Baliklarim En Dipte Duruyorlar


mehmetsmiÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2019
İl: Kayseri
Mesaj: 1
mehmetsmiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2019 13:06
Yaklaşık 8 ay once akvaryum kurdum icinde 2 tane japon baligim var 1 gun once suyun tamamini degistirdim aylik bakim icin her ay degistiririm komple suyu taşlari yikarim bu sefer baliklarim assagi indiler yem yemiyorlar olduklari yerde duruyorlar sacma sapan panik olup akvaryumun kpagina dogru yuzup oraya carpiyorlar bu sitedeki bir kac oneriye baktim ic parazit olabilir diye 1 gun ac biraktim marul attim onuda yemediler ne yapmaliyim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6624
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2019 13:37
Suyun tamamını değiştirmeyin. Böyle derinlemesine temizlik de yapmayın. Haftalık su değişimi ve filtre temizliği yeterli.
Balıklara da alışmaları için zaman verin. Birkaç güne geçer.

Beğenenler: [T]214516,Esnaf[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serdal durganÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2018
İl: Giresun
Mesaj: 164
serdal durganÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2019 13:41
[QUOTE=mehmetsmi]Yaklaşık 8 ay once akvaryum kurdum icinde 2 tane japon baligim var 1 gun once suyun tamamini degistirdim aylik bakim icin her ay degistiririm komple suyu taşlari yikarim bu sefer baliklarim assagi indiler yem yemiyorlar olduklari yerde duruyorlar sacma sapan panik olup akvaryumun kpagina dogru yuzup oraya carpiyorlar bu sitedeki bir kac oneriye baktim ic parazit olabilir diye 1 gun ac biraktim marul attim onuda yemediler ne yapmaliyim?[/QUOTE]
Sakin olun ve asla komple su değişimi yapmayın. En fazla %30 kadar su değişimini dip çekimi ile yapın. Strese girmişlerdir balıklarınız. Ayrıca hem iç dekorları yıkayarak hem de komple değişim yaparak suyun içindeki yararlı bakterileri öldürüyorsunuz. Yani hem balıklarınız strese giriyor hem de suyun dengesi bozuluyor. Müdahale etmenize gerek yok ısıyı sabit tutup 4-5 gün bekleyin düzelecektir.

Beğenenler: [T]214516,Esnaf[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ErdemTulÇevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2018
İl: Yurtdisi
Mesaj: 121
ErdemTulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2019 15:02
Akvaryum ne kadar buyuklukte bimiyorum ancak komple temizlik cok tehlikeli, akvaryum icindeki dongu tamamen yok oluyor buda suyun icindeki yararli bakterileri oldurmeniz, su sicakligindaki degisimden dolayi baliklarin bagisiklik sisteminin bozulmasi anlamina geliyor. arkadaslarinda belirttigi gibi iki haftada bir %30 u gecmeyecek sekilde dip temizligi yapmaniz yeterli olacaktir. Akvaryum icindeki herhangi bir malzemeyi temizlemek icin yine akvaryum suyunu kullanmaniz daha yararli olur. Baliklar ani degisiklige uyum saglayamayip strese girmis gorunuyor. Simdilik yapabileceginiz birsey yok beklemekten baska, ortama tekrar uyumsagaladiklarinda normale donecektir. Bu surecte isigi kapali tutmaniz daha faydali olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir