Balığım hastamı? :(


BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2014 00:58
Ben % 99 unda görüleni söylüyorum siz kalkmış % 1 inde görüleni savunuyor sanki tavuklariniza kışt demişim gibi destan döküyorsunuz... Bilgisayarim çöktüğünden likni inceleyemiyor yaşınızı göremiyorum. Yine de tecrübenin yaşa bağlı olmadığını bilmenizi isterim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2014 04:05
[QUOTE=BadWolf]Ben % 99 unda görüleni söylüyorum siz kalkmış % 1 inde görüleni savunuyor sanki tavuklariniza kışt demişim gibi destan döküyorsunuz... Bilgisayarim çöktüğünden likni inceleyemiyor yaşınızı göremiyorum. Yine de tecrübenin yaşa bağlı olmadığını bilmenizi isterim. [/QUOTE]
Arkadasim ben sana %1 e bagli bir sey göstermedim, bu konu üzerine yazilmis doktora tezini ortaya koydum. Bu tez de arastirilan baliklarda en cok görülen ic ve dis bakteriler ve sebep oldugu hastaliklar. Sen nerden %1 inde görülür kanisina kapildin yine. Hata ettim demek cok zor degil . Ben 30 yasindayim , ayrica tecrübenin yasla alakali oldugunu söylemedim. Senin yasindan daha fazla zamandir baliklarla ugrastigimi ifade ettim. Balik tecrübesi yasla degil, bu aquarist olarak baliklarla ne kadar zaman gecirdiginle alakalidir. Ayrica hala büyüklerine saygi sinirlarini zorlar cevaplar veriyorsun, evvela bu konuda biraz daha dikkatli olmani tavsiye ederim. Kimse benim tavuguma kis demedi lakin burda yanlis bilgilendirme oldugu icin müdahale etmek zorunlulugu hissettim. Ben sana ortaya Doktora Tezi koydum sense hala bol keseden atiyorsun. Eger linki acipda okuma zahmetinde bulunmadiysan ben buraya senin icin yaziyim.
Baliklarda pek cok Myxozoa türü bulunmaktadir.
En önemlileri Ceratomyxia,sphaerospora, Myxidium;
sphaerospora: Hasta baliklarin karinlari siserek gerginlesir, agizlari yukariya dogru döner.
Ceratomyxia:Etkenler böbreklere yerlestiklerinde ise , kistlerden ötürü böbrek dokusu anormal düzeyde büyüyerek,glomerelus ve tübüller kaybolur.
Ceratomyxosis: Tipik bir salmonid hastaliktir, Genc bireylerde %100 lere kadar görülür.Deride koyulasma,ascites,gözde ekzoftalmi ve böbrekte püstüller görülür.Parazit bir cok dokuda diffüz granuloma olusturur. Bu nedenle Karin siskindir kaslarda sis apseler olusturur.
Hexamitosis: Bir cok akvaryum baliginda ve tatli su baliklarinin bagirsak ve sindirim sistemlerinde bulunan bu firsatci parazit, bagirsaklardaki trophozoitleri cogaltarak , bu bölgelerde kistlerin olusmasina sebep olur.
Cocidiosis: Bagirsaklarda, gonatlarda , karaciger ,dalak ve yüzme kesesinde Inflamasyon (yani iltihaba bagli sislik)
Ligula intestinalis:
Hasta baliklarda büyüme durur, istahsiz , anemi ve renk koyulasmasi ile yüzme bozuklugu, Sis Karin en önemli semptomlarindandir.

Ben buraya daha 20 tane ayni semptomlari gösteren parazit ve bakteri türü yazarim. Bunlar öyle senin dedigin gibi %1 degil , tropikal, tatli ve  tuzlu su baliklarinda en fazla görülen  parazit ve bakterilerdir. Eger bir kac saatini bu tezi okumaya ayirmis olsan , burdaki diger insanlara daha faydali olursun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

speedyskullÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 86
speedyskullÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2014 00:19
Beyler tartışmak yerine bana yardımcı olsanız? bu 2 balığıma1 balık daha eklendi özellikle akşam saatlerinde bu balıklar dipte çok kalıyor bazen dikkatli bakıyorum 3-5 dakika hiç hareket etmiyorlar dibe çöküp :S

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2014 00:23
Bana ic parazit yada balteri var gibi geldi kardes. Zaten bu konuda gerekli aciklamayi yaptim. Eger ilac alacak durumun varsa Sera nin endopur , yada baktopur veya octopur gibi cesitli ürünleri var. Eger durumun yoksa bu tür hastaliklarda sarimsak tedavisi uyguluyorlar. Forumda sarimsak tedavisi diye arama yaparsan bulursun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GargameLÇevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2014
İl: Konya
Mesaj: 1033
GargameLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2014 20:06
Gördüğünüz üzere iki olasılık da söz konusu.Bence iki hastalığın da tedavisini uygulayın ve emin olun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir