Balıklarım Ölüyor


celedinÇevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2009
İl: Izmir
Mesaj: 43
celedinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2009 11:37
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: SUYUN YÜZEYİNDE YÜZME VE DİĞER BALIKLARDAN AYRILMA

Akvaryum Kapasitesi (litre):200 L

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:4E 3D PLATİ, 2E 2D LEPİSTES

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:LİFETEC 835 DIŞ FİLİTRE

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: İLK KURULUMDA MANTARA VE PARAZİTLERE KARŞI AKVARYUMCUNUN HAZIRLADIĞI BİR İLAÇ AMA İLAÇ İLAVE ETTİĞİMDE İÇİNDE BALIK YOKTU 3 GÜN SONRA BALIKLARI KOYDUM.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :2 HAFTADA BİR DİP ÇEKİMİ VE %20 SU DEĞİŞİMİ
Herkeze selamlar.

Hobiye 6 ay önce başladım, ilk olarak en küçük boy akvaryumla japon besledim ve zamanla bu işi sevdim. Büyütmeye karar verdim 200 Litrelik akvaryum aldım içine de 2e 2d plati ve 3e 2d lepistes koydum yaklaşık olarak 3 haftadır balıklarım mutlu mesut yaşıyorlardı, ve sonra formdan okuduğum bilgilere dayanarak 2 elma salyongozum da oldu, 4 gün önce 2e 2d plati ilave ettim bu ilave ettiğim platilerden biri 2 gün sonra mefta oldu, bende yeni aldığım için aldığım yerden hasta olmuş olabilirdiye pek üstünde durmadım ve dün akşamda en güzel erkek lepistesimi kaybettim. Lepistesim akşam hep suyun üzerinde dolaşıyordu diğer balıkların hepsi normal davranırken o tek başına hep onlardan ayrı yüzüyordu vücudunda herhangi bir leke yada hastalık yoktu. Balıklarımın ölmesine sebeb ne olabilir bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim, şimdiden herkeze teşekürler.

200 L akvaryum + life teck 835 dış filitre + 300w ısıtıcı + 2 çıkışlı hava motoru+ dipte 4 cm midye kırığı ve az miktarda bitki var.






Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

f-a-t-i-hÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 429
f-a-t-i-hÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2009 11:50
Benim gözüme takılan şey balıklarınızın erkek dişi oranının uygun olmamasıdır.Oranı 1 erkeğe 3 dişi gelecek şekilde ayarlamanız gerekmektedir.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir