Balığımda Kuyruk Erimesi Mi Var?


00mert00Çevrim Dışı

Kayıt: 02/07/2018
İl: Izmir
Mesaj: 3
00mert00Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2023 01:41
Beyaz benek oldukça ilerlemiş. Balık da bu halde dipte yatıyorsa üzülerek umut epey az diye düşünüyorum maalesef. Metilen mavisi asla kullanmayın. Balığı mümkün olduğunca stressiz tutmaya çalışın. Su kalitesini arttırmalısınız. Eğer yeni kurulumsa oturmuş hastalıksız bir akvaryumdan hacminizin yüzde 10-20si kadar bir su alırsanız 1 gün içerisinde suyunuz oturur. Ayrıca bunun üstüne yine hızlı müdahale için sera toxivec öneririm. Bu ikisini yaptıktan sonra çok kaliteli bir suyunuz olacaktır. Su değişimine de devam etmelisiniz. Ancak değişim suyu kesinlikle çeşmeden direkt akvaryuma konmamalı. Su balığın konfor sıcaklığının altında değilse ısıyı artırmaya gerek yok. Şartları iyileştirip balığınızın direncini artırdığınızda benekleri dökecektir, döktükten sonra da bu şartların devam etmesini sağlarsanız balığınız iyileşir. Hacim konusunda gerekli şeyler yazılmış zaten eklenecek bir şey yok gibi. Geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HakanYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2021
İl: Ankara
Mesaj: 2417
HakanYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2023 13:22
Bu size tecrübe olmuş. Petshop dükkan sahiplerinin sözüne inanılmayacağını ve balık beslemeye başlamadan önce ne şartlarda bakılması gerektiğini araştırmanızın zaruret olduğunu öğrendiniz. Bu balığınızın sağlıklı olması ve uzun süre yaşaması imkânsız bence, yaşasa bile sağlıksız ve kısa yaşar. Bundan sonra hangi balığı beslemek istediğinize karar vermelisiniz, daha sonra bu balık için kaç litrelik akvaryum alınması gerektiğini öğrenmelisiniz. Akvaryumda hangi malzemelerin bulunacağını da araştırmalısınız, örneğin ısı ölçer (derece), ısıtıcı, filtre, canlı bitki.... Teoride her şeyi öğrendikten sonra bütçenize uyuyorsa gerekenleri satın alıp, ilk kurulumdan itibaren bilinçli bir balık besleyicisi olmalısınız. İlk denemelerin çoğu hüsranla sonuçlanıyor, moralinizi bozmayın, canlı sağlığını önemseyen birisi olduğunuz belli, bu hobinin sizin gibi duıyarlı insanlara ihtiyacı var. Geçmiş olsun, daha güzel başlangıçlarınız olsun.

Ekleme: Bu akvaryum ile karides besleyebilirsiniz, karides akvaryumu kurulumlarını Youtube videolarından izleyerek ve not alarak dekorunu değiştirebilirsiniz. Canlı bitki özellikle de moss adlı bitkilerden olsun. Filtreniz karides için uygun değil, kendinden motorlu pipo filtrelerden alabilirsiniz veya sesli çalışmasını önemsemezseniz hava motoru ile pipo filtre alarak da kullanabilirsiniz.
Ayrıca bu akvaryumda bu filtre ile betta balığı da besleyebilirsiniz, yine betta akvaryumu ile ilgili Youtube videolarını izleyebilirsiniz. Canlı bitki hemen her akvaryumda olmalı, betta için moss yerien yapraklarına yaslanarak dinlenebileceği bitkiler seçebilirsiniz.
Son olarak şunu ifade edeyim; bu sitenin arama kısmına yazarak balık özellikleri, hastalık tedavileri, akvaryum kurulumları ve daha bir çok konu hakkında çok sayıda bilgiye ulaşabilirsiniz. Örneğin japon balığı özellikleri için: [URL]https://www.akvaryum.com/carassius_auratus_(japon_baligi)_tatlisur_7_70.asp[/URL]

Okumanızı tavsiye ettiğim makaleler:
1) https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp
2) https://www.akvaryum.com/biyolojik_filtrasyon_ii_makaler_21_399.asp
3) https://www.akvaryum.com/akvaryum_seruvenine_ilk_adim_makaler_21_197.asp
4) https://www.akvaryum.com/akvaryum_dunyasina_giris_makaler_21_1137.asp
5) https://www.akvaryum.com/akvaryum_ve_su_kimyasi_makaler_21_183.asp
6) https://www.akvaryum.com/hangi_baligi_beslemeliyim_makaler_21_1673.asp
7) https://www.akvaryum.com/balik_uyum_tablosu_makaler_21_1011.asp

Tavsiye (abonesi olduğum) YouTube kanalları:
* [URL]https://www.youtube.com/@ilhamikul[/URL]
* [URL]https://www.youtube.com/@GreenAquaShop[/URL]
* [URL]https://www.youtube.com/@MDFishTanks[/URL]
* [URL]https://www.youtube.com/@Tropictank[/URL]
* [URL]https://www.youtube.com/@tropicalsoul-mustafatekeli3429[/URL][EDIT]MasterChiefHakan,2023-05-31 13:28:58[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir