Balığımı Kurtaramıyorum,nasıl Kurtarabilirim?


CbciÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2012
CbciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2015 13:08
Bencede balığın yem yiyorsa çok iyi hemen sarmısakli yem verin isterseniz sadece bu balığa değil hepsine verin önlem açısından.

Beğenenler: [T]172951,masaokul[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2015 13:09
Hocam hastalık konusunda uzman değilim zaten diğer konuda söylenenler söylenmiş.Şahsım adına üstüne söyleyecek bir şeyim yok.
Çok daha tecrübeli arkadaşlar belki alternatif sunabilir.
Tedavi budur yani beklemek lazım bence sabırla.[EDIT]Tunc Berk,2015-08-25 13:09:32[/EDIT]

Beğenenler: [T]172951,masaokul[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2015 13:40
[B]İç hastalıklar için bir yem önerim madem yem istiyorsunuz. Tedavi edici bir yemdir.[/B]

[B]Sera Bakto Tabs[/B]; 275 tablet 22 TL gibi.
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanır. Dropsy, karınların şişkin olması, pulların kabarık ve gözlerin fırlak olması, sallantılı hareketler göstermeleri, renklerin koyulaşması, beyaz dışkılar, iştahın azalması, ve sonunda tamamen isteksiz bir durum almaları balıkların iç organlarının bakteriler nedeniyle enfekte olduğunun işaretidir. Bacto Tabs kullanarak hem hasta olanları tedavi eder, hem de henüz hasta olmamış olanları korumuş olursunuz.
Ürünün Kullanım Şekli;
Her gün, iki kez 1 tablet, 7 gün boyunca devam edilmelidir. Tedavi esnasında iyi bir havalandırma sağlayınız ve başka bir besin kullanmayınız. CO2 sistemini ve ultraviole lambayı kapatınız. 8. gün akvaryum suyunu % 50 oranında değiştiriniz, Tuzlu su akvaryumlarında omurgasızlar ile kullanmayınız.
Ürünün İçeriği;
Balık unu, bira mayası, buğday unu, midye, tubifex, kankurdu, spirulina, bitkisel içerik, morina balığı yağı.
Uyarılar;
* Çocukların ve ev hayvanlarının erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz.
* Sadece süs balıklarının kullanımı içindir.
* Tedavi sırasında diğer yardımcı ürünleri kullanmayınız.
* Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz.

İlk konuzdaki uygulamaları yeteri kadar yaptınızmı bilemiyoru, örneğni flagly hapı sulandırıp içine yemleri gömüp yem ilaçlı suyu emince atmanız yemesi, iğnesiz sırıngayla ağzından sıkarak bir miktar yutturmak. Zaten tedavi linkini diğer konunuzda eklemiştik. ona tam anlamıyla uygunuzsa iyileşme olmalıydı örneğni flagly cipro hapları eritip 50 litrete hava taşıyla havalandırken 1 gün o suda yüzmesi sonra yüzde 50 su değişimi ve tekrar tabletleri önceki konunuzda eklediğim linkteki gibi tedavi etmeyi sağlıklı şekilde yürütebildinizmi.

Sera markasının ürettiği iç hastalık hapı vardır Sera bacaktopur Direct aspirin gibidir bu ama bunu bulmak oldukça güçleşti ithalatı engellenince bulunsada kutusu pahalı 40 TL gibi tane olarak 2-3 TL ye satabiliyor.

[B]SERA BACKTOPUR DİRECT[/B] KULLANIM:

TATLI VE TUZLU SU AKVARYUMLARINDA İÇ PARAZİT TEDAVİSİNDE KULLANIR. KARINLARIN ŞİŞKİN OLMASINDAN BALIKLARINIZ İÇ PARAZİT RAHATSIZLIĞI OLDUĞUNU ANLAYABİLİRSİNİZ. BU DURUM GENELLİKLE PULLARIN KABARIK VE GÖZLERİN FIRLAK OLMASI GÖRÜNÜMÜ İLE BİRLİKTE OLUR. DİĞER BELİRTİLER İSE; SALLANTILI HAREKETLER GÖSTERMELERİ, RENKLERİN KOYULAŞMASI, İŞTAHIN AZALMASI VE SONUNDA TAMAMEN İSTEKSİZ BİR DURUM ALMALARIDIR. HASTALIĞI GEÇ FARK ETMİŞ OLSANIZ BİLE SERA BACTOPUR DİREKT KULLANARAK HEM HASTA OLANLARI TEDAVİ EDER, HEM DE HENÜZ HASTA OLMAMIŞ OLANLARI KORUMUŞ OLURSUNUZ.

KULLANMA TALİMATI :

HER 50 LİTRE AKVARYUM SUYUNA 1 TABLET TEDAVİ ESNASINDA İYİ BİR HAVALANDIRMA SAĞLAYINIZ. CO2 GÜBRELEME SİSTEMİNİ KAPATINIZ, KARBON FİLTREYİ KULLANMAYINIZ. 3 GÜN SONRA SUYU %50 DEĞİŞTİRİNİZ, HENÜZ İYİLEŞME GÖZLENMİYORSA TEDAVİYİ TEKRAR EDİNİZ. GEÇMİŞSE SERA SÜPER KARBON İLE FİLTRELİME YAPMANIZI ÖNERİRİZ SUYA. EĞER HASTALIK İLERLEMİŞSE SERA BACTOPUR DİREKT İLE BALIĞINIZA YOĞUN BANYO YAPTIRMANIZI ÖNERİRİZ. BUNUN İÇİN 2 LİTRELİK AYRI BİR KAPTA 1 TANE SERA BACTOPUR DİREKT TABLET ERİTİNİZ, HASTALIKLI BALIKLARI 30 DAKİKA BOYUNCA BU KAPTA BANYO YAPTIRINIZ VE TEKRAR AKVARYUMA KOYUNUZ AYRICA AKVARYUMA NORMAL DOZDA SERA BACTOPUR DİREKT UYGULAYINIZ.

Eklemişken birde size balıkların sağlıklı dönemde direncini arttıran bir yem ekleyeyim

[B]NLS thera A+[/B] balıkları iç parazitten koruyan sarmısaklı yem
Thera A+, içerdiği sarımsak özü olan Allicin (Allium sativum) sayesinde balıklarda bağışıklık sistemini güçlendirir ve iç parazit oluşumunu engeller. Balığın kondisyon kazanmasını sağlar.
Akvaryuma balık eklenmesi, hastalıktan kurtulma evresi, yavru balık için ayrılması ve balığın yer değiştirmesi gibi balığın stres altında olduğu zamanlarda kullanılması özellikle uygundur.
Thera A+ bir ilaç değildir, hastalıkla mücadelenin eş zamanlı devam ettirilmesi uygun olacaktır.
Thera A+ Formula 1 mm. ölçüsünde granür halde hazırlanmaktadır.
Su kirliliğine yol açmaz. Etçil, otçul ve her iki türde beslenen balıklar için uygundur.

Eczane ilaçlarıyla tedavi:
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/dropsy_bloat_tedavisi_ve_clout_tablet_hakkinda_k784973.asp[/URL]


Siz o balığı ayrı besleyin akıbeti belli olana kadar ve loş ortama koyun akvaryumunu kapakta ışık asla kullanmayın. 2 günde bir su değişimi yapın klorsuz suyla az az 1/3 gibi. Böyle devam edin.

Son bir resmini koyun bir bakalım isterseniz aşırı zayıftı bir kilo alma varmı? Birde ağzını cama vurmak gibi, yahut tek solungacını hareket ettirmeme biriyle hava alma verme gibi, birden yerinden zıplama kendini kuma zemine sürtme gibi dış parazit belirtisi halleri varmı. İlgili solungacında solungaç paraziti olan bir balık o solungacını kapatıp kullanmaz diğer solungacı açılıp kapanabilir izlerken görürsünüz bunu.

Şimdi bunları bir kenara bırakalım ilk sayfandaki resimde kuyruk uçları sanki erimiş gibimi banamı öyle geldi yüzgeç erimesi olmasın bunda kuyruk uçlarında yüzgeçlerinni uçlarında tırtık tırtık kısalmalar lime lime tel tel parçalanmalar varmı ?
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/erime.jpg[/IMG]

Şu tedavi konusunun ilk sayfalarındaki birkaç resimde kuyruk erimesini net farketmiştik resimlerde belli oluyor o konudaki yüzgeç erimeli resimleri bir kontrol edin.
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/erkek_yunusum_Iki_gundur_durgun_ve_surekli_yuzeye_k828609.asp[/URL][EDIT]mesutok,2015-08-25 14:40:32[/EDIT]

Beğenenler: [T]173168,Tunc Berk[/T][T]176549,Murat93[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kartal_003Çevrim Dışı

Kayıt: 20/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 193
Kartal_003Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2015 15:16
Balık sanırım yaşlı gözlerindeki büyüme ve kamburluk yanık kalmış bir balık izlenimi veriyor ve iç parazit oolduguda kesin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir