astronot


saffet kuvatÇevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2006
İl: Yalova
Mesaj: 99
saffet kuvatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2006 18:05
Arkadaşlar,yemler forumunda yazmıştım,ama heralde gözden uzak kaldıki cevap gelmedi. benim astronotlarımı canlı yem ile besladiğimi yazmıştım.çok şükür bir aksilik yok,ama bu balıklara almış olduğum (tetra red parrot, tetra dromin ve JBL novo sticks) gibi yemler var.ama bu yemlerden veremiyorum,sebebi azda versem,cokta versem  yemi solungaçlarından  aşırı püskürtüp suda dagılmasına sebep oluyorlar. suyun kırlenmesine değil yemin ziyan olmasına üzülüyorum. acaba bu yemleri dağılmadan bu balıklara yutturmanın bir yolu yokmu? arkadaşlar. yardımcı olurmusunuz..
saffet kuvat2006-7-22 19:59:4

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tuntekÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 172
tuntekÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2006 18:12
Saffet bey,bende bir ara astronot besliyordum çok zeki hayvanlar aynı zamanda da çok obur balıklar.Ben inanın arada canlı yem veriyordum ama japon balıklarına atılan bilirsiniz sarı renkte olan yemlerden de veriyordum,bu yüzden dediğiniz (tetra red parrot, tetra dromin ve JBL novo sticks) türü yemleri vermesenizde olur ve yemlemenizi az yapın.Tabii bu benim fikrim diğer arkadaşlarada bir fikir danışırsınız.Saygılarla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erguÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 71
erguÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2006 19:42
Saffet bey slmlar.Bahsettiğiniz problemi bende yaşamıştım.Astronotlarınızı uzun süre canlı yemle yada et karışımlı yemle beslerseniz,kalitelide olsa yeni verdiğiniz kuru yemleri ağızlarında ezip solungaçlarından geri atıyorlar.Ama bu sizi yıldırmasın.Astronotlarında aynen bizimki gibi bi damak tadı var alıştıkları lezzetten vaz geçmek ve yeni yeme alışmak onlara zor geliyor.Benim tavsiyem(ki tecrübeyle sabittir),balıklarınızı iki gün yemlemeyin,ardından bahsettiğiniz yemleri az miktarda akvaryumunuzu kirletmicek şekilde az az verin.Yemi dışarı atmaları sizi yıldırmasın.Bu yöntemi 10 gün kadar uygularsanız bir süre sonra alışıyorlar.Yanlız bu süre içinde canlı yem yada alışmış oldukları başka bir yem varsa onu kesinlikle vermeyin.Bu,süreci başa döndürecektir.Oscarlarınız yeni yeme alıştığında ise canlı yemi haftada bir yada iki kere verirseniz tekrar sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir