Akvaryumda Kurt. Planarya Mi Nematod Mu?


MakkayaÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2013
İl: Yozgat
Mesaj: 168
MakkayaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2016 00:26
Merhaba arkadaslar. Yavru tropheus akvaryumumda 2-3 gundur videodaki canlilarla karsilasiyorum. 1 hafta oncede 1 baligimi kaybetmistim. Yaptigim su testlerinde de bir sikinti gozukmuyordu. Akvaryum yavru icin kullandigim 1 yillik biyolojik dongusu oturmus tank. Beslenme gunde 2 ogun , 7 cesit karisik yemle duzenli olarak yapiliyor. Isik kapali oldugunda bitkilerden ve kumlardan cikiyorlar. Bu kurtlardan kurtulmak icin nasil bir yol izlemeliyim? Baliklara bir zararlari olur mu?

[VID]https://youtu.be/xxFdtXMqqXM[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2012
İl: Konya
Mesaj: 1413
aliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2016 00:51
[QUOTE=Makkaya]Merhaba arkadaslar. Yavru tropheus akvaryumumda 2-3 gundur videodaki canlilarla karsilasiyorum. 1 hafta oncede 1 baligimi kaybetmistim. Yaptigim su testlerinde de bir sikinti gozukmuyordu. Akvaryum yavru icin kullandigim 1 yillik biyolojik dongusu oturmus tank. Beslenme gunde 2 ogun , 7 cesit karisik yemle duzenli olarak yapiliyor. Isik kapali oldugunda bitkilerden ve kumlardan cikiyorlar. Bu kurtlardan kurtulmak icin nasil bir yol izlemeliyim? Baliklara bir zararlari olur mu?

[VID]https://youtu.be/xxFdtXMqqXM[/VID][/QUOTE]

Nematoda benziyor. Görüntü kirliliği dışında zararsız. Aksine yem artıkları ya da benzer organik artıkları tükettikleri için yararlı bile denilebilir. Yemlemeyi azaltırsanız sayılarını kontrol altına alabilirsiniz. Çeşitli kimyasallarla ya da kumu kaynatarak falan geçici çözümler üretebilirsiniz ama nematod yumurtaları çeşme suyu hatta hazır sularla bile tekrar tankınıza girebilir. Dünya Sağlık Örgütü bunun standardını bile belirlemiş. Oran aklımda değil ama içme suyunda belirli bir orana kadar nematod yumurtası olmasını sakıncalı görmüyor.[:)] Bu arada nemotların önemli bir kısmı parazit olarak yaşamlarını sürdürüyor ama o türleri suda böyle endam ederken göremezsiniz, merak etmeyin. [:)]
Ben tankıma eklediğim tetra türlerinin yardımıyla bu canlıların sayısını çok azalttım ama benim tankım bitkili, tetralar sert suya ne kadar dayanır bilemem. Çöpçü türlerinin de faydası olur. Hatta katil salyangoz diye bilinen Helena türü salyangozlar bile etkili olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MakkayaÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2013
İl: Yozgat
Mesaj: 168
MakkayaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2016 01:05
Ph 8.5 te sabit. Tetralar dayanmayacagi gibi troplar 1 gun bile yasatmaz. [:(] kurt gibi gorunce insanda ister istemez bir tiksinme oluyor. Zarari yoksa o zaman mudahale etmeyede gerek yok. Yorumunuz icin tesekkurler [:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir