Balık Nasıl Elden Çıkarılır?


KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21466
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2019 13:27
[QUOTE=bocco]Merhaba 25 lt akvaryumda karışır birkaç tür besliyorum. Akvaryum çok kalabalık olduğu için bazı balıkları elden çıkarmam gerekiyor. Ne yapmalıyım petshoplar alırmı?[/QUOTE]

Selamlar hiçbir balıkcı akvaryumcu petshop almak istemez.
Neden sizden alacağı balıklara ayrı bir yer açma şanssı olmaz kendi elindeki balıkların yanına koymak zorunda kalır ve getirdiğiniz balıkların sağlıklımı ve olası bakteri çakışmasından hastalık getirme riskkinden korkarlar.
Ama bunu neden yapmak istediğinizi güzel anlatırsanız olabilir .
Bir tanış eş dost vasıtasıyla giderseniz ve bu yapmak istediğinizin süreklilik arz edeceğini ve sürekli kendilerine getireceğinizi belirtirseniz olabilir .
Vermek istediğiniz balık türü cinsi her neyse o türün has güzel özellikler ve türünün güzel örnek gerektiği şartlarını taşıyorsa olabilir.
Siz ne kadar balığım iyi has desenizde vermek istediğiniz balıkların bakım şartları ve formlarından balıklarınız ney ne değil anlaşılır .
Şuanki durumlarda balıklarınız vererek nakit almayı düşünüyorsanız ya ederlerinin yarısını almaya razı olmanız lazım veya alacağınız üç kuruş parayı size parça parça verirler.
Ama ben balıklarımı verip yerine sizin toptancıdan aldığınız geliş fiyatlarından bana yem ürün malzeme verin derseniz yine almazlar yine ondada kendi aldıkları fiyatın üzerine bir kar marji koyarak sizinle o şekilde takas yapabilirler.
Başta almamak için direnç gösterip burunlarıyla yitip balıklarınıza bakarlar sağlık güzel semiz başka türlerde getire bilsen iyi olur demeye başlarlar. Vs vs vs gider bu [:)]


Beğenenler: [T]54149,erdalakçay[/T][T]214516,Esnaf[/T]
+1: [T]54149,erdalakçay[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sonsuzpatiÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2017
İl: Izmir
Mesaj: 165
sonsuzpatiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2019 15:56
25 litrede anca bir tek beta bakarsınız zaten, ne başka bir tür, ne de birden fazla tür bakamazsınız... Bakıp da işkence çektireceğinize, illa petshopa satıp para kazanmayı düşünmek yerine o türü besleyen ve kar amacıyla değil gerçekten hobi olarak ilgilenip özen gösteren insanlara ücretsiz verin. Bu sitenin ilan bölümünde paylaşırsanız uygun koşulları olanlar çıkacaktır.

Beğenenler: [T]214516,Esnaf[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tosyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3845
tosyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2019 16:02
Face üzerinden kalabalık akvaryum balık grupları var oralarda vede sahibinden üzerinden daha rahat satarsınız site çok pasif ilanlar bölümünde. Birde elinizdeki türler zaten rağbet gören türler değil satılması da zor olacaktır.

Beğenenler: [T]214516,Esnaf[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GodOfDeathÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2019
Mesaj: 80
GodOfDeathÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2019 19:21
[QUOTE=Esnaf]

Kesin satış ihtimali yok, adamların o anki ruh haline göre değişiyor bunu göz önünde bulundurun lütfen, canlı doğuran yavrularını çok çekcici olanları bile ağız kıvırarak istemeye istemeye 1 liraya alıyorlar ciklet türlerini çok güzel ve iriyse ve ihtiyacı varsa 2 litaya alıyor ve canın isterse diyorlar açıkça balık alırmısınız dediklerinde zaten yüzleri hemen değişiyor.

Ben bu kaba muameleden bıktığım için eşe dosta dağıtttım bir süre ve artık ya sırf dişi besliyorum yada erkek, artık yavrulatmıyorum balıklarımı.

Saygılar[/QUOTE]
Abi bu akvaryumcularin hepsimi hanzo yav? Çogu cahil magara adami [:(((][:(((]

Beğenenler: [T]214516,Esnaf[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EsnafÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 07/04/2019
İl: Bursa
Mesaj: 725
EsnafÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2019 11:20
[QUOTE=GodOfDeath]
Abi bu akvaryumcularin hepsimi hanzo yav? Çogu cahil magara adami [:(((][:(((][/QUOTE]

Abicim artık eski esnaf yok, bunlar tadelle satar gibi balık satıyorlar tamamen ticari mantık.

Bir sump yaptırmak istemiştim 3 gün üst üste gittim bir akvaryumcu dükkanına sumpı bunlar yapıyordu, tanklardan birinde bi sarı prenses ölmüş ters dönmüş bunu alsana burdan birader yazık günah hayvanın ölüsüne saygısızlık bu dedim bön bön baktı yüzüme ertesi gün bi daha gittim yine söyledim duymamazlığa geldi ertesi gün yine bişey lazım oldu gittim hala ölü balık orda aynı ters dönmüş şekilde görünce asabım bozuldu kaydım fırçayı babası geldi pardon dedi yoksa girecektim buna, gamsız gamsız aldılar o balığı bin pişman oldum bunlarla alışveriş yaptığıma. Kardeşim gidin manav dükkanı açın ama siz balık satmayın.

Saygılar kardeşim

Beğenenler: [T]190824,hewlet[/T][T]213995,bocco[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hewletÇevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 70
hewletÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2019 11:38
6 -7 yıldır flowerhorn moli lepistes neler neler baktım.Ama çoğu zaman lepistes ve flowerhorn oldu.4-5 sene önce lepistes baktıgımda tank 50 litre filanda malum sayıda lepistese yer vardı.Lepistes bu uygun koşulda baya çoğalıyor petshop dolaşmakdan cigerim soldu en son üst cadde de bi petshop var almaz diye düşündüğüm adam eziyet olmasın getir balıkları bi akvaryum yaparım ben dedi. O zamandan beri fazla olan hiç bir ürünü satmam flowerhorn yavrularını bile o abimize verdim çokda ilgi gördü baya kazanç elde etmiş helali hoş olsun merhametli işini ahlaki ile yapan adamlar başka oluyor.Çevrede biri vardır illa ki araştırmaya devam[EDIT]hewlet,2019-05-02 11:43:39[/EDIT]

Beğenenler: [T]77392,tosyalı[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tosyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3845
tosyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2019 13:30
[QUOTE=hewlet]6 -7 yıldır flowerhorn moli lepistes neler neler baktım.Ama çoğu zaman lepistes ve flowerhorn oldu.4-5 sene önce lepistes baktıgımda tank 50 litre filanda malum sayıda lepistese yer vardı.Lepistes bu uygun koşulda baya çoğalıyor petshop dolaşmakdan cigerim soldu en son üst cadde de bi petshop var almaz diye düşündüğüm adam eziyet olmasın getir balıkları bi akvaryum yaparım ben dedi. O zamandan beri fazla olan hiç bir ürünü satmam flowerhorn yavrularını bile o abimize verdim çokda ilgi gördü baya kazanç elde etmiş helali hoş olsun merhametli işini ahlaki ile yapan adamlar başka oluyor.Çevrede biri vardır illa ki araştırmaya devam[/QUOTE]

Araştırmak lazım haklısınız genel anlamda akvaryumcular çok bilgisiz. İşini düzgün yapanı bulmak sizin elinizde yani. Hiç kimse sizden ürün almak zorunda değil bunu bilip gitmeniz lazım. Ticarethane burası japon balığını 1,5 tl karışık boy lepistes 1-1,5 tl arası moli plati 1,50 2 tl gibi rakamlardan alıyorlar zaten toptancıdan sizdende alacağı en baba fiyat lepistes için 1,50 tl dir tam damızlık balık için. Onlara da bu konuda hak vermek lazım günde 50 kişi elinde kuşla balıkla geliyor kuş alırmısın balık alırmısın kuşu 25 tl den alıyorlar getiren ben 50 liradan almıştım 50 liradan geri al diyor örneğin. Sana 50 ye satmış olabilir ama adamın alışı 25 tl neden geri 50 tl versin bazı yerlerde hak vermek gerekli.

Beğenenler: [T]190824,hewlet[/T][T]214516,Esnaf[/T][T]81103,Kınayu[/T]
+1: [T]192491,Ches[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir