Akvaryumu ortadan tül ile ayırmak


rusenaliÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 38
rusenaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2008 16:29


     Merhabalar herkese,

   İki farklı dönemde aldığım 3 lü diskuslarımdan birinci parti orta boydan   büyük duruma gelince ikinci parti orta boy diskuslar aldım.

  Ama birinci partideki diskuslar sonra gelen diskuslardan büyük olduğu için onların yemlemelerine engel olmaktalar.Bende istediğim gibi özellikle küçük discuslarda yemleme imkanı bulamamaktayım.İlk partideki blue diamond akvaryumda terör estirmekte :) küçük balıklardan birisi akvaryumun diger ucunda yem yediğini görmesi yetiyor hemen gidip kovalamaya başlıyor.

 Bu durumun önüne geçmek için akvaryumu ortadan tül perde ile bölsem diger küçük balıklarıda belli bir büyüklüğe getirip sonrasında sınırları kaldırsam nasıl olur ?

  Perde ile bölme balıklara zarar verir mi? Takılan v.b Bu konuda uzman arkadaşların fikirlerini beklemekteyim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

discusmaniaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 620
discusmaniaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2008 16:39
Ali bey, ben daha değişik bir durum için bölmüştüm, raklamcılardan aldığım plakayı matkap ile 8-10 yerden delmiştim tırtıklı yerlerini zımpara ile almıştım, herhangi bir sorun olmamıştı Wink

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fisher53Çevrim Dışı

Kayıt: 20/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 528
Fisher53Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2008 16:40

Discus balıkları son derece hassas balıklar olduklarından dolayı,akvaryumlarını buna göre düzenliyoruz.Loş ortam,bol bitki ve amazon ortamını yansıtan akvaryumlarda fazla ayak olmayan bir odada yada bölümde bu balıkları besleyen bir çok kişi var.Belki bu yazdıklarımın aksine yaşatanlarda vardır fakat ben duruma balıkların doğal ortamlarından esinlenerek yaklaşıyorum.

Bahsetmiş olduğunuz tül,pvc gibi malzemeleri kullanarak zaten son derece hassas olan bu balık türünü doğallıktan uzak materyaller ile strese sokabilme ihtimaliniz son derece yüksek.Bunun yerine imkanınız var ise 2. bir akvaryumda küçük olan balıklarınızı besyelebilir,kondisyon kazandırabilir ve ana akvaryumunuza tekrar ekleyebilirsiniz.Bunun haricinde eğer imkanım yok ve bu şekilde yapmaktan başka çaremde yok diyorsanız akvaryumunuzun enine göre ince bir cam kestirerek ortadan ikiye bölünüz.En azından biraz daha estetik ve balıklar içindebiraz daha iyi bir ortam oluşturmuş olursunuz.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

citronxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5773
citronxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2008 01:51
Bence yapmayı düşündüğünüz ayırma işlemi,discuslarınızın davranışlarıylada alâkalı. Aralarındaki boy farkı ufak olanların strese girmeleri için yeterli sebep. Bu gibi didişme ve sataşmaların yaşanması ergenleşmiş veya gelişmiş dediğimiz discuslarda akvaryumdaki dişi sayısının çokluğuna da bağlanabilir.
Fakat ayırma ve ayrılacaksa da bunu sağlıklı bir biçimde yapıp stresi teteiklemek yerine,discusları her zaman söylenildiği gibi aynı boylarda birarada tutmak en uygunu bence.
Bu arada Erdal bey in bahsettiği plaka şeffamı bilemiyorum ancak,birbirlerini göreceklerse de,bu discusların davranış ve sağlıklarından emin olmak lazım bence.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir