çok farklı kumlar satılmakta. Alırken dikkat etmelisiniz. Adı üstünde siyah kumdur. Ama parlak siyahtır. Siyah cam kırığı gibi bir gürünümü vardır. Taneler 1-2 mm kadardır. İçeriğinde demir bulundurur. Ve bitkiler için çok faydalı bir kumdur. Üzeri siyah boyanmış kumları hagen olarak satanlarda var. Şuanda akvaryumcularda ortalama olarak 25 kiloluk fiyatları 50 tl civarındadır. Kum satan çok site mevcut ancak kargo ile gönderim yapmıyorlar diye biliyorum.
sizin tankınıza ortalama olarak 35-40 kilo kadar kum yeterli gelecektir.
kumun altına torf ve torf üzerine sinek teli uygularsanız ilerde çok faydasını göreceksiniz.
kum ve torf arasına taban gübreside ekleyebilirsiniz. Misket gübre yani.
tabanı kurmadan önce iyi araştırın geri dönüşü çok zor oluyor sonrasında. Yaparken bir kere yapın sonrasında uğraşmazsınız.
Başarılar dilerim. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir