Betta Hk. Sorular


muhammettahaÇevrim Dışı

Kayıt: 01/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 248
muhammettahaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2014 18:29
Merhaba betta balığının pet shoplarda ki durumunu sanırım herkes bilir bardak içerisinde mahkum gibi tutuluyor.Oysaki kuyruk yapıları ve renkleri ile muazzam bir canlılar.Bu kadar hor görülmemelidir.40Lt bitkili nano akvaryumum var buna ek 30Lt ayrı yavru akvaryumum var.1erkek 1dişi betta alıp kondisyon kazandırdıktan sonra üretim yapmak istiyorum.Renkli renkli yavrular için hangi tür bettaları eşleştirmeliyim.Şöyle örnek vereyim:Halfmoon erkek ile crown tail dişi eşleşir mi yavruları nasıl olur? 

Asıl sorum 2 adet nano akvaryumda üretim yapabilir miyim?  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2014 19:04
Betta splandes ırkının hepsi melezlenebilir. Bu ırka Veil tailler, Halfmoon ve Crowntailler,Rose tailler, Delta ve Double tailler, Plakatlar ve Speartailler mensuptur. Ve hepsi birbiri ile melezlenebilir. 
Ama en önemlisi dişi ve erkek neredeyse aynı boyda ve neredeyse aynı yaşta olmalı, birbirini görmeden kondüsyon kazandırılmalıdır. Sonrasında dişi erkekten 3 gün sonra üretim tankına alınmalı, erkek köpük yaptıktan sonra, dişinin karnı şişkinleşip çizgilerini belirginleştirdikten sonra tabii, bir araya konmalıdır. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TrophZeusÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 593
TrophZeusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2014 19:06
Betta'yı uzun süre besledim fakat hiç üretmeyi denemedim,bu konu hakkında da fazla bilgim yok fakat size söyleyeceğim biz ne zaman akvaryumculardan betta almaktan vazgeçersek bu balıkların esaretide ozaman biter, size tavsiyem hobicilerden temin etmeye çalışın akvaryumcudan balık almayın lütfen.İyi hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir