Bir Deneyim(Yunus Yumurtaları)


exclsveÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2006
İl: Aksaray
Mesaj: 90
exclsveÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2007 16:54
Arkadaşlar sizlerle bir deneyimimi paylaşmak istedim.Salı sabahı erken saatlerde dişi yunusum ağzına yumurta aldı.Şimdiye kadar ben hep balıklarımı kusturdum.En erken kusturduğum gün 8. günlerinde oldu.Bu sefer ise balık ağzına yumurta aldığı günün akşamında kusturdum.Yani 14-16 saat sonra falan.85 adet yumurta aldım balığın ağzından.Kuluçkalık yerine 20 litrelik küçük bir akvaryumum vardı onun içine koydum yumurtaları.Akavryumun içine bildiğimiz iç filtre taktım.İç filtreyi çalıştırınca haliyle akıntı olmakta ve yumurtalar dönmekte.Her ihtimale karşı olur da yumurtaları çekerse diye dışına çorap geçirdim.Yumurtalar akıntıda savrulmadan akvaryumun dibinde dönmekte.Isıtıcı da takmadım.Oda sıcaklığındalar.
 
Aslında mesele kuluçkalık ya da akvaryumda yavruları çıkartmak yerine yumurtaların daha gününü doldurmadan kusturulması.Bilmiyorum içimizde benim kadar erken kusturan olmuş mudur.Eğer varsa bu başlığa görüşlerini yazarsa sevinirim.Sonuçta bugun 5. günlerindeler ve dikkatli bakınca balıkların kafalarının ve kuyruklarının çıktığını görebiliyorum.Bu arada 10 tane kadar yumurta da boş çıktı.Bunu da belirtmek isterim.
 
Bazı arkadaşlarımızın kusturmaya karşı olduklarını biliyorum.Amacım tartışma yaratmak değil.Sadece bir deneyim yaşadım ve sizlerle paylaşmak istedim.5.günde yavruları görebilmek mümkün olduğuna göre eğer balığınızı kusturmayı düşünüyorsanız fazla beklemenin bir mantığı yok gibi.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2007 17:07
Bende balıklarımı kusturuyorum. Yalnız yaklaşık 14. günde.
Kusturma riskli bir iştir.
Hatta bilinçsiz bir şekilde yapılırsa anne balık hayatından olabilir.
Şunuda belirteyim, balıklarımı kusturmanın nedeni zevkten ve ya daha erken yavru almaktan değil.
Yer sorunu olmasından ve ana tanka bırakmasını beklesem diğer balıklar tarafından yavru balıklar telef olacağı için kusturmak zorunda kalıyorum.
Siz siz olun arkadaşlar mecbur olmadıkça balıklarınızı kusturmayınız...
Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir