Balıklar Yem Yemiyor


OkanKELEŞÇevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 198
OkanKELEŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2012 22:04
Merhaba , Geçenlerde akvaryumun kumunu degiştim ve 2 gün boyunca balıklarımı başka tankda bırakdım  ve eminönündeki petshopdan adamın dedine göre tetranın açık yemiymiş 100g 6 lira idi bitkisel (yeşil renkde) ve turuncu olmak üzeri iki paket açık yem aldım daha önce kullandım marin yemden az miktarda kalmıştı yeni aldım yemleri attımda balıklar yemi agzına alıp tükürüyorlar tekrar bir süre böyle yaptıktan sonra yemi daha almaya çalışmıyorlar ve dibde kalıyor ama diğer marin marka olan yemi büyük bir iştahla yiyorlar bunların nedeni nedir yem bozulmuş olabilir mi ? veya bu yeni aldım yeme alışmaları mı lazım ? birde sitede okumuştum ama nerde okudum tam hatırlamıyorum yem iyi oldunu su atınca ne kadar şiştinden anlaşılır demişti bir abimiz çay tabanda yemleri attım ve marin marka olan yemim %50 kadar suda hızlıca büyüdü ama yeni aldım 2 çeşit yemde çok beklememe ramen en fazla %20 falan büyüdü ve yemler çok sert yavrulara atmam için kırıntılamaya çalışıyorum ama mubarek taş bu yemler bozuk mu acaba ? 


Saygılar 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zknclÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 301
zknclÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2012 22:34
 Cichlid türlerinde alıştırıldıkları beslenme dışında yeni bir yemi yadırgama durumu doğaldır.Bir gün yem atmadığınızda,yeni yemi yavaş yavaş benimseyeceklerdir.
 
 Alışmalarını hızlandırmak adına, yemi atmadan önce bir kap içerisindeki suda birkaç dakika yumuşatarak balıklarınıza verebilirsiniz.
 
 Yeni edindiğiniz yem ise yavru balıklar için uygun değildir.Daha ince ve pul yemleri tercih edebilirsiniz.
 
 Sağlıklı balıklar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir