balıkda renk atmasi


alaresÇevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 8
alaresÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2015 15:43
Merhaba ben 50 lt lik akvaryumda 8 japon besliyordum ama 2 sini ayırdim cunku beyaz benek hastalina yakalanmistilar.ve 2 3 gun sonra ayirdigim baliklarda kuyruk erimesi basladi bir balik bir sure sonra oldu.peceteyle akvaryumun icinden aldik ama rengi atmaya baslamisti balik turuncu gri iken bir anda rengi elimizde bir sekilde gri oldubide bu bir haftalik donemfe tuz ile murrekkep kullandim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2015 16:06
Mürekkep kullanılmaz, beyaz benek parazitinde metilen mavisi ilacı kullanılır suyu maviye boyar akvaryumcuda satılır. Yoksa bildiğimiz kalem mürekkebi değlidir o. 
50 litre akvaryumda 2 japon ancak beslenebilir çünkü bunla büyüyen balıklar 15 cm olurlar ileride 8 tane her ne kadar yavruda olsa sığsada ilerleyen aylarda sorun olurdu, su değerleri çabuk bozulur zehirlenmeler oluşabilirdi, birde akvaryuma ilgili bakımı yapmazsanız dahada hızlı olurdu bu olumsuzluklar. Haftada bir iç filtrenin süngeri çıkartılıp akvaryumdan alınan bir miktar suyun için sokulup temizlenmeli, 5 günde bir 1/3 oranında yahut yarıya yakın su değişimi yapabilrsiniz kirli su çekilir yarısına yakın kadar yerine akvaryumla aynı ısıda taze su eklenir eklenen su çeşme suyu olacaksa kullanılmadan önce bu su kapaksız bir kapta en az 2 gün bekletilmeliki içindeki klor uçsun. Balıklarda beyaz benek balıklar yetersiz beslendiğinde, yeni parazit barındıran bir balık akvaruyma eklendiğinde, akvaryumda ısı dengesi sabit tutumadığında ani ısı değişimlerinde gelişebiliyor aşırı strese bağlıda olabilir aşırı bakımsız kirli sulardada mukoza balığın dış sümüksü yapısı incelir yapranır parazit gelişir, birçok kirli su şartları sonrasında balıkta kuyruk erimeleri ve yüzgeç çürümelir kanlı yaralar yapabilir. Aşağıdaki linkte Beyaz benek paraziti başlığı ve Yüzgeç erimesi, çürümesi başlığı altındaki konuları tedavi linklerini inceleyebilirsiniz.


Sizin yerinizde olsam öncelikle bir filtre bakımı sünger temizleme, sonra yüzde 60 kadar su çekimi yapar yerine taze su eklerdim, sonra üstteki tedavi konularını okuyup yüzgeç erimesi ve beyaz benek paraziti tedavisini düşünürdüm. Hem beyaz benek hemde yüzgeç erimesi varsa tam şekilde bir yüzgeç rimesi ilacı kullanırken mikofish ilacı aynı anda sularına 2 damlada metilen mavisi damlatırdım.

Metilen mavisi (Ichthyo) beyaz benek paraziti ilacı: 8-10 TL arası 

Yüzgeç erimesi, çürümesi kanlı yaralar, mantar ilacı: 8-15 TL arası

mesutok2015-04-15 16:13:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir