Akvaryumda Stres Sorunu


rashaunÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2010
İl: Ankara
Mesaj: 2
rashaunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2010 05:03
Öncelikle merhaba arkadaşlar.

Bir  ay kadar önce akvaryumuma 4(1E,3D) sarı prenses aldım. Hepsi hemen hemen 10 cm.'e yakın olup erkek olan aralarında görece en irisi.

Akvaryumda sarı prensesler dışında 2 yılını dolduran papağan cichlidlerim ile 4 adet yavruyken alıp büyüttüğüm, 5 aylık Ahlilerim var. Akvaryum boyutları 120*40*60 ve içerisinde testi ve taşlardan oluşan yeterli saklanma yeri mevcut.

Sorunum şu ki sarı prensesin erkeği dişileri sürekli kovalıyor. Öyle ki dişilerimden 2 tanesi üreme dönemindeki erkekler gibi karardı. Anüs-vent kontrolünü yaptığım için balıklarımın dişi olduklarından eminim. Kararma nedeni tamamiyle stres.

İlk kez böyle bir sorun yaşıyorum. Sorunu çözmek için ne tavsiye edersiniz? Bir süre için erkeği ayırmak kısa vadeli bir çözüm mü olur yoksa sorunu kökten çözmeye yeter mi?

Şimdiden teşekkür ederim.

dipnot: Yavru alıp almamak sorun ve şu anda konu değil; önemli olan dişilerin sağlığı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2010 06:14
Öncelikle papağanla sarı prenses-ahli türü balıklar birarada beslenmemelidir,o açıdan papağanı çıkarmanız lazım.Ayrıca papağan çiftleşmeye de pek müsade eden bir tür değildir.Erkek dişi oranından eminseniz,erkeği birkaç günlüğüne akvaryumda bir cam bölme veya sineklikle ayırın.Dişiler rahat kalsın.Ve tavsiyem akvaryumunuza 2 dişi daha ekleyin.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir