betam ölücek hemde çok kötü bir halde galiba


Neothauma Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]14943,1[/B]
Kayıt: 30/06/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3425
Neothauma Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2009 16:45
[QUOTE=Batuaydin]Betalar için filtre gerekmez. Japonların yanına almayın balığınız durgunlaşmış, hareketli japonlar rahatsız edecektir. Betayı plastik bir kabın içinde mi besliyorsunuz? Öyle gözüküyorda.[/QUOTE]
 
Betta için filtre gerekmez demek yanlış olur.Tamam,oksijene gerek yok ancak biyolojik döngü için gereklidir.Her balıkta olduğu gibi.
 
Fotoğraflardan pek anlaşılamıyor ama sanırım oodinium(kadife)hastalığına yakalanmış.Tedavisi için ilacı akvaryumcularda satılılmaktadır ancak dediğim gibi tam emin değilim ve yanlış teşhis koymamak için daha kaliteli bir fotoğraf koyun.
 
Ondan önemlisi,balığınızı kötü şartlarda bakıyorsunuz.Bu da stres ve hastalıklara açık hale getiriyor.Ve o plastik bitkiyle renkli taşları da çıkarırsanız iyi olur.Tedavi için en az 8-9 ltlik bir tanka koymalısınız ve ısıtıcı olup havalandırılmalıdır.Bu bütün hastalık tedavileri için geçerlidir.Balığınız yem yememesinin sebebi de kaldığı yerin şartlarına bağlıyorum.Isıtıcı yok sanırım.Soğuk sudan etkilenirler ve bu yüzden hareket etmeyip dibe çökerler.Hastayken aç bırakmayın ve mümkün olduğunca yem yedirmeye çalışın.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

chilloutÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2008
İl: Ankara
Mesaj: 88
chilloutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2009 02:41
Kuruk erimesine karşı piyasada çokca ilaç var, diğer akvaryum canlılarında nasıldır bilemiyorum ama bettalarda ölüme yol açacağını sanmam, tabiki müdahelede buluncaksınız dezenfektan ile ama bu olay oldukdan sonrada bettanızın eski haline gelmesini beklemeyin, o kuyruk bir daha eski halini almaz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

depechemode_snmÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 40
depechemode_snmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2009 17:42
betam öldü.Aglama

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir