Astronotlar hakkında herşey..


sadhinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/01/2008
İl: Erzurum
Mesaj: 484
sadhinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Şubat 2008 13:11
[QUOTE=hondaci06]Merhaba,
Astronotların kabız olma gibi bir ihtimali varmı acaba merak ettim, varsa kabızlığın önüne geçmek için ne yapmalıyım?
[/QUOTE]
 
Benim astronotlarımdan biri kabız olduktan sonra 2 hafta bişey yiyemedi ve sonunda öldü. Yemleme yaparken aşırıya kaçmamalısınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eray88Çevrim Dışı

Kayıt: 29/02/2008
Mesaj: 6
eray88Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2008 23:36
ben size bir şey sormak istiyorum. 2 tane astronot ve 2 tane papağan besliyorum. astronotlarımdan birisinin yan tarafları sanki çatlamış beyaz beyaz alt derisi gözüküyo acaba büyüdüğü içinmi oluyo yoksa hastalık mı kaptı? anlayamadım ne olduğunu yardımcı olursanız sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2008 00:35
Buyrun bunlarda benim astronotlarımdan ikisi.Ying%20YangCemşit'le Hurşit.
 
senior2008-03-29 15:36:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

theoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/02/2007
İl: Izmir
Mesaj: 250
theoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2008 00:54
[QUOTE=captsquash]Belki biraz kopuk olacak ama astronotların vahşi olduğuna kesinlikle katılmıyorum.2 yıldır astronot besliyorum ve en basiti 25 cm astronot ile 12 cm beyaz prenses besliyorum. Eminim herkes yarın beyaz prenses yem olacak diye düşünüyordur ama gayet iyi anlaşıyorlar ve bence bu düşünce kulaktan dolma bilgilerden kaynaklanıyor. [/QUOTE]
 
Yusuf bey merhaba,biz astronotlarla beyaz prensesler beraber olmaz demiyoruz,olmasalar iyi olur diyoruz.Sizin iyi bir astronot besleyicisi olduğunuzu biliyorum fakat en iyisi astronot ve astronot olacaktır.Sadece bunu söylemeye çalışıyorum.Lütfen yanlış anlamayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baris.aydinÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1563
baris.aydinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2008 11:39
Gerçektende Astronotlar çok güzel balıklar.Hele hele böyle güzel akvaryumlarla sergilendiklerinde bambaşka bir güzellikleri var.Akvaryum ve dekorasyon gerçekten balığı olduğundan çok daha güzel gösteriyor.275 litrelik yeni akvaryumumda Gt,teksas gibi türlerle astront beslemeyi çok istiyorum.Özellikle tiger.Ama büyüme oranına bakıldığında astronot diğerlerine göre daha hızlı büyüyor.İşin açıkcası bu konu beni endişelendiriyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sadhinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/01/2008
İl: Erzurum
Mesaj: 484
sadhinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2008 12:12

Bazı albino astronotların yüzgeçlerinin uçlarının siyah olmasının sebebi nedir? Acaba red ile albinonun çiftleşmesinden oluşan yavrularmı bunlar? Bendeki albino astronotum beyazdan daha çok krem renginde ve yüzgeçlerinin uç kısımları siyah..

Bunun nedeni nedir yada ilerde yüzgeçlerinin tümü beyazlaşırmı..
sadhin2008-03-26 12:13:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2008 18:19

Amazon Nehri orijinli bir Amerikan Cichlididir. Çoğu akvaryumseverler tarafından Astronotus genusuna (cins) bağlı tek tür olarak bilinmesine rağmen bu genusa (cins) bağlı Astronotus crassipinis de bulunmaktadır. Bu türde 2 adet burun deliği vardır. Bazılarında 4 adet de olabileceği belirtilmiştir. Önceleri Astronotus cinsine bağlı olduğu kabul edilen türlerin birçoğu başka cinslere bağlanmış, Astronotus orbiculatus isimli tür ise Astronotus ocellatus olarak kabul edilmiştir. Böylece Astronotus cinsine bağlı olarak sadece Astronotus ocellatus ve Astronotus crassipinnis kalmıştır.

Cichlidlerin özelliklerini gösteren balıklardır. Yumurta ve yavrularına özen gösterirler. Tür ismi olan ocellatus, balığın vücudunun bitip kuyruğunun başladığı yerde bulunan göze benzer şekil nedeni ile verilmiştir. Astronotus ise Latince Astro (Yıldız) ve Notus (Sırt) kelimelerinden gelmektedir. Bu da gövdesindeki turuncu-sarı yıldız biçimli lekelerden ileri gelmektedir.

Oskarların çeşitli varyeteleri bulunmaktadır. Tiger, Red Tiger, Red, Albino, Albino Red, Sunshine Albino, Lemon, Gold, Patternless Green gibi varyeteleri vardır. Bunlar içinde Tiger, Red Tiger ve Albino en çok bilinenleridir.


Kimlik Kartı Astronot 
Anavatan Güney Amerika
Genel Bilgiler FishBase FishProfiles Mongabay
Boyut 45,7 cm.(Mak.) 35 cm. 35 cm.
Su Sıcaklığı 22 - 25 C° 22 - 27 C° 22 - 26 C°
pH 6 - 8 6 - 8 6 - 8
dH 5 - 19 5 - 20 4 - 20


Oskarlar çok büyük yapılı balıklardır. Akvaryumlarda 30 cm.'ye kadar hatta daha da fazla büyüyebilmektedirler. Bu nedenle büyük akvaryumlarda beslenmeleri gerekmektedir. Çok hızlı büyüyen balıklar olduklarından, küçükken alınan Oskarların kısa sürede büyüyecekleri ve 20 cm.'yi aşacakları hesap edilmeli ve tutulacakları akvaryum buna göre olmalıdır. 5 - 6 cm. iken aldığınız bir Oskar, 1 sene sonunda 20 cm.'yi rahatlıkla geçecektir. Bu nedenle bir çift Oskarın rahat etmesi için 150 - 200 litrelik bir akvaryum kullanılması yerinde olur. Sayı arttıkça akvaryumun kapasitesi de orantılı olarak arttırılmalıdır. Oskarların beslenecekleri akvaryumun seçiminde dikkat edilecek bir başka nokta da akvaryumun enidir. 30 cm.'lik bir Oskarın rahatça dönüş yapabilmesi için 45- 50 cm.lik bir genişlik uygun olacaktır.

Oskar akvaryumlarına bitki koymanın bir manası yoktur. Çünkü hemen söküp atacaklardır. Akvaryum, bu balıkların büyüklükleri göz önüne alınarak rahatlıkla hareket edebilecekleri şekilde düzenlenmelidir. Ayrıca ısıtıcı da ulaşamayacakları bir şekilde konulmalıdır. Çünkü çok meraklı olan Oskarlar ısıtıcıyı da kafa darbeleri ile kırabilmektedirler. Akvaryumun üstü de kalınca bir camla kapatılmalıdır. Sudan dışarı zıplama özellikleri olduğundan bu gereklidir. Çok kuvvetli sıçradıklarından camın kalın olması iyi olacaktır. İnce camı kırabilirler.

Oskarlar kendileri ile uygun su şartlarında yaşayabilen ve uygun boyutlardaki balıklarla bir arada tutulabilirler. Kendi boyutlarındaki balıklara karşı bir saldırganlık göstermezler. Küçük boyutlu balıklar için oldukça tehlikelidirler. Açlığa tahammülsüz olduklarından, aç kaldıklarında büyük boyutlu balıklara da saldırabilme ihtimalleri vardır. En iyisi Oskarların kendi türleri ile beraber beslenmesidir.

Oskarların besleneceği akvaryumun suyu hafif asitten alkaliye kadar değişebilir. pH 6,5 - 8,0 arasında problem çıkmadan yaşayabilirler. 24 - 25 °C sıcaklıktan hoşlanırlar. Yumuşak ve sert sulara uyum sağlayabilirler.

Bu balıkların beslenmesinde her tür yem kullanılabilir. Çeşitli balık etleri, karides, midye ve yengeç gibi kabuklu hayvan etleri, solucanlar, sinekler, kuru ve granül yemlerle beslenebilirler ve hiçbirine hayır demezler. Hatta haşlanmış ıspanak bile yerler. Canlı balık yemekten hoşlanırlarsa da bu gerekli değildir. Oskarların diyetlerini %60 protein ağırlıklı olarak düşünebiliriz. Devamlı hayvansal besin vermek sindirim bozukluklarına yol açacaktır.

Oskar balıkları çok sağlam yapılı balıklardır. Her tür mantar hastalığına karşı oldukça dirençlidirler. Kolay kolay hasta olmazlar, olurlarsa da çabuk iyileşirler. Tedaviye hemen cevap verirler. Bu balıklar bazen kendi istekleri ile yan yatmaktadırlar. Bu da tabi ki yetiştiriciyi heyecanlandırmakta ve balığının hasta olduğunu düşündürmektedir. Her ne kadar Oskar bunu kendi isteği ile yapıyorsa da bazı rahatsızlıklarda da bu belirti görülebileceğinden dikkat etmek gereklidir. Oskarlar uzun ömürlü balıklardır ve iyi bakılan bir Oskar 10 - 12 seneye kadar yaşayabilir.

Oskar balıklarının akvaryumlarında kullanılacak filtre sistemi çok kuvvetli olmalıdır. Çünkü bu balıklar oldukça etrafı pisletirler. Yem yeme esnasında önce yemi parçalar ve etrafa dağıtırlar. Sonra dağılan parçaları tekrar ağızlarına alırlar. Ayrıca iri yapılı olduklarından dışkıları da bununla orantılıdır. İşte bu nedenlerle güçlü bir dış filtre sistemi kurmak uygun olur. Haftada bir %20 - 25'lik su değişimi uygundur. Dipte kalmış dışkı ve yem artıklarını da sifonla uzaklaştırmak çok önemlidir.

Dişi ve erkek ayrımı yapmak üreme zamanı dışında imkansızdır denilebilir. Yumurtlama esnasında üreme tüplerine bakıldığında dişinin üreme tüpünün genişçe ve ön ucunun yuvarlak olduğu, erkeğin üreme tüpünün ise nispeten daha dar ve sivri uçlu olduğu görülür. Bunun dışında erkeklerin yüzgeçleri biraz daha genişcedir ve yanlarda daha fazla kırmızı renge sahiptir. Ancak bu şekilde cinsiyet ayrımı yanıltıcı olmaktadır.

Üretim kolay olmakla beraber büyük akvaryumlarda yapılabilir. Oskarlar eş seçen balıklardır. Bu nedenle de birbirlerini eş tutmuş bir çiftle üretim yapılabilir. Eş tutabilmeleri için 7 - 8 adet genç Oskarı bir akvaryuma koyup beklemek tavsiye edilebilir. Eş tutmuş bir çift Oskar iyi bir besleme ile kondüsyon kazandırıldıktan sonra 300 litre ve mümkünse daha da büyük bir akvaryuma konulursa bir zaman sonra yumurtlayacaklardır. Yumurtlama genellikle düz bir taşın üzerine yapıldığından akvaryumda bu şekilde bir kaç taş bulunması iyi olacaktır. Yumurta sayısı 300'den 1000'e kadar değişen sayılarda hatta daha da fazla olabilir. Yumurtlama anından itibaren ana ve baba yumurtalarına özenle bakmaya başlarlar. Büyükçe olan yumurtalarını devamlı olarak yüzgeçleriyle havalandırırlar. Balıkları bu dönemlerde rahatsız etmemek gerekir. Çünkü kendi yumurtalarına zarar verebilirler. Yumurtalardan yaklaşık 8 gün sonra yavrular çıkar. Yavrular ilk günler Artemia salina larvaları ile daha sonra kıyılmış karides ile beslebilirler. İyi bir beslenme ile çok hızlı büyüyeceklerdir. Yavrular uzun süre ana babaları ile kalırlarsa yenilme tehlikeleri vardır. Bu yeni bir yumurtlamaya işaret sayılabilir.

Bir önemli konu da yumurta alınmış çiftlerin yerlerinin değiştirilmemesi gerektiğidir. Yerleri değiştirilen çiftler bir daha asla yumurtlamayabilirler.

 

 

senior2008-04-16 11:50:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hmustakÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 237
hmustakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2009 21:28
Bitkileri gördüm de, biranda canım çekiverdi :)
Astronotlarla hangi bitkiler birarada bulunabilir; önerirseniz koymayı düşünüyorum.


[QUOTE=]
[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pauwoogÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2009
Mesaj: 7
pauwoogÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2009 02:15

selam

arkadaslar tankima 2 ci albino ciftini biraktim  baliklar kuyruklarini yukari asagi titretiyorlar bu sekilde guc gosterisimi yapiyorlar yoksa kurmu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tatiÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 52
tatiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2009 22:07
Bu konuyu açan arkadaşımıza çok teşekkür ederim.yeni kurmuş olduğum tankımda astronot beslemek istiyorum.genelde beyaz ve siyah kırmızı gibi renk astronotlar görüyoruz bu türlerin tam olarak isimleri nelerdir.teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakgonulÇevrim Dışı

Kayıt: 28/05/2009
İl: Bursa
Mesaj: 257
burakgonulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2009 15:00

Forumda ASTRONOT ile ilgili tamamen bilgiyi bulmasakta güzel konu bence dahada önem verilmeli.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muradÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/10/2007
İl: Usak
Mesaj: 2323
muradÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2009 02:36
[QUOTE=Agrsv3]

Forumda ASTRONOT ile ilgili tamamen bilgiyi bulmasakta güzel konu bence dahada önem verilmeli.

[/QUOTE]
 
Oscarlar hakkında arayıpta bulamadıklarınızı yazarsanız yardımcı olmaya çalışalım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sadriÇevrim Dışı

Kayıt: 17/07/2009
İl: Adana
Mesaj: 594
sadriÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2009 22:52

Bende almayı planlıyorum ama çeveremden olumsuz tepkiler aldım akvaryumu çok pisletiyormuş bu doğrumu?birde astronotların yanına hangi balık koyulabilir melek silver shark adı bile burda yasak olan P-A-C-U ?hangileri...P-A-c-u larda akvaryumu kirleiyormu?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muradÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/10/2007
İl: Usak
Mesaj: 2323
muradÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2009 20:54
[QUOTE=sadri47]

Bende almayı planlıyorum ama çeveremden olumsuz tepkiler aldım akvaryumu çok pisletiyormuş bu doğrumu?birde astronotların yanına hangi balık koyulabilir melek silver shark adı bile burda yasak olan P-A-C-U ?hangileri...P-A-c-u larda akvaryumu kirleiyormu?

[/QUOTE]
 
Astronotla ilgili araştırma yapmadan almamanızı tavsiye ederim tank hacmi, filtreleme sistemi, su değişimleri vb. konular hakkında sağlam bilgi edinmelisiniz tank arkadaşlarına gelince bu konu hakkında forumda bir çok başlık var orta sert diye tabir edilen american cichlidleri uygun bir dekorla ve az bir sorunla birlikte bakılabilir, pacu oscara uygun bir tank arkadaşı değildir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir