Beta Balığım Yem Yemiyor


iyorÇevrim Dışı

Kayıt: 29/10/2017
İl: Ankara
Mesaj: 4
iyorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2017 11:37
Arkadaşlar benim bir beta balığım var ve bir yıldır benimle. Fanus' unun içinde kum vs yok ama hem yemini hem suyunu düzenli değiştiriyorum. eskiden yem atınca atlayıp kıt kıt diye yemini yiyen balık günlerdir yem yemiyor ve bana küçüldü gibi geliyor. İki gündür rüyalarıma giriyor. Lütfen yardım edin yapabileceğim bir şey var mı?[EDIT]iyor,2017-10-29 11:42:11[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2017 21:14
[QUOTE=iyor]Arkadaşlar benim bir beta balığım var ve bir yıldır benimle. Fanus' unun içinde kum vs yok ama hem yemini hem suyunu düzenli değiştiriyorum. eskiden yem atınca atlayıp kıt kıt diye yemini yiyen balık günlerdir yem yemiyor ve bana küçüldü gibi geliyor. İki gündür rüyalarıma giriyor. Lütfen yardım edin yapabileceğim bir şey var mı?[/QUOTE]
Bettalar fanusta bakılmaz. Genel olarak fanusta hiçbir balık bakılmaz. Bettaların normal ömrü 5-6 sene kadar olsa da fanusta genelde 1-2 seneden öteye geçemiyor.
Fanus balığın gözlerine zarar verir, yeterli hacmi sağlamaz ve ısıtıcı takamadığınızdan gerekli ısıyı asla yakalayamazsınız.

En az 10 lt ısıtıcılı bir akvaryum edinin. Ve tedaviye başlayabilmek ve teşhis edebilmek için canlının NET ve yandan çekilmiş bir fotoğrafını koyun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iyorÇevrim Dışı

Kayıt: 29/10/2017
İl: Ankara
Mesaj: 4
iyorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2017 21:30
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200968/291020172119271.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200968/291020172138441.jpg[/IMG]
- galiba durup durup can CEKİSİYOR ben de ara ara sıcak su ekliyorum ama bu şekilde çok devam etmez galiba..-
öncelikle cevap verdiğin için sağol bir kaç şey daha sormak istiyorum.
şimdi balık bu soruyu paylastigimda onerdeyse olcekti böyle dimdik duruyordu yan duramiyordu düzgün yuzemiyodu , ben de sıcak su koydum ve daha sıcak bir odaya yerleştirdim normale döndü gibi oldu ama hala çok harketsiz.
balığın duruşu hala duzelmedi yan duruyor ve yem yemiyor. bunun sebebi fanustan dolayı kör olması olabilir deniliyor eğer öyleyse ben ne yapabilirim , nasıl yem Yicek yani koklayarak falan bulabilir mi?
ve ara ara durup bı hareketleniyor daha çok böyle çırpınıyor gibi sonra sabit duruyor ama yem yemiyor ne yapabilirim
ha son olarak alındığından beri yuzgecinde sorun var ama artık çok kotu duruma geldi normal suda duruşu bile değişik ya ben ne yapabilirim..[EDIT]iyor,2017-10-29 21:44:09[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2017 22:30
Balıkta ciddi bir iç parazit, yüzgeç erimesi ve kuyruk yapışması mevcut. Ayrıca su kötü bir şekilde bulanık.
Kuyruk erimesi kötü su şartlarından , kimi zaman da açık bir yara ile başlayarak gelişen bakteriyel bir enfeksiyondur, insandaki karşılığı kangrendir. Siyaha dönen kısım eriyerek yok olur. Sık su değişimleri, iyi beslenme ve suya az miktarda eklenen kaya tuzu ile tedavi edilebilir, tedavisi haftalar, aylar sürebilir.

Kuyruk yapışması parazitik bir sorundur. Balığın bedeninde gezinen küçük parazit tarzı böcekler kuyruk ve yüzgeçlerin yapışıp kalıp gibi bir hale gelmesine neden olur.Genelde güçsüz düşen balıklarda yada kötü su şartlarına bağlı olarak baş gösterebilir. İdeal doz microfish ilacı kullanılmalı, 2-3 günde bir büyük su değişimleri ile ilaç tekrarlanmalı. Kuyruğa terramycin uygulanarak tedavi süreci hızlandırılabilir.

İç parazit ise tüm canlılarda bulunur. Normalde balığın sindirimine faydalı olan parazitik canlılar, balığın bağışıklılık sistemi zayıfladığında ve canlı güçsüz düştüğünde yarardan çok zarar sağlar hale gelir ve zaten güçsüz olan hayvanı canlı canlı yemeye başlarlar, bununla birlikte hayvanda karın çöküklüğü görülür.
Tedavi için canlının halen daha yem yiyebilir halde olması şarttır. Hayvan sarımsak suyuna bandırılmış yem ile beslenir, eğer ilerlemiş bir vaka ise Flagyl isimli ilaç kullanılmaya başlanır.

Şu durumuna bakıldığında yaşama olasılığı düşük, ancak can çıkmadıkça umut kesilmez. Eğer tedavi etme niyetiniz varsa, önce deniz kabuklarını çıkartın, mutlaka bir ısıtıcı edinin ve hayvanı tedavi için yoğurt kabı tarzı daha büyük bir alana ayırın.
Sizinkisi gibi bir Veil tail betta sağlıklı ve MUTLU olduğunda bu şekilde gözükür.

[IMG]http://telebrandstheblog.com/wp-content/uploads/2014/06/cambodian_betta_male_120217b6_w06401.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

math1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 817
math1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2017 23:29
Balıkları böyle görünce çok üzülüyorum. Keşke balığı almadan önce yada aldıktan hemen sonra betta balığı nasıl bakılmalıdır yazsaydiniz google'a, sanırım en kalitesiz sayfa bile boyle bir ortamı tarif etmez sanırım çok zor bir şey olmasa gerek. 1 yıl iyi dayanmış bu şekilde hayvancağız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir