Bitki Akvaryumu Yapmak İstiyorum Ama


alemadamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1323
alemadamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2013 11:37
Büyük tankımda bu işe hemen girişmek istemiyorum. Neticelerini görüp, sabredip, sabredemeyeceğimi anlamak üzere elimde yavru tankı olarak bulundurduğum tankla bitkili akvaryum işine girmek istiyorum. Size bazı sorularım olacak.

1- Akvaryumum 50*40*26 ebatlarında başlangıç için uygun mu?
2- Bu akvaryumda iç filtre kullansam olur mu? Dış filtre alamam, alsamda bu hacimde kullanmam çok zor zaten. Filtre işini nasıl çözebilirim? İlk aşamada canlı koymayacağım.
3- Başlangıç için önereceğiniz bitkiler nelerdir? Ben bir adet taban bitkisi ve bir kaç tane büyüyen bitki yetiştirmek istiyorum.

Son olarak bu küçük hacim için elinde fazla bir şekilde bulunan kum, toprak, gübre vs.. bulunan arkadaşlarımız var ise yardımını talep ediyorum.

Selamlar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

G@nd@lfÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2013
İl: Artvin
Mesaj: 288
G@nd@lfÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2013 04:58
Tankınız nano bir tank yapmak için çok uygun.Hatta burda çok guzel karides yetiştirebilirsiniz. Hava ile çalışan iç filtre kullansanız olur hem karidesler içinde çok uygun bu filtre.Ben linktekini aldım katlarına malzemede konabiliyor olması nedeniyle. http://www.evcilal.com/XINYOU-XY2008-Corner-Filter-Uretim-Kose-Filtre,PR-6678.html Başlangıç bitkileri olarak eledoa, saz, çınar, pistia ve karideslere çok uygun olan kolay yetişen jawa yosunu guzel olur.Temiz bir yerden kendiliğinden dokulmuş meşe,ceviz,fındık yaprakları ve kızılağaç kozalağıda bulursanız kaymaklı ekmek kadayıfı olur

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

totankaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1036
totankaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2013 10:21
1. Sorunuz Hasan Bey 'e katılıyorum tankınız uygundur. 
2. Sorunuz iç filtre yeterli hatta ben çogu bitkili tankımda filtre motor vs hiç kullanmam . (doğal filtreler yetiyor :) ) 
3. Co 2 desteksiz az ışıkla idare eden bitkiler başlangıç için idealdir. Örneğin tabanda cuba , glosso (glosso bol ışıkta co2 siz oluyor gerçi)  yerine marsilia , parvula , lilaeopsis gibi  bitkiler kullanabilirsiniz. Orta ve arka plan için kırmızı olmayan hemen her tür bitkinin bakımı kolay diyebilirim (istisnalar var elbet) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir