Balıklarım birer birer gidiyor


noshmptyÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2014
İl: Kocaeli
Mesaj: 87
noshmptyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2014 03:16
Merhabalar arkadaslar akvaryumu kurdugum 3 hafta oldu 18 balık vardı bugun elimde kalanlar :1e kılıc 4d 2 e lepistes birde turuncu bir copcu ve dişi 1 balon moli...suyu 3 gun dinlendirdim kum -olarak hagen vardı bitkiler windelow gül sabulata akvaryum kendinden ithal mi ne diyorlar ondan -almıstım.47-47-35 olculeri  daha ii bilgi olsun diye bu acıklamaları yapdım henuz yeni basladım akvaryum 25 derecedeydi ilk gunden beri simdi balık cesitlerini sayayım : 1d1e kılıc , 2 copcu ,1 vatoz,5 moli vardı ,1 degişik bir copcu,gerisi lepistes di fakat 3.gun moliler 1 dişiyi oldurdu.bu hafta ise gunde 1 balık kaybı yasıyorum .dip cekimi yapdım su deşimi belli olcude yapdım fakat kurtarım olmadı bugun petsopcuya anlattım mantar var dedi dişi kılıcda beyaz leke vardı bi suzgeci kopmustu oda simdi öldü.petsopcu mavi bişi verdi 1 de 2 yemek kasıgı su dok isiticiyi 28 dereceye al dedi hepsini yapdım.neyi yanls yapıyor olabiilirim cok acil yardıma ihtiyacım var :( kötü sekilde anlattıysam affola kusra bakmayın bu arada dişi lepistesler hamile diye rafya atmıstım bir moli ona sıkısıp oldu diye cıkardım :(bu arada hava tasıda 24 saat acık birisi acık birak oksijen yapsın dedi akvaryumun ısıgı gunde 12 saat acık .akvaryumun ısıkları kendınden kurulumdu led var.kullandıgım yemin de resmi asagıda mevcut.yemi aldıgım da 3 haftaoldu,bir sıkıntı olmaz umarım.yardımlarınızı bekliyorum.ŞİMDİDEN COK TESEKURLER..


Berkant2014-07-03 21:51:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erden60Çevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2013
İl: Denizli
Mesaj: 144
erden60Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2014 03:51
    Hamit bey bakteri kültürü oluşmamış. Yeni kurulan akvaryum sendromu. 2 güne bir dip çekimi sera nitrivec bakteri kültürü ekleyecektin. 3 ay bu şekilde sonra haftada 1 dipçekimi.Geçmiş olsun.
Bahri Çankaya2014-07-01 12:55:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

noshmptyÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2014
İl: Kocaeli
Mesaj: 87
noshmptyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2014 03:54
İlk kurduğumda 3 gun beklettim bu arada bi abimizin kendi akvaryumun dan getirdigi suyuda eklemistim ama.Berkant2014-07-03 21:52:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Duman HanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10848,3[/B]
Kayıt: 23/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1089
Duman HanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2014 04:14
Bana göre ;
1-Bence hacmine oranla canlı sayını abartı derecede fazla tutuyorsun.Bu da demektir ki canlı yoğunluğunu tankın kaldırmıyor.En basit balık ölüm nedenidir.(Pet shopçu olur dedi muhtemelen çünkü balık satmak onun işi.Sizde başlangıçta olduğunuz için bu tuzağa düştünüz muhtemelen.)
2-Işık süreniz fazla bence.Bana kalırsa bitkilerinizin durumuna göre yarı yarıyaya kadar bile düşürülebilir.
3-Isınız 25 derecede ideal.Sorunu burda aramayın.
4-Mavi şey dediğiniz metilen mavisidir.Ancak akvaryumcu bunu neye göre verdi kime göre verdi tartışılabilir.Muhtemelen satış yapmak amacıyla çaresiz bir durumda hobiciyi müşteriden ziyade "av" olarak görmüş olmalı.
5-Rafyaya sıkışıp ölmemiştir.Öleceğini anlayan balık güvenli bir nokta seçip orada rahatsız edilmeden beklemiş ve ölmüştür ya da öldükten sonra oraya dolaşmıştır.Uzun yıllar yalnızca molly besleyen biri olarak mollynin rafyaya girip nasıl kurtulduğunu gözlerimle gördüm.O canlı yükünde rafya da çaresiz kalacaktır zaten.Yavruları rafya bile kurtaramaz çok zor.
6-Hacminiz 77 litre görünüyor.Tamamını dolduramayacağınızı hesaplayınız + kum + dekor+ ekipmanlarında mevcut hacminizden çalacağını göz önünde bulundurunuz.Böylece "net" hacminizi hesaplamış olursunuz.Bu hacim türü de size ne tür balıklar besleyebileceğiniz hakkında bilgi verir.Ya da ne tür canlılar diyelim daha doğru olur.
7-http://www.akvaryum.com/poecilia_sphenops_(siyah_moli)_tatlisur_5_304.asp Size tek tür olarak 1e3d şeklinde severek bakacağınız.Bakmaktan keyif alacağınız, bakımı kolay sayılabilecek hala gönlümdeki yerlerini koruyan bu canlıları öneriyorum.
8-http://www.akvaryum.com/poecilia_reticulata_(lepistes_guppy)_tatlisur_5_194.asp karşı çıkan arkadaşlar olacaktır ancak 2e6d Güzel bir tek tür lepistes kolonisi bakmanız mümkün.Gerekli şartları sağladığınız taktirde ölümler yaşanmayacaktır.Ancak dediğim gibi bazı hobiciler 2e6d ye karşı çıkabilir.1e4d daha uygun olacaktır diyeceklerdir.Çünkü üreme hızı maşallah dedirten bir tür.Yavru büyütürken ekstra bir tank daha lazım olabilir.

Tüm bunlara ek olarak ne türü doğru sayıda ve doğru oranda seçmeniz halinde en kötü ihtimalle 10 günde bir illa ki dip çekimi demiyorum ancak suyu dipten çekerek (%30 maksimum) yerine dinlenmiş kloru atılmış akvaryum suyu ile aynı sıcaklıkta olmasına özen gösterdiğiniz taze suyunuzu eklemeyi ihmal etmeyiniz.Bitkilerinizi rahatsız etmeyecek şekilde kaya tuzu kullanımına geçmeniz mümkün.Yeminizin "SKT" 'sinin geçmemiş olduğundan emin olduğunuz ve vereceğiniz canlıların diyetine uygun ve taze olduğundan emin olunuz.En önemli etkenlerden biriside budur.Dışardan bitkisel katkılarınızı araştırın ve onlardan da uygulayınız.Tek çeşit yem yerine "diyetlerine uygun" bir şekilde birkaç çeşit yem kullanmayı tercih ediniz.Suya sürekli müdehalede bulunmayınız.Balıklara müdehalelerde bulunmayınız.Korku ve stres yaşamalarına neden olmayınız.Alışageldikleri düzenlerini korumaya özen gösteriniz.Gerekirse tankınızı boşaltıp sıfırdan kurup suyunu 1 ay kadar düzeni oturana kadar bekletip bu süre zarfında da iyice araştırmalar yapıp iyice teorik anlamda bilgi sahibi olup daha sonra bunlara uygun biçimde uygulamaya geçiniz.

Velev ki hastalıktan ölüyor balıklarınız.Bu durumda ölüme yaklaşan balıklarınızın hal hareket ve fiziksel durumlarını iyi analiz edip belirtileri araştırıp teşhis ve tanısını koyup ya da belirtileri arkadaşlarla paylaşıp teşhis koydurup daha sonra tedaviyi deneyiniz.Ölecek olan balığınızı farkedemiyorsanız ölen balığınızın son halini ve belirgin gözle görünür değişilikleri araştırıp ya da anlatıp teşhis konulması için gerekli olan durumları özetleyiniz.Ve mantıken hastalıgı bildikten sonra ona göre tedavisi için ilaç kullanımı vs. geçiniz.Ayrıca tankınıza dışardan su düzenleyici stres azaltıcı adı altında satılan kimyevi hiç bir maddeyi bulaştırmayınız.Şahsım adına bir kez bile kullanmışlığım yok ve suyum gayet düzenli kokusuz pırıl pırıl ve net.Birçoğunun para tuzağı olduğunu düşünüyorum en azından bu benim kendi "şahsi düşüncem".Aklıma gelenler bu kadar.Gerekirse açıklayamadığım veya atlamış olabileceğim alanlardaki sorularını yönelt.Elimden geldiğince yardımcı olabilmek için "şayet biliyorsam" cevaplamaya çalışırım.Sürç-i lisan ettim ise affoluna.Nitekim oldukça uzun bir yazı ele aldım.Yazım yanlışı ya da hatalı kullanımlarım olabilir.Saati göz önünde bulundurarak iyi niyetli olduğumu belirtmemde yarar olacaktır.

Keyifli hobiler dilerim.Selam ve muhabbetle...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

noshmptyÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2014
İl: Kocaeli
Mesaj: 87
noshmptyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2014 04:32
Duman bey çok teşekkür ederim bilgileriniz ve yardımlarınız için elimde küçük bir akvaryum bulunmakta. Açıklamamda ki gibi petsopcunun dediklerini yaptım. Şuan balıklar normal gibi yarın da ölümler devam eder ise akvaryumu komple yeniden kuracağım buyuk ihtimal yada daha detaylı bir bilgi toplamaya çalışacağım. Tur olarak bunların beraber sıkıntı yaşamayacağını gördüm araştırdım ve sormuştum ama sadece lepistese döneceğiz gibi. Tur sayısına gelince doğru diyorsunuz biraz adil olmayan seçip ve sayılarda bulundum. Petsopcuya balıkda ki sıkıntıları anlatınca o böyle bir yaklaşım da bulundu.yem konusunda lepistes yemi dedigimde bunu vermişdi bende pek bilgim olmadığından almıştım. İlk önce 11 balıkla başlamıştım sonra sonra eklemiştim.....
İncelemelere devam edelim inşallah kaybımız olmaz daha teşekkurler. Berkant2014-07-03 21:57:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Duman HanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10848,3[/B]
Kayıt: 23/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1089
Duman HanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2014 04:48
Dilerim kaybınız olmaz.Ölümler illa ki balık sayısından da demiyorum.Ama oladabilir.Güzel ve doğrusu varken neden riske atalım ki?Evet haklısınız türler kendi aralarında sıkıntı yaşamayacak türler.İnsanları ele alalım.Normalde sıkıntı yaşayacağım bir tür değiliz kendi aramızda.Ancak savaşlarımız ya da anlaşmazlıklarımız bitmek bilmiyor.Paylaşamayacağımız birşeyleri devamlı buluyor ve uğruna bir başka insanı öldürebilme ihtimalimiz devamlı sürüyor.:)Bence balıkların sosyal yaşantısı da bu duruma oldukça yakın.Ortamda herşeyi uygun tutmanız halinde barış ve huzur ortamı daima devam ediyor.Bence sayıyı düşürmeniz ve tür sayısını düşürmeniz çoğu derdinize çare olacaktır.Çoğu arkadaşımız ağabeyimiz kardeşimiz buna karşı cıkacaktır ancak hevesinizin istekleri doğrultusunda 1ed3 Black molly + 1e3d Lepistes yapınız en fazla.Kılıçlar agresifler biraz ve daha büyük hacimlere ihtiyaç duyan canlılar.İşlerin doğru gittiği bir tankta ölüm yaşanmaz.Su koku yapmaz.Bulanıklık olmaz doğru bir sistem cam gibi parıl parıl olur.Bunlar küçük gibi görünen ancak işin detaylarında farkını ortaya koyan önemli etkenlerdir.Ölümler devam etmeyedebilir ki insallah etmez.Ancak bu canlı sayısının ve tür sayısının doğru olduğunu göstermez.

Umarım kısa sürede sorununuz çözülür Hamit Çağrı Bey.Çünkü balık ölümü oldukça üzücü heves kırıcı ve moral bozucu bir durum.İnsanı hobiden dahi soğutabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

f.torresÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3000
f.torresÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2014 10:31

Hamit bey arkadaşların dediklerine katılıyorum birde başka bir tanktan su taşımak hem zahmetli hemde yararsız.Oturmuş tanktaki yararlı bakteriler suda yüzmezler filtre materyallerinde kumda tutunarak yaşarlar.Hastalık yapan bakteriler mantarlar ise suda yüzerler su taşımanın yararı yok ama zararı olabilir.


[QUOTE=noshmpty]ilk kurdugumda 3 gun beklettim bu arada bi abimizin kendi akvaryumun dan getirdigi suyuda eklemistim ama[/QUOTE]




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

noshmptyÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2014
İl: Kocaeli
Mesaj: 87
noshmptyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2014 13:18
Şuan 4 d 2 e lepistes bir e kılıc 1 de copcu var turuncu olan he birde dişi moli var sıkıntı yok gibi sadece erkek kılıç biraz kayanın içinde takılıyor.peki bu petsopcunun demiş olduğu tedaviye devam edelim mi ? ilk gün 8 damla 2 yemek kasığı tuz sıcaklık 28 derece.Onu yapmıştım simdi 1 damla ve bir tatlı kaşığı tuz 5 gün boyunca demişti.Esas hastalığı taşıyan balık dun ölmüştü cıkardıydım.

Erkek lepisteslerden 1 i daha simdi son nefeslerini alıyor.Berkant2014-07-03 21:54:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erden60Çevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2013
İl: Denizli
Mesaj: 144
erden60Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2014 16:58
[QUOTE=noshmpty]ilk kurdugumda 3 gun beklettim bu arada bi abimizin kendi akvaryumun dan getirdigi suyuda eklemistim ama[/QUOTE]
 3gün bekletmeyle bakteri türemez, bu zaman zarfında suda klor varsa o uçar, bakteri türemesi için uygun ortam hazırlanır, 3 ayda oturur akvaryum.Deniklerimi uygula.Ayrıca balık sayısı fazla demiş ilk kurulumda çok balık çok sıkıntı tabi, 3 ay sonra oturunca sayı pek önemli değil abartmadan.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir