Balık Su Çektiğim Hortum Kapıldı.


FishloverxxÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 29/10/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 872
FishloverxxÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2019 16:26
Ya bakın ben şimdi ciddi bir yorum yazıcam dikkate alırsanız iyi olur. Bence akvaryumunuzdan o taşları çıkartın kayalar Japon balıkları için bişey ifade etmez hatta tehlike teşkil edebilir. Onun yerine bitki koyun akvaryumunuza sonra dip çekimi yaparken petshoplarda satılan akvaryum sifonu alınız onun deliklerinden kum bile zor geçiyor. Eğer dediklerim zor gelirse balıkları verin ve akvaryumunuzda çeşitli bitkiler yetiştirin ve salyangoz besleyin. Eğer Buda hoşunuza gitmediyse kaktüs alıp besleyin kaktüsler gerçekten faydalı bitkilerdir radyasyon emici özellikleri vardır. Bu 3 tavsiyemden birine uymanız sizin için bence iyi olur iyi günler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KralemreÇevrim Dışı

Kayıt: 30/12/2019
İl: Adana
Mesaj: 17
KralemreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2020 04:58
Balığım şuan çok iyi enerjisi yerine geldi normal şekilde yüzüyor yemini yiyor. Diğer balıklardan şuan ayrı ama çok az yara olan yerinin düzelmesini bekleyeceğim daha sonda diğer balıkların yanına koyacağım durumu şuan iyi linçci arkadaşlar , ölür diyenler boşa konuşmuş.Yardımcı olanlardan Allah razı olsun.

+1: [T]220007,aquasecron4[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

asabijaponÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 04/10/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1320
asabijaponÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2020 10:17
Tanıtım konusu açıp güncelleyin bari. Sizi forumda takip edelim.

+1: [T]125030,lemur[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

𝔇𝔢&#Çevrim Dışı

Kayıt: 31/12/2019
İl: Yurtdisi
Mesaj: 304
𝔇𝔢&#Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2020 13:45
Kardesim adam yardim istemis yemedigi laf kalmamis, küfür etseydiniz bari...

[QUOTE=YYILDIZ51]Balik yaralarının geçmesi için tetrà 500 antibiyotik var. Bulabilirsen ayrı bir kaba hava hortumu bağlayarak 20 litre suya 1 hap gelecek şekilde tedavi edilebilir. Fakat yorumlara bakılınca biraz bilgi edinmenizi tavsiye ederim. Yardım konusunda özel mesaj yazarak yardım isteyebilirsiniz. Sizi hobiye kazandırmak ve yaptığınız hataları gidermek isterim.

[:cik:]

Çok ağır ithamlar bunlar.Dikkat etmelisin arkadaş... [:cik:][/QUOTE]
Arkadas aciklamis, sana da uygulamak düser.
Ama mutlaka uygula o da bir can sonucta.

[QUOTE=brownorum]Ne desem uyarı alacağım ama insanlığım el vermiyor susmaya. Bir kaç saatte hayvanlara gelmeyen kalmamış. Ruh hastası bi' çocuksun, tedavi edilmen lazım! Kendin yapmadığına dair bi' şey yok. Bugün hayvanlara zarar vermekten zevk alıyorsun çünkü karşı koyamıyorlar, yarın insanlara! Potansiyel bi' katil, tecavüzcü. Parmağın giremez o boruya, değil avuç kadar balık. Diğer konularda da aynısın, bunu dediğimden forumdan uyarı alacağım ama şahsın banlanmadan dahası gerek. İsterseniz silebilirsiniz, diyeceğimi dedim, rahatsızlık verdiğim sayın forum üyelerinden özür dilerim.[/QUOTE]
Kardesim sen vicdanin tanimini biliyor musun?
Vicdan isteyerek te olsa birinin yaptigi hatayi hos görüp onu savunan duygudur....

Beğenenler: [T]71210,YYILDIZ51[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquasecron4Çevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2020
Mesaj: 16
aquasecron4Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2020 14:46
[QUOTE=Kralemre]Keşke biraz daha abrtsaydın bu az olmuş belki seri katil olabilirim.[/QUOTE]
Arkadaş bilgisisce davranmış ve araştırmadan hobiye başlamış.Fakat bu konuda mesaj yazan çok fazla bilgisiz arkadaş var.Tek bildikleri şey insanları hobide soğutmak neymiş efendim balığı verinde kaktüs besleyin.Bence önce siz biraz araştırın öyle gelin derim.
Balığa ne olduğunu anlamadım halen çünkü doğru dürüst bir mesaj yazan yok.Eğer pullardan kan gelmişse yaşar.Umarım solungaçlardan gelmemiştir kan pek göremedim fotoğrafı pet net değil.
Forumda bir sene yoktum neler neler olmuş ayıptır arkadaşlar ayıp!

Beğenenler: [T]71210,YYILDIZ51[/T][T]219991,𝔇𝔢&#[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brownorumÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 30/09/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 1773
brownorumÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2020 04:06
[EDIT]brownorum,2020-12-28 01:39:42[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MakbuluttÇevrim Dışı

Kayıt: 02/07/2019
İl: Ankara
Mesaj: 37
MakbuluttÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2020 09:19
[QUOTE=Kralemre]Balığım şuan çok iyi enerjisi yerine geldi normal şekilde yüzüyor yemini yiyor. Diğer balıklardan şuan ayrı ama çok az yara olan yerinin düzelmesini bekleyeceğim daha sonda diğer balıkların yanına koyacağım durumu şuan iyi linçci arkadaşlar , ölür diyenler boşa konuşmuş.Yardımcı olanlardan Allah razı olsun.[/QUOTE]

İyi günler. Yanlış anlamayın merakımdan soruyorum. Dibini çekerken nasıl öyle bir yara oldu? Nasıl bir vakumlama sistemi kullandınız?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ekınsÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2015
İl: Eskisehir
Mesaj: 266
ekınsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2020 11:02
19 yaşımdan beri akvaryum ile uğraşırım. şu an 31 yaşındayım. 2-3 ay önce bende bir japon balığımı dip çekerken hortuma kaptırdım. balık ufak ve yavruydu. kendi yapmış olduğum DIY sistemle çekim yapıyorum. (Bahçe Hortumuna 125 Ml ufak kola petini geçirerek yapmıştım.) o kadar sene tecrübem var. Şimdiye kadar dip çekerken hiç balık öldürmemiştirm. ( Lepistes yavrularını micro çekim ile ayıklama ırasında ufak taş kaçmış hortumun arasında o zamanda kayıp yaşamıştım. ama onu farketmemiştim) japon balığı nasıl dip hortumuna kaçar değil mi? Eskiden hava hortumu ile micro çekim ile dip çekerdim. saatlerce akvaryum başımda aheste aheste çekim yapardım. Evlendikten sonra bahçe hortumuna geçtim. Eşim ile birlikte çekim yapıyorduk.(çünkü bahçe hortumunda sirkülasyon hızlı olduğu için biri akvaryumda dikkatlı dekor ve bitki devirmeden, balık kaptırmadan akvaryumda gezdirirken diğerimiz hortumun ucunun kovadan çıkmaması için kovanın içinde tutuyorduk) bu şekilde yıllarca yaptık daha sonra ikizler dünyaya geldi şu an 3.5 yaşındalar ve akvaryumda dip çekerken bana hortumu kovaya tutmakta yardım ediyorlar. Hal böyle olunca kayıp yaşamamıştım. Ta ki çocuklar annanesine 1 haftalığına gittiklerinde tek başıma dip çekerken hortum kovadan çıkacak gibi oldu. onu düzelteyim derken akvaryum içindeki hakimiyeti kaybetmişim. hortumu yukarı kaldırmışım ve yavru japonu içine çekmiş. birden su kesildi. aklıma geldi bişey kaçtı, hemen çıkarttım ters üfledim. ama ne yazık ki iç organları parçalanmış karnı boştu. öylece kovanın üstüne yan yattı. otudum ağladım. kaza işte bilinçli olan bişey değil. Sanırım arkadaş da bilinçli yapmamıştır diye umuyorum.

Beğenenler: [T]125030,lemur[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir