Bende akvaryum yaptım ama oldumu bilmiyorum :)


hakan.selemÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2009
İl: Içel
Mesaj: 145
hakan.selemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2012 00:23
          Merhaba arkadaşlar ankaradan mersin tarsusa taşındım ve malesef yolda gelirken kullandığım 150*50*60 sumplu akvaryumum kırıldı. Ankaradayken boylandırma tankı yapmak için  cam kestirmiştim 140*55*60 ölçülerinde baktım akvaryum olmadan olmuyo kestirdiğim camları bismillah deyip yapıştırdım yorumlarınızı bekliyorum.

aslında herşey bu gördüğünüz sehpa sayesinde oldu yeni evde yer olmadığı için depoya kaldırılacaktı orda ziyan olmasın diye yaptım alelacele akvaryumu.

Soru 1: Sizce bu tv sehbası akvaryumu taşır mı?
Ölçüler :140*55*60 içten sumplu yaptım 22 cm sump tarafı kalan 118 cm de kullanım için
Ben sağından solundan anlıcanız heryerinden sallanmasın diye vidaladım.



Sehpanın kalan parçalarından sump tarafına kapaklı  dolap yaptım sump görünmesin diye.



Tarsusta cam kestirmek ölüm kayıt kuşak kestirmek için üç dükkan gezdim hiç birisi ölçüleri beyenemedim hele bitanesinin sanki anasına küfür ettim adam ölçülere baktı uğraşamam böle abuksabuk işlerle dedi allahtan yanımda küçük kızım vardı cevap vermedim çıktım ordan iyikide yanımdaymış yoksa sonuçlar bambaşka olabilirdi. Derlerya eceli gelen köpek cami duvarına işermiş diye.

Neyse kafanızı şişirmeyim resimlere devam

Velhasıl kayıt kuşak için cam kestiremeyince akvaryumun etrafını alüminyum köşebentle döndüm köşe tarafına gelenleri hem bolca silikonladım hemde vidaladım.




Aynı şekilde ikitanede ortalayıp alüminyum attım esnemeyi engelleyebilmek için.

Soru 2 : Sizce bu alüminyum parçalar iş görür mü ?



Gelelim kafamı en çok kurcalayan noktaya tabandada kayıt kuşak yok biliyorsunuz kestiremedik bende kırılan akvaryumdan kalan tek camı ortalayıp tabana yapıştırdım yani solda 29 cm ve sağda 29 cm boş arada kalan 60 cm çift cam oldu bu arada camlar 10 mm araya yapıştırdığım eski akvaryum camıda 10 mm

Soru 3: Sizce bu sağlıklı olurmu patlama riski var mı ?

Bu arada yapıştırıp kuruduktan sonra sızdırmazlık testi için doldurup 4-5 gün bekledim bi sorum olmadı.





Bu taraf sump bölmesinin olduğu taraf bölmek için 6 mm cam kullandım yine bu camda dolaba aitti :)
Cam delmek için Punch ucu bulamadım bende köşesinden yer açtım. Sump içi 3 bölümden oluşuyor kusura bakmayın  otarafın resmini çekemedim duvara çok yakın tasarımını forumda yapanlardan görüp yaptım



Sump kapağını açınca biraz görünüyor içi bu şekilde üstündeki fazlalık bölümüde testerem olmadığı için kesemedim bende ölece bıraktım oraya hava motorunu elktrik prizini felan koyarım diye düşündüm.





Henüz buhar camı yapmadım biliyorum kesinlikle yapmak lazım sizce iç taraftan alüminyum köşebent atsam silikonlasam olurmu taşirmı acaba.

Kapak yapmayada başlıcam yapınca burda yayınlarım inşallah.

Bu arada forumdaki arkadaşları çok teşekkür ederim onlardan gördüm baka baka yaptım inşallah olmuştur.

Güncelledikçe resimleri paylaşırım şimdilik allaha emanet olun :)









hakan.selem2012-10-17 00:37:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

doğankekikÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/05/2012
İl: Mugla
Mesaj: 501
doğankekikÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2012 01:17
Mersinli bir abimi  görmek çok hoşuma gitti yaratıcıdır bizim oranın insanlaarı :) öncelikle hayırlı olsun gelelin sorularına abim 400lt lik bir akvaryumu tv sehpası ne kadar taşıyabilir bu konuda emin olman gerekiyor bana kalırsa bir marangoza git ve aşagıda boşlugun varsa buna göre takozlar kestir.Tabandaki kayıt kuşak olayı benimde kafama takıldı destek için akvaryumun köşeleri daha önemlidir orta taraf onlara göre biraz daha ihmal edilebilir oralarada cam takviyesi aklında kalan soruları yok edecektir.hayırlı hobiler dilerim şimdiden umarım en iyi şekilde kurulumunu bitirirsin akvaryumunun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hsynpkrÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2012
İl: Ankara
Mesaj: 141
hsynpkrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 04:12
Akvaryumun son durumu nedir kurduktan sonra pek bilgi paylaşmamışsınız. Bencede o sehpa taşımayabilir içinden gözükmeycek şekilde destekler kullanılabilir diye düşünüyorum. Akvaryumun son halini merak ediyorum hayırlı olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakan.selemÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2009
İl: Içel
Mesaj: 145
hakan.selemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2012 03:57
Merhaba arkadaşlar haklısınız pek paylaşım yapmadım kusura bakmayın işler bu aralar biraz yoğun hemen ekliyorum son durumu.
Bikaç mobilyacı getirdim baktılar zaten içten destekliymiş taşır dediler ve sehpayı kullanmaya başladım 1 aydır dolu vaziyette yaklaşık 1 hafta öncede 3 adet melek balığı ekledim emanet aldım su otursun diye.




Buhar camı yapıldı tekli perde korneşi kullandım 2 tl tanesi. Bu arada kullandığım alüminyumlar gerçekten çok işe yaradı esneme sıfır kullanmayı düşünenelere kesinlikle tavsiye ederim






Sumptan görüntü ilk bölümü boş bıraktım orda ısıtıcı var ikinci bölümde sünger üçüncü bölümde 3lt zeolit , 3 lt biyolojik malzeme ve kafa motoru var. Tetra ht300 ısıtıcı bozulmuştu alalı 1 yıl olmasına rağmen servisi fiş fatura istedi oda bende yoktu yapmadılar bende söktüm termostatı iptal ettim dijital termostat aldım ısıtıcıyı ona bağladım. Yazında soğutma için kullanırım. Aslında termostatı kendim yapacaktım ama tarsusta elektronik malzeme satan yer bulamadım hazırını aldım.




Aklımda kapak projesi var. Aslında bitki bakmadığım için kapak çokta önemli değil ama kapaksız ışıksız güzel olmuyo fotoğraf bile çekilmiyo cuma günü 500 adet süper flux led siparişi verdim 3500 mcd'lik 300 adet beyaz 200 adet mavi hafta içi onları yapcam. Çok iyi aydınlatacağına eminim. İsteyen olursa yapım aşamasını resimler eklerim. Yorumlarınızı bekliyorum.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3495
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2012 04:28
Emek verilmiş..Kazasız belasız kullanmak nasip olsun. Sıra geldi iç dizayna.. Aynı ilgiyi bekliyoruz.

Bu arada eklemeyi unutmuşum..Işıklandırmayı tavandan asma yaparsanız daha akustik durur..
capo di capi2012-11-18 04:31:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mgokkavasÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 29/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 576
mgokkavasÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2012 04:51
Eski sehpanın, eski akvaryum camının değerlendirilmesi, klasik malzeme (cam) yerine alternatif malzeme (aluminyum) kullanılması, alta atılan ikinci cam gibi radikal çözümler vs. çok güzel bir kendin yap projesi olmuş. Anlatım da gayet güzel hep aynı tip konular arasında bu konuyu ilgiyle okudum. Paylaşım için teşekkürler.
 
Bu perde kornişinin buhar camın orda kullanılmasını detay fotoğrafla anlatabilir misiniz? Ben de yapmak istiyorum. Şu haliyle tam anlamadım nasıl kullanıldığını.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakan.selemÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2009
İl: Içel
Mesaj: 145
hakan.selemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2012 18:32
[QUOTE=capo di capi] Emek verilmiş..Kazasız belasız kullanmak nasip olsun. Sıra geldi iç dizayna.. Aynı ilgiyi bekliyoruz.

Bu arada eklemeyi unutmuşum..Işıklandırmayı tavandan asma yaparsanız daha akustik durur..
[/QUOTE]
Teşekkür ederim şimdilik cama cam kalacak yavru discus büyütcem tabi kafama göre bulabilirisem bulamazsam dizayn yapmaya başlıycam. Tavandan sarkıtma benimde aklımda var zaten düşünce aşamasında nasıl en verimli ve kullanışlı olur diye kendi kendime proje üretiyorum.


[QUOTE=mgokkavas]Eski sehpanın, eski akvaryum camının değerlendirilmesi, klasik malzeme (cam) yerine alternatif malzeme (aluminyum) kullanılması, alta atılan ikinci cam gibi radikal çözümler vs. çok güzel bir kendin yap projesi olmuş. Anlatım da gayet güzel hep aynı tip konular arasında bu konuyu ilgiyle okudum. Paylaşım için teşekkürler.
 
Bu perde kornişinin buhar camın orda kullanılmasını detay fotoğrafla anlatabilir misiniz? Ben de yapmak istiyorum. Şu haliyle tam anlamadım nasıl kullanıldığını.
[/QUOTE]
Teşekkür ederim mutlu bey hemen resimlerle anlatıyorum kornişi nasıl taktığımı.
Bu aldığım korniş , boyu 1.5 m koçtaştan 2 tl'ye aldım.


Kullandığım buhar camı 3 parça , 4 mm kalınlığında ve her parça 41 cm genişliğinde. İki boy kornişi akvaryum uzunluğunca kesip karşılıklı olarak silikonla yapıştırdım. Korniş tekli olduğu için üst tarafta buhar camının kayabileceği kadar boşluk bıraktım 6-7 mm kadar. Böylece üste koyduğum iki parça rahatça sağ sol yapabiliyor.

Altta kalan 3. cam parçayı ise kornişin perde taşıyan kancaların takıldığı oluğa taktım. Tabi bu oluğa camı yerleştirip çıkarabilmek için resimdeki gibi sol tarafından ( tek taraflı olarak ) kestim. Bu sayede camı hem rahatça yerleştirdim hemde gerektiği zaman rahatlıkla yerinden çıkarabiliyorum.

Bu yaptığım buhar camı bana 40 cm ' lik müdahale alanı sağladı bu alanın yeterli olacağı düşüncesindeyim. Kornişle yapmanın herhangi bi dezavantajını görmedim. Ama avantajını gördüm şöyleki kırılan akvaryumun buhar camı kuşakların üzerindeydi ve camlar sürekli birbirlerine sürtüp çarptıkları için kenarlarında küçük çatlak ve kırılmalar oluşmuştu kornişte bu sıkıntı olmuyor.
Işık için kusura bakmayın akvaryumda ışıklandırma olmadığı için seyyar floresan lamba ile aydınlatmaya çalıştım. Saygılar.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakan.selemÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2009
İl: Içel
Mesaj: 145
hakan.selemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2012 22:04
Merhaba arkadaşlar led aydınlatmam bitti bakalım beğenecekmisiniz.
Led olarak 432 adet 3500 mcd gün ışığı ve mavi flux led kullandım. Flux kullanmamın sebebi açısı 70c açıya sahip. Hazır delikli bakırlı plaket üzerine 3 erli seri guruplar halinde dizildi. Ledler 3v 20 ma fakat ben ömrü uzun olsun diye 16 ma civarında akım geçmesini sağladım. Adaptör olarak evde olan 9v 4a lik adaptörü kullandım. Plaketleri 6 şarlı gruplar halinde ikiye bölüp etrafını alüminyum köşebentle çerçeveledim.












































hakan.selem2012-11-28 22:15:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÖvgüKavasÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2012
İl: Izmir
Mesaj: 684
ÖvgüKavasÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2012 01:54
Hakan bey tebrikler.
Aklıma takılan bir konu var. Sumpın içini nasıl temizleyeceksiniz acaba.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakan.selemÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2009
İl: Içel
Mesaj: 145
hakan.selemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2012 02:49
Teşekkür ederim.
Sump bölmesindeki mobilya sabit değil müdehale etmek istediğim zaman yerinden çıkarabiliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MoonCrown41Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/10/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 366
MoonCrown41Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2012 09:14
Gördüğüm en cool proje. Herşey çok güzel ilerliyor takipteyim. Mümkünse led sistemin ayrıntılı maliyetini yazabilirmisiniz ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blue nightÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1149
blue nightÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2012 09:31
Fazla söze gerek yok siz bu işi gerçekten iyi yapmışsınız. Tebrikler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UlviÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/11/2010
İl: Antalya
Mesaj: 1009
UlviÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2012 09:34
Gerçekten çok güzel olmuş tebrik ederim.
Maşallah.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

neo1907Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1139
neo1907Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2012 10:52
Çalışmalarınız muazam olmuş ve en önemlisi emek, nereden nereye gelmişsiniz. Tebrikler balıkların eklendiği zamanlarıda görelim artık. Sağlıklı balıklar şimdiden...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir