benim balıklarım sorunlu mu?


msafacetinÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 58
msafacetinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2010 14:59
Arkadaşlar 2 hafta kadar önce ilk akvaryumumu aldım 3-4 gün sonra da akvaryumda yavru gördüm hemen ayrı bi kaba koydum ama resimlerde gördüğüm kadar şişmemişti karnı ve sadece 1 tane yavru gördüm onu da kurtardım yavruyu gördükten biraz önce akvaryumda biraz hareketlenme oldu balıklar birbirlerini kovalıyodu yukarı aşşağı kovalıyolardı birbirlerini.bu lepistesler normal mi karnının az şişmesi sanırım ilk doğumu çünkü küçükler biraz dişiler 3-4 cm fln ve ayrıca köşeye gitmiş balık görüyorum izliyorum doğurmuyor sizce neden ayrıca akvaryumda bitki kalmadı yediler, söküldü si yahlaştı fln sizce nekadar bitki alıyım 10-15 tanesini birleştirip diksem daha iyi olur mu yavruların saklanması için?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

f.torresÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3000
f.torresÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2010 00:19
Yavruların saklanması için tilki kuyruğu veya su mercimeği çok iyi bitkilerdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eyup.metinÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 59
eyup.metinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2010 12:51
[QUOTE=msafacetin]Arkadaşlar 2 hafta kadar önce ilk akvaryumumu aldım 3-4 gün sonra da akvaryumda yavru gördüm hemen ayrı bi kaba koydum ama resimlerde gördüğüm kadar şişmemişti karnı ve sadece 1 tane yavru gördüm onu da kurtardım yavruyu gördükten biraz önce akvaryumda biraz hareketlenme oldu balıklar birbirlerini kovalıyodu yukarı aşşağı kovalıyolardı birbirlerini.bu lepistesler normal mi karnının az şişmesi sanırım ilk doğumu çünkü küçükler biraz dişiler 3-4 cm fln ve ayrıca köşeye gitmiş balık görüyorum izliyorum doğurmuyor sizce neden ayrıca akvaryumda bitki kalmadı yediler, söküldü si yahlaştı fln sizce nekadar bitki alıyım 10-15 tanesini birleştirip diksem daha iyi olur mu yavruların saklanması için?[/QUOTE]

Balıklarınız bence streste. Canlı bitki kullanamam diyorsanız. Akvaryumun bir köşesini yapay bitkiler kullanarak balıklara saklanma yeri olacak şekilde düzenleyin. Bu şekilde, akvaryumdaki baskınlık mücadelesinden kaçan balıklar ve doğuracak olan balıkların strese girmeden doğurmalarını sağlarsınız. Ayrıca yavrular da saklanır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir