Betta Balığı Aldığımızda Sağlanacak Şartlar!


VeteranBettaÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 38
VeteranBettaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2019 05:13
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/184918/130220190506501.jpg[/IMG]

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
Şu sıralar ve genel olarak bettada yüzgeçlerin sağlığını korumada ve genel sağlığını korumasına devam ettirmede sorun yaşayabiliyoruz, bunun için bir yazı ve ihtiyacımız olabilecek ürünlerin genel listesini hazırladım, dilerim herkese faydası olacaktır.

Herkesin günü güzel geçsin, gününüz aydın olsun, minik dostlarımıza sevgiler, bettayla kalın, mutlu kalın ^_^
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
Betta bakımında ve yüzgeç - gövde formunun - sağlığının korunmasında belli ihtiyaçlarımız vardır evimizde akan çeşme suyunu direkt bettamızın suyu olarak kullanmamız genelde değil hemen hiçbir zaman yeterli olmamaktadır ve beslenmesine özen göstermemiz gerekir, dikkat etmemiz gereken hususlar şunlardır:
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

✅Su sıcaklığı ve hacmi:


24 - 28 arası sabit sıcaklık.
Ve bu sıcaklığı sağlayabileceğimiz 40 - 45 litreyi aşmayacak bir hacim.
Üreticiler ve kısa süreli betta bakımı yapan kişiler 3 - 12 litrelik hacimlerde bakabilirler, bunları görebilirsiniz ancak bettaya tek bir tane bakma lüksüne de sahip olduğumuzu hatırlatmalıyım. Bizlerde bir salgın gibi 1 betta alan, hemen üreteyim, para kazanayım mantığı ile ilerleyip bir ipin ucundan tutmaya çalışıyor. Ancak hobicilerimizin yönelimi 1 bettayı alıp ona en iyi şekilde bakmayı amaçlamak da olabilir. Pek çoğumuz betta bakanlar olarak bunu pek kabullenemiyoruz. Çünkü örneklerini sosyal medyada görmekte zorlanıyoruz. Diliyorum ki bu değişecek!

Hacim küçüldükçe bakım zorlaşır, su değişimini her gün yapmamız gerekir. Yoksa yüzgeçlerde yıpranma ve erime görürüz. Ani ölümler yaşayabiliriz.


✅Betta solüsyonu kullanımı:


BettaSpa veya Betta Bonny veya Betta Minerals ürünlerinden birine sahip olalım ve sularında "sürekli" kullanalım. Bettaların yüzgeçlerinin erimemesi için yıpranmaması için sürekli taze suya ve bol minerale ihtiyaçları vardır. Mineral ihtiyaçlarını gidermek için çeşme suyuyla değişim yapmak yeterli değildir, solüsyon eklemesi yapmak durumundayız. Ayrıca eğer çeşme suyunu dinlendirip bettalara veriyorsak bunun yetersiz olduğunu bilmeli ve çeşme suyundaki zararlı elementleri nötralize etmeli, uygun iz elementleri ise uygun solüsyonlar ile (catappa extract, dark water extract, discus trace gibi ürünler) suya katmalıyız.


✅Yem kullanımı:


Kaliteli yemler kullanmalıyız ve bunlar betta yemi olmalı,
Prodac Betta
Atison BettaPro
Hikari Betta Bio-Gold
Omega Betta Pellets
New Life Spectrum Betta Formula gibi ürünlerden bir ya da imkan varsa birkaçı - hepsini temin edip, dönüşümlü olarak günlük beslemelerini bu granüllerle yapmaya özen gösterelim.


✅Canlı yem - donmuş yem:


Granül yemler tek başına bettaların formunu korumasında yeterli olmayabilir veya sindirim sistemleri için başa çıkmakta güçlük çekebilirler, bu durumda canlı yem ve donmuş yemleri her gün en azından bir öğün vermek faydalı olur. Artemia, su piresi, tubifex kullanabileceğimiz canlı yemlerdendir.
Donmuş yem olarak, kan kurdu, tubifex, yetişkin artemia, su piresi kullanabiliriz.


✅Su değişim sıklığı ve catappa, meşe, çınar yaprağı kullanımı:


Su değişim sıklığı yüzgeç yıpranmasına en büyük etkenlerdendir, aksatılmadan 2 - 3 günde bir yapılmalıdır ve mümkün mertebe bettalarda su değişimi yüksek oranlarda yapılmalıdır (%50 - 80 arası), dinlenmiş çeşme suyu kullanılarak catappa, çınar, meşe yapraklarından faydalanıp suya tanin verip, betta solüsyonu kullanıp suya mineral vereceğimiz suları kullanmalıyız.


✅Tuz kullanımı:


İyotsuz kaya tuzunu 1 litre için çeyrek çay kaşığı olacak şekilde sürekli olarak kullanabiliriz, iyotsuz olması kesinlikle ama kesinlikle şarttır, alırken bunu özellikle vurgulamaya özen gösterelim ve su değişimlerinde bu oranı koruyacak şekilde suyu hazırlayalım.


Dediklerime dikkat edersek bettalarımızın yüzgeçlerinde yıpranma, erime görmeyiz, keza bu şartları sağlayan hobicilerimizin ben böyle sorunlar yaşadığına şahit olmuyorum ve kendim de bu şartları sağlayarak kuyruk ve yüzgeçlerde erime, yıpranma yaşamıyorum ^_^

🐟
Görsel alıntıdır;
Bettanın kuyruk tipi isimlendirmesi: Crowntail
Bettanın renk desen isimlendirmesi: Gold Dragon Butterfly
🐟

Grup içinde arama yaparak bu gönderiye ulaşabileceğiniz anahtar kelimeler listesi:
Betta bakımı
Betta
Bettaların ihtiyaçları
Yeni başlayanlar için tavsiyeler
su kalitesi
beslenme
diyet
hacim
sıcaklık
veteranbetta
#veteranbetta
betta kuyruk erimesi
kuyruk erimesi
kuyruklarda yıpranma
yıpranma
erime
hastalık
#bettalogy
bettalogy [:)))]

Beğenenler: [T]184992,Ciyus[/T][T]103882,gattar5050[/T][T]195436,coogas[/T][T]215292,BettaMorvy[/T]
Teşekkür Edenler: [T]103882,gattar5050[/T][T]97521,hkavkaci[/T][T]213032,alperenCaysu[/T][T]215292,BettaMorvy[/T][T]206259,Bunyaminerk99[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gattar5050Çevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1031
gattar5050Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2019 08:48
Elinize ağzınıza sağlık. Gerçekten çok açıklayıcı ve bilgilendirici olmuş. Forumda ben dahil bir çok arkadaşa yol gösteridi olacaktır. Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alperenCaysuÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 2
alperenCaysuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2019 16:22
Su değişimlerinde içme suyu kullanıyorum. Çokça belirtmişsiniz, çeşme suyunun içtiğimiz suya göre bir artısı mı var?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir