Aqualed Plant Serisi Armatür


SuperSportÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2011
İl: Bursa
Mesaj: 404
SuperSportÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2020 08:41
[QUOTE=Cem Altay]Amaç üzüm yemek mi ? Bağcıyı dövmek mi ?
Yoksa bir kişi üzüm yerken iki kişi bağcı mı dövecek ?
O watsapp grubunda (bahsedilen konuşma ise) ben de vardım,hala da varım..Tartışmaya şahit olmuş birisiyim,fakat üyelere özel olan bir gruptaki konuşmayı buraya taşımayı mahremiyet ve gruptaki diğer arkadaşlar adına doğru bulmuyorum.
İnsanları bir ürüne yönlendire bilirsiniz,tavsiye edebilirsiniz,fakat bunu bir ürünü veya firma sahibini kötüleyerek değil önerdiğiniz ürünün ne kadar sağlıklı olduğunu ve kimler tarafından tercih edildiğini ispatlayarak yaparsınız.
İşin raconu ve forum kuralları bunu gerektirir.
İyi geceler sağlıklı hobiler..[/QUOTE]
Neyin mahremiyeti Cem hocam burda yatak odası konuşulmuyor,arkadaş gayet şeffaf davranmış.Grupda yaşanan tartışmayı burda yapamaz neden biliyor musun ?
Çünkü buraya taşırsa bilgili bir çok kişi konu hakkın da yazar ve bilmeyen kişiler birşeylerin daha iyi farkına varır buda işlerine gelmez sonuç da satış
esnasın da empoze edecek ortam burda yok ,ikincisi orda yaptığı tartışmayı da yapamaz.Firefly'ı överek satan,pay alan kişiler gelsinler burda konuşsunlar PAR,PUR değerlerinden,tekniğin den haberi olmayan kişiler kapali kapılar (Wp Grubu) kafasına göre atıp tutmasın.
Koca forumda,nette neden bir firefly incelemesi yok derinlemesine önce insanlar bunu sorgulamalı.

[QUOTE=Arifhb]

Muhabbeti bilmiyorum, firefly ben de kullandım, hem de aşırı acemi halimde kullandım kendi hatalarımla birlikte saç ve staghorn yosunu oluştu ilk kurulumda. Haftalık su değişimlerimi ilk kurulumda aksattım, hatta taban kaliteli, ışık kaliteli ama gübre dıy, co2 dıy (gübre ve co2 de taban ve ışığa göre yetersiz kaldı, kendi eringenliğimden) olunca verimsiz bir düzen oldu. Hal böyle olunca ilk bir ay saç ve staghorn yosunu oluştu. Tankı kendi haline bıraktım sonra, malum döngü oturmaya başlayınca yosunlar da yokoldu. Co2 ve gğbre vermedim, su değişimini iki haftada bir %20 yaptım ışık aynı ışıktı ve yosun oluşmadı. Ben hiçbir reklamlarında yosun yapmaz dediklerini görmedim. Bunu iddia etmiyorlar demiyorum; ben görmedim. Ben sadece pahalı oluşunu eleştiriyordum ama hangi malzemeleri kullandıklarını görünce hak vermedim değil.

Bünyamin hocanın par, spektrum vs gibi değerleri bilmemesi olabilir mi? Ürettiği ürünleri yurtdışındaki aquascaperlar da kullanıyor. Türkiyeden onlarca insan uluslararası bitkili akvaryum yarışmalarına firefly armatürlerle giriyorlar. Durum bu iken, Bünyamin hoca ne ürettiğini bilmiyor yani? Tuhaf geldi bana.

Kaldı ki ürünü kullananlar beğenir ya da beğenmez o ayrı bir şey, ürünü üreten insanın bir şeyden haberinin olmadığını iddia etmek farklı bir şey![/QUOTE]
Bünyamin hoca değil kimse bilmiyor çünku firefly dıy bir armatür teknik özellikleri par,pur değerleri nerde hocam.1 tane derinlemesine inceleme mi var.Tamamen satış odaklı kim kime tutturursa.Düz mantık bakılırsa herşey harika tabii

[QUOTE=Arifhb]


Koray hocam bir şey bilmiyor dediğin insan aydınlatma konusunda firmalara danışmanlık yapıyor. Muhabbetinizi bilmiyorum dediğim gibi, elbette araştırarak bu konu hakkında fikir sahibi olunur, bitkilerin fotosentez yapabilmesi için gerekli olan dalga boylarının neler olduğunu bilmekle o aydınlatmayı üretmek arasında uçurumlar var. Benim teorik bilgim var, uzaya nasıl gidiliyor araştırdım, bahçede bir roket yapayım da gideyim demeye benziyor bu. Bahsettiğiniz gibi yaptığı iş hakkında cevap veremeyecek biri olduğunu hiç sanmıyorum Bünyamin hocanın. Avukatı falan da değilim. Serena Williams sırf reklamını yapayım parasını kazanayım diye de kalitesiz bir rakete beleş diye konmaz galiba :) O kadar da değil. Konuyu görürlerse, firefly ile yarışma tankı hazırlayıp derece alan arkadaşlar muhakkak tecrübelerini paylaşacaktır.

Kaldı ki ben de firefly kullanmıyorum zaten. [/QUOTE]
Bünyamin hoca'nın aydınlatma firmalarına danışmanlık yapması bu konu ile pek alakası yok aslın da.Benim arkadaşım da ünlülere menejerlik yapıyor ama gerçekten menejerlik özellikleri olduğu için değil sadece o sektörde tanıdıkları olduğu için.Yani demem o ki bu şekilde örneklerle pek bir yerr varamayız.Teknik açıklama,değerler,veriler nerde abi bu firma neden kendi ürünün de paylaşmıyor yada paylaşamıyor :)

Beğenenler: [T]69427,the__legend[/T][T]209590,FurkanKöse59[/T]
Teşekkür Edenler: [T]209590,FurkanKöse59[/T]
+1: [T]196907,Altispinoza[/T][T]209590,FurkanKöse59[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AltispinozaÇevrim Dışı

Kayıt: 01/05/2017
İl: Bursa
Mesaj: 886
AltispinozaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2020 09:56
Takip ettiğim bir youtuber güzel anlatmış dinlenilebilir. Belki armatür alacak arkadaşlar izlerse nelere bakmaları gerekecek bu vesile ile yol göstermiş olur.
Temel:[VID]https://youtu.be/jKHwDfv6ETg[/VID]
İleri seviye:[VID]https://youtu.be/qoOpizZrtOM[/VID]
Migronun kanalı, pazarlama ağzı yok kendi ürünleri karşısında başka ürünleri alıp deneme yapıyorlar, işin teknik arka planı da anlatılıyor örnek video:[VID]https://youtu.be/VOTivpZleVw[/VID]
Bu da specled adında bir kanal. eBay AliExpress vs üzerinden alınan ürünlerin teknik özelliklerini kontrol ediyor. Benim kullandığım ürününün benzerini test etmiş bu videoda.
[VID]https://youtu.be/E543K1dzuUs[/VID]
Waterbox : Dennis Wong gibi mit avcısı bir arkadaş par okuma yapıyor, floodlight dediği projeksiyon ışıklarının değerine dikkat
[VID]https://youtu.be/sn7lR9LhwfI[/VID]
Kolay gelsin.

Beğenenler: [T]217331,lazarusv20[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

secreteriatÇevrim Dışı

Kayıt: 19/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 414
secreteriatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2020 10:34
Selamlar, derler ya her yidigidin yoğurt yiyişi farklidir 🙂 2016 dan beri powerled kullaniyorum. Hazır led armatürlere hiç ısınamadım, renk kontrolünü kendim kontrol etmek istiyorum herhalde ondandir,hazır armaturlerde devamlı bir parametre eksik oluyor ya çok mavi ya çok kırmızı yada aşırı soğuk beyaz kullaniliyor tabii birde kaliteli ada aquasky vb ( sadece 7000k beyaz 🙂) gibi armaturlerin anormal uçuk fiyatlarda olmasida bunda pay sahibi.bugüne kadar powerledlerle diatom ve fuzzy alg sorunu dışında hiçbir yosun sorunum olmadi. Fuzzy alg problemide çok şükür son tankimda bitti co2yi devamlı veriyorum. Diatom sorunum bu tankimda oldu ve bitti gibi ( %100 asla bitmez) .su an 55ltlik tankimda 8 saat isiklandirma ( 16 watt ) günlük gubreleme gunluk su degisimi ( 1.5lt) uyguluyorum.silikat degerlerinede dikkat ediyorum tanka silikat tutucu ilave ettim .su değişimde %25 çeşme suyu % 75 yagmur suyu kullaniyorum ve devamlı denemedeyim.( Aşağıda )

Yeni bir tank yaptırdım yandan sumplu ( kendime özgü sump dizayni) ve bu tank icin 35 wattlik yeni armatür yaptim .fakat bu sefer normal çin yapimi powerled değilde ingiltereden bridgelux cip powerled aldim yaklasik 40 adedine 45 euro ödedim normalde bu parayla 250 tane normal powerled alabiliniyor.daha kaliteli powerledin neler yapabilecegini görmek istiyorum.sanirsam forumda bugüne kadar bunu deniyen olmadi creeled tarzi var Insallah gelismeleri yeni tankim icin konu açtığımda paylasirim. Bakalim kaliteli ledlerle nasil bir gelişim olacak çünkü bir sms samsung led ile normal smdlerin farkini biliyoruz. Aşağıda normal 1 watt powerled ile bridgelux powerledi karsilastirdim sonuç canlı gözle çok farkli hatta bitirdiğim yeni armatüru boş akvaryumda yaktım, renk kalitesi ışık kalitesi çok farkli tabii onemli olan bbitkilerdeki gelisim 👍


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186934/300520200100331.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186934/180720201027501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186934/180720201028501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186934/180720201029371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186934/180720201032011.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186934/180720201033581.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]107995,SuperSport[/T][T]196907,Altispinoza[/T][T]209590,FurkanKöse59[/T][T]217331,lazarusv20[/T]
Teşekkür Edenler: [T]209590,FurkanKöse59[/T]
+1: [T]107995,SuperSport[/T][T]209590,FurkanKöse59[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SuperSportÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2011
İl: Bursa
Mesaj: 404
SuperSportÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2020 13:05
[QUOTE=secreteriat]Selamlar, derler ya her yidigidin yoğurt yiyişi farklidir 🙂 2016 dan beri powerled kullaniyorum. Hazır led armatürlere hiç ısınamadım, renk kontrolünü kendim kontrol etmek istiyorum herhalde ondandir,hazır armaturlerde devamlı bir parametre eksik oluyor ya çok mavi ya çok kırmızı yada aşırı soğuk beyaz kullaniliyor tabii birde kaliteli ada aquasky vb ( sadece 7000k beyaz 🙂) gibi armaturlerin anormal uçuk fiyatlarda olmasida bunda pay sahibi.bugüne kadar powerledlerle diatom ve fuzzy alg sorunu dışında hiçbir yosun sorunum olmadi. Fuzzy alg problemide çok şükür son tankimda bitti co2yi devamlı veriyorum. Diatom sorunum bu tankimda oldu ve bitti gibi ( %100 asla bitmez) .su an 55ltlik tankimda 8 saat isiklandirma ( 16 watt ) günlük gubreleme gunluk su degisimi ( 1.5lt) uyguluyorum.silikat degerlerinede dikkat ediyorum tanka silikat tutucu ilave ettim .su değişimde %25 çeşme suyu % 75 yagmur suyu kullaniyorum ve devamlı denemedeyim.( Aşağıda )

Yeni bir tank yaptırdım yandan sumplu ( kendime özgü sump dizayni) ve bu tank icin 35 wattlik yeni armatür yaptim .fakat bu sefer normal çin yapimi powerled değilde ingiltereden bridgelux cip powerled aldim yaklasik 40 adedine 45 euro ödedim normalde bu parayla 250 tane normal powerled alabiliniyor.daha kaliteli powerledin neler yapabilecegini görmek istiyorum.sanirsam forumda bugüne kadar bunu deniyen olmadi creeled tarzi var Insallah gelismeleri yeni tankim icin konu açtığımda paylasirim. Bakalim kaliteli ledlerle nasil bir gelişim olacak çünkü bir sms samsung led ile normal smdlerin farkini biliyoruz. Aşağıda normal 1 watt powerled ile bridgelux powerledi karsilastirdim sonuç canlı gözle çok farkli hatta bitirdiğim yeni armatüru boş akvaryumda yaktım, renk kalitesi ışık kalitesi çok farkli tabii onemli olan bbitkilerdeki gelisim 👍


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186934/300520200100331.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186934/180720201027501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186934/180720201028501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186934/180720201029371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186934/180720201032011.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186934/180720201033581.jpg[/IMG][/QUOTE]
Harika duruyor hocam,bende senin mantığındayım.Ben edison led kullanıyorum şu an Türkiye'de ki en kaliteli led hatta yabancılar da edison 7.000K kullanıyor.Ben 10.000K ve 660nm deep red harmanlıyorum aralarına da hem görsele etkisi olsun hemde bitkilere faydası olsun diye yeşil attım sorunsuz devam ediyorum.Genel de böyle dıy armatürler daha çok hoşuma gidiyor hem istenildiği zaman istenilen değişiklik yapılabiliyor.Armatür ve tank gelişimi ile ilgili konu açarsan süper olur takip ederiz :)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107995/120720202112091.jpg[/IMG]
Buda benim tank hocam 10.000K ve deep red basit bir karışım.Bazen daha parlak renk istiyorum deep red çıkarıp 10.000K ekliyorum.Fotosentez her zaman aynı zaten.Budamaktan bıktırdı bana resmen hatta onun da resmini ekleyeyim,maliyeti bana çok çok da ucuza geldi.Yani basit hayallerimizi okyanus ötesinde aramaya gerek yok diyorum :)
Kova kova budadığım bitkiler de bunlar :)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107995/120720202112471.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]186934,secreteriat[/T][T]196907,Altispinoza[/T][T]209590,FurkanKöse59[/T][T]168086,brigantes[/T][T]213558,Kabasakal34[/T]
Teşekkür Edenler: [T]209590,FurkanKöse59[/T]
+1: [T]209590,FurkanKöse59[/T][T]168086,brigantes[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

secreteriatÇevrim Dışı

Kayıt: 19/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 414
secreteriatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2020 13:18
Tankin maşallahı var👍👏🏼👏🏼

Beğenenler: [T]107995,SuperSport[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 25/04/2018
İl: Sivas
Mesaj: 3594
ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2020 13:59
[QUOTE=Altispinoza]Takip ettiğim bir youtuber güzel anlatmış dinlenilebilir. Belki armatür alacak arkadaşlar izlerse nelere bakmaları gerekecek bu vesile ile yol göstermiş olur.
Temel:[VID]https://youtu.be/jKHwDfv6ETg[/VID]
İleri seviye:[VID]https://youtu.be/qoOpizZrtOM[/VID]
Migronun kanalı, pazarlama ağzı yok kendi ürünleri karşısında başka ürünleri alıp deneme yapıyorlar, işin teknik arka planı da anlatılıyor örnek video:[VID]https://youtu.be/VOTivpZleVw[/VID]
Bu da specled adında bir kanal. eBay AliExpress vs üzerinden alınan ürünlerin teknik özelliklerini kontrol ediyor. Benim kullandığım ürününün benzerini test etmiş bu videoda.
[VID]https://youtu.be/E543K1dzuUs[/VID]
Waterbox : Dennis Wong gibi mit avcısı bir arkadaş par okuma yapıyor, floodlight dediği projeksiyon ışıklarının değerine dikkat
[VID]https://youtu.be/sn7lR9LhwfI[/VID]
Kolay gelsin.
[/QUOTE]

Bunlar isteyen herkesin ulaşıp edinebileceği genel bilgiler zaten. O test cihazları creaqua da yok mu? Bünyamin bunlardan bir haber öyle mi? Bu kadar basit mi :)

Yahu zaten adam firefly dan başka ne yaparsanız yapın verim alamazsınız demiyor; tecrübeli herkes dıy aydınlatma ile bir şekilde verim alır zaten. Ürünü kullanmadan niye yeriyorsunuz kasıtlı bir şekilde? Siz dıy yaparken müdahale mi ediyorlar? İmkanı olan alır kullanır, isteyen de dıy yapar. İki üç ölçüm cihazı edinen ve aydınlatma konusunda yerli-yabancı kaynak taraması yapıp genel teorik bilgi edinen herkes fireflya, twinstara, onf ye saydırsın o zaman. Adamlar boşu boşuna laboratuvar ve test sistemleri kurup argeye gereksiz yatırım yapıyorlar demek ki. Ben kullanmıyorum, kendim yapıyorum demek ayrı, daha ürünü alıp kullanmadan o ürün hakkında yorum yapmak ve kötülemek apayrı bir olay. Tutarlı değil, vicdani değil, etik hiç değil!

Ben sanmıyorum ki sizden çekinip cevap vermiyor ve bazı şeyleri örtbas ediyor. Samimane gelmediği için suskun kalıyor.

Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AltispinozaÇevrim Dışı

Kayıt: 01/05/2017
İl: Bursa
Mesaj: 886
AltispinozaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2020 14:32
[QUOTE=Arifhb]

Bunlar isteyen herkesin ulaşıp edinebileceği genel bilgiler zaten. O test cihazları creaqua da yok mu? Bünyamin bunlardan bir haber öyle mi? Bu kadar basit mi :)

Yahu zaten adam firefly dan başka ne yaparsanız yapın verim alamazsınız demiyor; tecrübeli herkes dıy aydınlatma ile bir şekilde verim alır zaten. Ürünü kullanmadan niye yeriyorsunuz kasıtlı bir şekilde? Siz dıy yaparken müdahale mi ediyorlar? İmkanı olan alır kullanır, isteyen de dıy yapar. İki üç ölçüm cihazı edinen ve aydınlatma konusunda yerli-yabancı kaynak taraması yapıp genel teorik bilgi edinen herkes fireflya, twinstara, onf ye saydırsın o zaman. Adamlar boşu boşuna laboratuvar ve test sistemleri kurup argeye gereksiz yatırım yapıyorlar demek ki. Ben kullanmıyorum, kendim yapıyorum demek ayrı, daha ürünü alıp kullanmadan o ürün hakkında yorum yapmak ve kötülemek apayrı bir olay. Tutarlı değil, vicdani değil, etik hiç değil!

Ben sanmıyorum ki sizden çekinip cevap vermiyor ve bazı şeyleri örtbas ediyor. Samimane gelmediği için suskun kalıyor. [/QUOTE]
Etik değildir demek de kullananın elinde silah gibi birşey. Hoşuna gitmeyen herkes etik vs etik değil diyip kolayca yargı dağıtıyor neden etik olmasın? Ben araç alacağım fordu beğenmiyorum teknik backgroundum var diyorum ki filanca yerindeki kaynak puntolari zayıf yırtma yapıyor göz ardı edilmiş,fordu eleştiriyorum ouvvv etik değil. Fordu eleştirmem için 200 bin küsur bin lira harcayıp aracı kullanmama gerek yok. Ayrıca neden samimi gelmesin ben ticari bir satış yapmıyorum bu işten karım yok. Gördüğümü söyleme hakkı da bana ait kimsenin haddine değil. Belki bu kadar savunan kişilerin bir karı vardır bilemeyeceğim. Ben size söyleyeyim Olay 'Chivas regal etkisi'. Kimse maaşın yarısını biraktiktan sonra yoğurdum ekşi demiyor.
Son postta firma adı vs geçirmedim sadece bilgilendirici videolar ekledim isteyen istediği bilgiye internet üzerinden ulaşacak ise size de bize de bu foruma da gerek yok Arif bey internette herşey mevcut arayan bulur inleyen ölür.yine rahatsız olup cevap verme hakkı bulmuşsunuz. Ben cevabımı verdim isteyen alsın isteyen almasın. Beyefendi ile de zamanında konuştuk 100bink lik projeksiyon teknik özelliğini soracağına bunları izlerse belki mmol nedir par pur nedir istifade edip ona göre cevap verir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cem AltayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/03/2018
İl: Bursa
Mesaj: 2757
Cem AltayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2020 14:42
Net olacağım,şeffaf olacağım ve bu şeffaflığı sizden de bekliyorum.
Par ı,pur u bir kenara bırakalım.Hiç bir ev hanımı Sanayağ ın emülgatör oranına bakamaz,kalitesine güvenir alır kullanır..
"Yanlış kullanımda her aydınlatma yosun yapar,hatta doğru kullanımda da yapar"
"Neyi merak ediyorsanız,hangi teknik veriye ulaşamadıysanız,buyrun görüşelim.Bana özelden ulaşın hatta buyrun tesisimizde sizi misafir edeyim anlatayım.Chihiros sizi aramaz"
Bunları söyledi Yamin.
Sonu tatlıya bağlanan ve esenlikler dilenen bir konuşmayı saptırarak "Burada tartışamaz"sonucuna bağlıyorsunuz ve insanların ortasına atıyorsunuz.
Kendisini aradınız mı? Sizi reddetti mi ?
Çay içmeye davet ettiğiniz bir şahsı alenen kötülüyorsunuz benim eleştirdiğim nokta bu..
Bir ikinci konu ise,bu ülkede ATT denen bir organizasyon var ve bu insanlar ülke bayrağını hobi alanında dalgalandıran insanlar.Bu insanların para karşılığında ürün tanıttığına kadar alçalmış konu,böyle bir suçlama kabül edilebilir mi ?
Kim ne para almış var mı belgeniz,bilginiz.Ayıptır,günahtır.

Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T][T]205902,Arifhb[/T]
+1: [T]205902,Arifhb[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 25/04/2018
İl: Sivas
Mesaj: 3594
ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2020 14:49
[QUOTE=Altispinoza]
Etik değildir demek de kullananın elinde silah gibi birşey. Hoşuna gitmeyen herkes etik vs etik değil diyip kolayca yargı dağıtıyor neden etik olmasın? Ben araç alacağım fordu beğenmiyorum teknik backgroundum var diyorum ki filanca yerindeki kaynak puntolari zayıf yırtma yapıyor göz ardı edilmiş,fordu eleştiriyorum ouvvv etik değil. Fordu eleştirmem için 200 bin küsur bin lira harcayıp aracı kullanmama gerek yok. Ayrıca neden samimi gelmesin ben ticari bir satış yapmıyorum bu işten karım yok. Gördüğümü söyleme hakkı da bana ait kimsenin haddine değil. Belki bu kadar savunan kişilerin bir karı vardır bilemeyeceğim. Ben size söyleyeyim Olay 'Chivas regal etkisi'. Kimse maaşın yarısını biraktiktan sonra yoğurdum ekşi demiyor.
Son postta firma adı vs geçirmedim sadece bilgilendirici videolar ekledim isteyen istediği bilgiye internet üzerinden ulaşacak ise size de bize de bu foruma da gerek yok Arif bey internette herşey mevcut arayan bulur inleyen ölür.yine rahatsız olup cevap verme hakkı bulmuşsunuz. Ben cevabımı verdim isteyen alsın isteyen almasın. Beyefendi ile de zamanında konuştuk 100bink lik projeksiyon teknik özelliğini soracağına bunları izlerse belki mmol nedir par pur nedir istifade edip ona göre cevap verir.[/QUOTE]

Ben de dediğinizi diyorum zaten, internette dileyen araştıran öğrenir demediniz mi? Şimdi niye karşı argüman gibi kullanıyorsunuz? Bir markanın hatasını ya test eder bulursunuz ya da kullanıcı geribildirimleri ile haberdar olursunuz. Firefly kullanan çoğunluk gayet memnun. Olumsuz fikir beyan wdenler de elbette var. Beğenen de beğenmeyen de elbette olacaktır. İnsanlar aptal değil, bilmem kaç lira verdiler diye sineye çekmiyorlar merak etmeyin.

Eleştirmek tabi ki hakkınız ama varsayımsal eleştiri tutarlı değil. Dediğim gibi test edersiniz, eleştiriniz de tutarlı olur. Yargı dağıtan sizsiniz! Bir bakın isterseniz yazdıklarınıza. Kasıtlı ve maksatlı..İğneleyici.. Etik olmayan da bu zaten.

Anlaşıldı ki cevap vermeye ve tartışmaya hiç gerek yok, kişiselleşiyor. Had bildirme ve yargı dağıtma tekeli elinizde nasıl olsa..

Selametle!

Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SuperSportÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2011
İl: Bursa
Mesaj: 404
SuperSportÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2020 14:54
[QUOTE=Arifhb]

Bunlar isteyen herkesin ulaşıp edinebileceği genel bilgiler zaten. O test cihazları creaqua da yok mu? Bünyamin bunlardan bir haber öyle mi? Bu kadar basit mi :)

Yahu zaten adam firefly dan başka ne yaparsanız yapın verim alamazsınız demiyor; tecrübeli herkes dıy aydınlatma ile bir şekilde verim alır zaten. Ürünü kullanmadan niye yeriyorsunuz kasıtlı bir şekilde? Siz dıy yaparken müdahale mi ediyorlar? İmkanı olan alır kullanır, isteyen de dıy yapar. İki üç ölçüm cihazı edinen ve aydınlatma konusunda yerli-yabancı kaynak taraması yapıp genel teorik bilgi edinen herkes fireflya, twinstara, onf ye saydırsın o zaman. Adamlar boşu boşuna laboratuvar ve test sistemleri kurup argeye gereksiz yatırım yapıyorlar demek ki. Ben kullanmıyorum, kendim yapıyorum demek ayrı, daha ürünü alıp kullanmadan o ürün hakkında yorum yapmak ve kötülemek apayrı bir olay. Tutarlı değil, vicdani değil, etik hiç değil!

Ben sanmıyorum ki sizden çekinip cevap vermiyor ve bazı şeyleri örtbas ediyor. Samimane gelmediği için suskun kalıyor. [/QUOTE]
Hocam sen niye varsayımlarla ve bilmeden konuşuyorsun.Gördün mü firefly'in argesini.Benim şu soruma cevap ver madem argeleri var par,pur değerleri nerde ?
Burda derdimiz saydırmak değil,gerçekler.Insanlar bizden niye çekinsin biz kimiz ki ?
Burda teknik konuşuyoruz sen diyorsun 2-3 ölçüm cihazı,benim firefly denemediğimi nerden biliyorsun ayrıca ?
Bana teknik konuş par,pur değerleri nerde ?
Şirketin savunması konu bahis değil.
Fiyatlar çok mu uygun,pahalıysa neden bu kadar pahalı hakediş var mı ?
Zorlama yorum olmuş senin ki açıkcası

Beğenenler: [T]209590,FurkanKöse59[/T]
Teşekkür Edenler: [T]209590,FurkanKöse59[/T]
+1: [T]209590,FurkanKöse59[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 25/04/2018
İl: Sivas
Mesaj: 3594
ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2020 14:59
[QUOTE=SuperSport]
Hocam sen niye varsayımlarla ve bilmeden konuşuyorsun.Gördün mü firefly'in argesini.Benim şu soruma cevap ver madem argeleri var par,pur değerleri nerde ?
Burda derdimiz saydırmak değil,gerçekler.Insanlar bizden niye çekinsin biz kimiz ki ?
Burda teknik konuşuyoruz sen diyorsun 2-3 ölçüm cihazı,benim firefly denemediğimi nerden biliyorsun ayrıca ?
Bana teknik konuş par,pur değerleri nerde ?
Şirketin savunması konu bahis değil.
Fiyatlar çok mu uygun,pahalıysa neden bu kadar pahalı hakediş var mı ?
Zorlama yorum olmuş senin ki açıkcası[/QUOTE]

İşte diyorum ya açığını yakaladınız, herkes uyuyordu.. O da bunu bildiği için şu an çekiniyordur muhtemelen çünkü gizleri elinize geçti. Malum benim de kar marjım var, şirkete % bilmem kaç ortaklığım var! Bu yüzden de zorlama yorum yapıyorum!

Her neyse, yorum yapmayacağım artık..

Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T]
+1: [T]213398,ternapi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SuperSportÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2011
İl: Bursa
Mesaj: 404
SuperSportÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2020 15:17
[QUOTE=Arifhb]

İşte diyorum ya açığını yakaladınız, herkes uyuyordu.. O da bunu bildiği için şu an çekiniyordur muhtemelen çünkü gizleri elinize geçti. Malum benim de kar marjım var, şirkete % bilmem kaç ortaklığım var! Bu yüzden de zorlama yorum yapıyorum!

Her neyse, yorum yapmayacağım artık..[/QUOTE]
Bir ürünü eleştirmek ne zamandır açık bulmak oldu.Daha sorulara cevap veremiyorsun,teknik konuş kişiselleştirmiyorum ben konuyu.Anlamsız anlamsız triplere giriyorsun hiçbir şey bilmiyorsun zorlama yorum yapıyorsun laf olsun.
Bence de sen tartışma ilgili ve bilgili kişiler olursa daha iyi olur.

[QUOTE=Cem Altay]Net olacağım,şeffaf olacağım ve bu şeffaflığı sizden de bekliyorum.
Par ı,pur u bir kenara bırakalım.Hiç bir ev hanımı Sanayağ ın emülgatör oranına bakamaz,kalitesine güvenir alır kullanır..
"Yanlış kullanımda her aydınlatma yosun yapar,hatta doğru kullanımda da yapar"
"Neyi merak ediyorsanız,hangi teknik veriye ulaşamadıysanız,buyrun görüşelim.Bana özelden ulaşın hatta buyrun tesisimizde sizi misafir edeyim anlatayım.Chihiros sizi aramaz"
Bunları söyledi Yamin.
Sonu tatlıya bağlanan ve esenlikler dilenen bir konuşmayı saptırarak "Burada tartışamaz"sonucuna bağlıyorsunuz ve insanların ortasına atıyorsunuz.
Kendisini aradınız mı? Sizi reddetti mi ?
Çay içmeye davet ettiğiniz bir şahsı alenen kötülüyorsunuz benim eleştirdiğim nokta bu..
Bir ikinci konu ise,bu ülkede ATT denen bir organizasyon var ve bu insanlar ülke bayrağını hobi alanında dalgalandıran insanlar.Bu insanların para karşılığında ürün tanıttığına kadar alçalmış konu,böyle bir suçlama kabül edilebilir mi ?
Kim ne para almış var mı belgeniz,bilginiz.Ayıptır,günahtır.
[/QUOTE]
Hocam olayı zorla kişisellestiriyorsun,ben ürün hakkın da yorumumu yapıyorum banane yaminden çayından,sen iftira günah diyorsun da bu ülke de aktif toprak üzerinden bile boğaz kenarın da ne oyunlar döndü hepsi foruma yazıldı nedense yöneticiler konuyu silip dağıttı.Neyse diyeceğim o ki ben armatür hakkın da teknik yorumlama yapıyorum.Paru puru kenara birak diyorsun yahu par pur ışığın ta kendisi sana ne lazım yüksek ışık,ısınmaz armatür falan mı ?

Beğenenler: [T]209590,FurkanKöse59[/T]
Teşekkür Edenler: [T]209590,FurkanKöse59[/T]
+1: [T]209590,FurkanKöse59[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cem AltayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/03/2018
İl: Bursa
Mesaj: 2757
Cem AltayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2020 15:35



Hocam olayı zorla kişisellestiriyorsun,ben ürün hakkın da yorumumu yapıyorum banane yaminden çayından,sen iftira günah diyorsun da bu ülke de aktif toprak üzerinden bile boğaz kenarın da ne oyunlar döndü hepsi foruma yazıldı nedense yöneticiler konuyu silip dağıttı.Neyse diyeceğim o ki ben armatür hakkın da teknik yorumlama yapıyorum.Paru puru kenara birak diyorsun yahu par pur ışığın ta kendisi sana ne lazım yüksek ışık,ısınmaz armatür falan mı ?
[/QUOTE]
Sıkılmış yumrukla tokalaşamazsın..
Konu üzerine yaptığım genel yorumu şahsına yapılmış gibi üzerine alınıyorsun..
Konu kişiselleştirmeye gitmese zaten girmezdim topa.Teknik anlamda bir yorum da yapmadım,anlamam.
"Sana ne lazım ?" falan..ne alaka ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AltispinozaÇevrim Dışı

Kayıt: 01/05/2017
İl: Bursa
Mesaj: 886
AltispinozaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2020 16:01
[QUOTE=Cem Altay]Net olacağım,şeffaf olacağım ve bu şeffaflığı sizden de bekliyorum.
Par ı,pur u bir kenara bırakalım.Hiç bir ev hanımı Sanayağ ın emülgatör oranına bakamaz,kalitesine güvenir alır kullanır..
"Yanlış kullanımda her aydınlatma yosun yapar,hatta doğru kullanımda da yapar"
"Neyi merak ediyorsanız,hangi teknik veriye ulaşamadıysanız,buyrun görüşelim.Bana özelden ulaşın hatta buyrun tesisimizde sizi misafir edeyim anlatayım.Chihiros sizi aramaz"
Bunları söyledi Yamin.
Sonu tatlıya bağlanan ve esenlikler dilenen bir konuşmayı saptırarak "Burada tartışamaz"sonucuna bağlıyorsunuz ve insanların ortasına atıyorsunuz.
Kendisini aradınız mı? Sizi reddetti mi ?
Çay içmeye davet ettiğiniz bir şahsı alenen kötülüyorsunuz benim eleştirdiğim nokta bu..
Bir ikinci konu ise,bu ülkede ATT denen bir organizasyon var ve bu insanlar ülke bayrağını hobi alanında dalgalandıran insanlar.Bu insanların para karşılığında ürün tanıttığına kadar alçalmış konu,böyle bir suçlama kabül edilebilir mi ?
Kim ne para almış var mı belgeniz,bilginiz.Ayıptır,günahtır.
[/QUOTE] Cem bey bana mahrem diyorsunuz kendiniz daha ikinci postta lastik patlattiniz. Ben margarin almıyorum isteyen ev hanımı ismine güvenip istediğini alsin. Attyi karistirmadim ama söyleyeyim yaşınız müsait biliyorsunuz ama altını çizmekte fayda var bu tarz organizasyonlar sponsorlarla çalışır adam ona göre anlaşma yapar ona göre ürünü kendi yaptığı işte kullanır, adam yemek programı yapar emülgatörü olabildiğince regülasyon sınırlarına yakın ucuz ürün yemeklerinde kullanır bundan da kar elde eder işin doğası budur.seachem sponsorluğunda adam seachemi over dennerle sponsorluğunda adam dennerleyi över. Beyefendi beni gel bak burada ne ARGE var diye tesise davet etti ben de benim tesisim yok çayım var dedim bunun neresi acayip? Ayrıca otomotiv aydınlatma tasarım işinden geliyorum aydınlatma argesi nasıl olur 3 aşağı 5 yukarı biliyorum orada benim ufkumu açacak oo kusura bakma grafik göremedik ama tesis harika diyebileceğim birşey yok. İsteyen turla gitsin gezsin.[QUOTE=Arifhb]

Ben de dediğinizi diyorum zaten, internette dileyen araştıran öğrenir demediniz mi? Şimdi niye karşı argüman gibi kullanıyorsunuz? Bir markanın hatasını ya test eder bulursunuz ya da kullanıcı geribildirimleri ile haberdar olursunuz. Firefly kullanan çoğunluk gayet memnun. Olumsuz fikir beyan wdenler de elbette var. Beğenen de beğenmeyen de elbette olacaktır. İnsanlar aptal değil, bilmem kaç lira verdiler diye sineye çekmiyorlar merak etmeyin.

Eleştirmek tabi ki hakkınız ama varsayımsal eleştiri tutarlı değil. Dediğim gibi test edersiniz, eleştiriniz de tutarlı olur. Yargı dağıtan sizsiniz! Bir bakın isterseniz yazdıklarınıza. Kasıtlı ve maksatlı..İğneleyici.. Etik olmayan da bu zaten.

Anlaşıldı ki cevap vermeye ve tartışmaya hiç gerek yok, kişiselleşiyor. Had bildirme ve yargı dağıtma tekeli elinizde nasıl olsa..

Selametle![/QUOTE]
Arif bey siz dış filtre satıyorsunuz ben diyorum ki teknik konuşalım bunun debi/yükseklik grafiğini görmek istiyorum bana söylenen 'kardeş elimde şöyle bir grafik var aynı şey değil ama idare ediver bizim argemiz çok kuvvetli hem senin söylediğin şeye kimse bakmaz ayrıca yüzlerce insan kullanıyor bak çok memnun hem söyle bakalım sen din normuna göre hangi contayi kullanıyoruz sen ne anlarsın gel tesisi gör misafir edelim seni :)'
Ben sadece gülüyorum çay da içiyorum bu arada çok keyifli:)
Aleykumselametle kendinize iyi bakın inşallah bir dahaki sefer daha teknik konuşuruz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir