Betta Yavru Besleme


mdemir89Çevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2014
İl: Antalya
Mesaj: 64
mdemir89Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2015 18:12
Arkadaşlar Merhabalar,
Günler önce forumda yürürken aldığım hasta bettam için tedavi aramıştım sağolun yardım ettiniz. Çözüm bulduk ve iyileşti bugün çiftleşme gerçekleşecek o kadar toparladı hatta 50 litrelik akvaryumu 2 ye bölmeme ve 35 cm cam olmasına rağmen diğer tarafa atlamayı başardı 6-7 cm sıçradı.. bunları evericem :D kısaca
ancak yavru bettaları nasıl besleyeceğim konusunda endişelerim var eziyet etmek istemiyorum öğrenene kadar da bir süre bekleyecekler.. 

Yumurta sarısı uygulamasını duydum ama bu sarılar pişirilecek mi? ciğ olarak mı verilecek.. nelere dikkat etmemi önerirsiniz. Akvaryum.com üzerndeki tüm makaleleri okudum mikrokurt, artemia vb. besleme teknikleri hakkında bilgim var ama ilk günlerde yumurta sarısının yabancı siteler de çok önemli olduğunu okudum %100 protein içerdiği için gelişimi %38 hızlandırıyormuş yani şöyle bir şey paylaşmışlar mikrokurt ve artemia ile beslenen 2 haftalık betta spl. 1-2 cm e yaklaşırken yumurta sarısıyla beslenenler 2 cm i buluyormuş anlayamadım yarım yamalak ingilizcemle ama nasıl beslerim bu cücükleri :D 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eostrasÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 10/01/2014
İl: Izmir
Mesaj: 484
eostrasÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2015 20:07
Selam,
Yumurtayı haşlıcaksınız,sarısını hepsini vermeyin fazlası zarar ve suyuda cok fena bozuyor.Yumurta sarısını iyice eziceksiniz,çay kaşığının ucu kadar alıp,çay bardağında karısdırıcaksınız bu kadar 2-3günde sadece 1 kere vericeksiniz yavru olduklarından sindirim sistemleri fazla gelişmiş olmuyor.Bu arada lepisteslerim yavruladı bunu hatırlattıgınız iyi oldu bende vereceğim.Genelde haftada 1 verim diyorlar fakat 2-3günde bir verirriz sabah ben bitkisel yemlerini atıyorum aksamları protein+bitkisel+vitamin'li yemlerini atıyordum,öglende cok az bir miktar yumurta sarısı atarsam dengelemiş olurum.Sera Fishtamin veya Deep Fistavit bunlardan birini alın yemlerine şırıngayla 1 damla çekip enjekte edin bunlarlada balıgı desteklemiş olursunuz.Ama sürekli vitaminde eklemeyin.Örneğin;yeni doğmuş balıga 1 hafta boyunca sadece 1 ögündeki yemine vitamin ekleyin,1haftayı kurtarırsa gerisi kolay..Ayrı bir akvaryuma aldıysanız,ana tankdan 1 çay bardağı kadar su alıp,ayırdıgınız tanka ilave edin maksat döngü sağlansın yararlı bakteriler vs.Aklıma gelenler bunlar eksiklerim varsa diğer hobici arkadaşlarım tamamlarlar.Saygılarımla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Çevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 20/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 818
Çevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2015 21:32


YUMURTA SARISI USARESİ

Yumurtadan yeni çıkan yavruların ilk besinleri arasında en önemli yeri yumurta sarısı tutar. Yavru balıkların gelişimi için her türlü besini yumurta sarısından alabilir ve kesinlikle verilmesi önerilir.

Yumurta sarısı suyun kalitesini çabuk bozduğu ve hassas olan yavruları zehirlenmemesi için veriliş şekli ve miktarı önemlidir. 

En önemlisi ise yumurta sarısının katı şekilde pişirilmiş olmasıdır. Yavrulara iki şekilde verebilirsiniz.

1-) Bir fincanın içine yumurta sarısının 1/4 kadar kısmı fincan içinde ezilir ve akvaryumdan aldığınız su üzerine ilave edilir yaklaşık 5-6 dakika sonra tortular dibe çökecektir üstten alacağınız 1 ve ya 1,5 çay kaşığı suyu yavrulara verebilirsiniz kesinlikle tortulu kısımdan yavrulara vermeyin.

2-) Yarısını aldığımız yumurta sarısını bir tülbentle sardıktan sonra çok hafif şekilde sıkıyoruz, kesinlikle tülbent arasından yumurta çıkmamasına dikkat edin, tülbenti akvaryuma 2-3 kere çok hafif şekilde daldırmak yeterlidir.

 

Bol Yavrulu Günler, 

Faruk Karakaşer

''Alıntıdır.''

BETTAMAN2015-01-10 21:34:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmutMEHDİOĞLUÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 1938
UmutMEHDİOĞLUÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2015 22:47
Yumurta sarısı önermem.. Şahsen sadece artemia, mikrokurt ve kendi yapımım olan bir yemi kullanıyorum..

Artemia ilk 3 ay olmazsa olmazdır...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir