Akvaryumumun Son Hali_Bitki Karma_High Tech


fahrisinanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12342,1[/B]
Kayıt: 24/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 1348
fahrisinanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2013 21:28
Fotoğraf:
Son hali, mosslar hala ağaca bağlanamadı ama değişim ve gelişim güzel, bitkiler CO2'ye tepki verdiler. Bugün kurulumdan beri yani 1 ayı geçkin süredir ilk 40lt'lik su değişimi yaptım. Su değerleri çok iyi, berraklık çok iyi maşallah 

4 Philips Master Daylight ile aydınlatma...



Akvaryumuma 2 adet genç ay moli ve 2 adet mavi mercan platisi ekledim birkaç gün arayla...

Moli, ama siyah aykuyruk moli her zaman hayran olduğum bir cins. Akvaryumda birbirleri ile olan iletişimlerini izlemek müthiş. Dişi erkeği baya bir fiziksel teste soktu ama kabullendi. Hatta kavgalarına tanık oldum ve nerdeyse korktum diyebilirim. Ama sonunda erkek üstünlüğünü kabul ettirdi, sıklıkla çiftleşme gerçekleşiyor. Umarım güzel yavruları olur.


Bunlar da bugün bir akvaryumcuda görünce üzerine atladığım Mavi mercan platiler. Türlerinin çok güzel örnekleri. Özellikle bunlardan yavru kaçırmak istemiyorum. Resimler güzelliklerini anlatmıyor, maşallah müthişler..


Akvaryuma ayrıca resimlerde de görülen bir gnays ekledim. Geçen hafta alıp getirmiştim, bir haftadır tuzlu suda bekletiyorum..

Ayrıca canlı doğuran akvaryumuna bazı arkadaşlar çok karşı olsa da bir 6'lı sürü Kardinal Tetra ekledim. Şimdilik iyi gidiyorlar, 1 hafta oldu, sürüyü genelde yakın tutup barışçıl takılıyorlar.



Bitkiler oldukça hızlı gidiyor ama Cuba'da tam bir hayalkırıklığı yaşıyorum. Çöpçülerim aman vermiyor köklerine, sürekli sökülüyorlar. Olmayacak herhalde. başka bir dip türüne yönelmeliyim.

Bu da bugün birkaç bitki yeri değiştirme ve 2 Sylvannia Gro-Lux eklediğim hali;

Renklerin, özellikle mavi ve kırmızı tonların canlılığı inanılmaz.Sarıya çalan soluk hava gitti.





Boyut (cm):
Kapasite (litre):300
Canlılar:Kılıçkuyruk türleri, Mercan plati, Siyah aykuyruk latipinna, Kardinal tetra, sterbai, bronz, trilineatus, komando, (venezuela black gelecek), (alman tricolor lepistes gelecek)
nerite salyangoz, elma salyangız, tatlı su midyesi, otocinclus.

Malzemeler:co2

Akvaryum Bakımı:

Kullanılan Yemler:tropical, tetra, sera uygun yemler.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:kaya tuzu.

fahrisinan2013-12-23 21:30:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

macasÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 875
macasÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2013 22:57
MaşaAllah güzel bir akvaryum olmuş. Yalnız taban bitkisi olsa süper olur. Bir de arka plan bitkierini çoğaltabilirsiniz bence. Kayaların diplerine de Fissedens Moss eklemenizi şiddetle tavsite ederim. Çok güzel bir bitki türü. Hayırlı hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir