Aphanius Mento Pondu


UrasArtÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2022
İl: Antalya
Mesaj: 756
UrasArtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2023 19:44
Bu konuyu açma sebebim aklımda olan bir fikiri tüm yanları ile tartışıp hayata geçirebilmek.
Başlıkta da yazdığım gibi amacım bir aphanius mento pondu yapmak, ülkemizin bir türü olduğu için ve killfishe başlamak istediğim için kafamda başlangıç için bu türü seçtim, aynı zamanda böyle pondlardan da akvaryum kadar zevk aldığımı farkettiğim için pondlarda bakılabilecek balıklara fazlası ile merakım var. Ancak kafamda birçok soru da var bu sebep ile böyle bir konu açtım.
1) Bu canlının ülkemizde, hatta bulunduğum bölgede yaşadığını düşünürsek pek mantıklı bir soru olmayacak ancak, sıcak veya soğuk bu balık için sorun olur mu merak ediyorum çünkü antalyada yaşadığım için yazın suyun 30 derecenin üzerine bile çıkması olası.
2) 2 dişi 1 erkek için ideal hacim nedir ?
3) genel olarak bakımı zor bir canlı değil anladığım kadarı ile peki yavru büyütmek kolay mı mesela bol bitki ile yetişkinlerin yanında birkaç yavru büyüyebilir mi [:?]
Konuya katkısı olacağını düşündüğüm birkaç kişiye bildirim gönderdim. Umarım becerebilmişimdir [:)))] herkesin fikirlerini bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EldurmazÇevrim Dışı

Yönetici
[B]10260,1[/B] [C]2,2,119483[/C] [B]10743,3[/B]
Kayıt: 29/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2182
EldurmazÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2023 21:31
Merhaba. Bir süre mento beslenmiş birisi olarak bir kaç tecrübemiz ve önerimi paylaşayım. Öncelikle mentolar şimdiye kadar beslediğim en agrasif balık türüydü. Eğer tank hacmi, balık sayısı, dişi erkek oranı iyi ayarlanmadıysa balıklar arası kavgalar, sürtüşmeler direkt ölümcül fiziksel saldırılara dönebiliyor. Bu yüzden mento geniş hacimlerde kalabalık beslenmesi gereken bir tür. 1 erkeğe 2 dişi oranı mantıklı ama bu oran kesinlikle 4 erkek 8 dişi gibi tutulmalı. Çünkü tek erkek 2 dişiyi son derece yıpratacaktır. 2 erkek tutulduğunda alfa olan beta erkeği kısa sürede öldürecektir. 3 erkek olursa 2 baskın erkeğin yanında üçüncüsü pasif kalacak ve kısa zamanda ölecekti. 4 ve üzeri erkekte ise kimin kime saldıracağı, kimin alfa olacağı biraz karmaşaya döndüğü için balıkları kurtarabiliyorsunuz. 4 erkeğin olduğu bir tankta da imkan varsa ben 8 dişi değil 12 ve üzeri olması taraftarı olurum. Benim en başarılı olduğum hacim 200 litrede 4 erkek 10 dişi oranıydı. Yavru konusuna gelince üretimi son derece kolay bir tür. Ancak ne kadar bitkili olursa olsun anaçların tankında yavru büyütmek neredeyse imkansız.
Biraz heves kırıcı olmuş olabilir ama ben mento un başlangıç için ya da sizin gibi pondta bir kaç balık şeklinde beslenmesini uygun bulmuyorum.

Beğenenler: [T]236810,UrasArt[/T]
Teşekkür Edenler: [T]236810,UrasArt[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UrasArtÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2022
İl: Antalya
Mesaj: 756
UrasArtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2023 21:53
[QUOTE=Eldurmaz]Merhaba. Bir süre mento beslenmiş birisi olarak bir kaç tecrübemiz ve önerimi paylaşayım. Öncelikle mentolar şimdiye kadar beslediğim en agrasif balık türüydü. Eğer tank hacmi, balık sayısı, dişi erkek oranı iyi ayarlanmadıysa balıklar arası kavgalar, sürtüşmeler direkt ölümcül fiziksel saldırılara dönebiliyor. Bu yüzden mento geniş hacimlerde kalabalık beslenmesi gereken bir tür. 1 erkeğe 2 dişi oranı mantıklı ama bu oran kesinlikle 4 erkek 8 dişi gibi tutulmalı. Çünkü tek erkek 2 dişiyi son derece yıpratacaktır. 2 erkek tutulduğunda alfa olan beta erkeği kısa sürede öldürecektir. 3 erkek olursa 2 baskın erkeğin yanında üçüncüsü pasif kalacak ve kısa zamanda ölecekti. 4 ve üzeri erkekte ise kimin kime saldıracağı, kimin alfa olacağı biraz karmaşaya döndüğü için balıkları kurtarabiliyorsunuz. 4 erkeğin olduğu bir tankta da imkan varsa ben 8 dişi değil 12 ve üzeri olması taraftarı olurum. Benim en başarılı olduğum hacim 200 litrede 4 erkek 10 dişi oranıydı. Yavru konusuna gelince üretimi son derece kolay bir tür. Ancak ne kadar bitkili olursa olsun anaçların tankında yavru büyütmek neredeyse imkansız.
Biraz heves kırıcı olmuş olabilir ama ben mento un başlangıç için ya da sizin gibi pondta bir kaç balık şeklinde beslenmesini uygun bulmuyorum.
[/QUOTE]

Dediklerinizi dikkate alacağım önerileriniz için teşekkürler, o zaman büyük ihtimalle bir süre killfish beslememem daha doğru olur gerekli şartları sağlayınca duruma göre bakarım.[:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir