Akvaryum Ve Motor Tavsiyesi


Mavi35Çevrim Dışı

Kayıt: 23/07/2015
İl: Izmir
Mesaj: 3
Mavi35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2017 19:59
Merhaba arkadaşlar hobi olarak lepistes bakmak istiyorum http://www.malawiizmir.com/Plastik-Kapakli-Beyaz-Akvaryum-50-Cm,PR-24235.html Şu akvaryumu alacağım (35Lt) içine kaç dişi kaç erkek ve kaç çöpçü kullanmalıyım daha acemi olduğum için yapay bitki ve biraz dekor kuracağım.

en önemlisi ise hava motoru ve ısıtıcı önerisi olan varmı acaba özellikle hava motoru biraz sessiz çalışmasını istiyorum..

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceyhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 10313
ceyhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2017 20:21
Linkteki akvaryum hobi için ana tank olarak uygun bir seçenek değil bana sorarsanız. Fiyatı uygun geldiyse şöyle düşünün, bu üründe ışıklandırma altyapısı yok. Güzel bir ışıklandırma için en az bu kadar daha masrafa girersiniz. Filtrasyon sistemi de eklendiğinde daha da artar. Bunun yerine aynı hacimde, çok daha şık, ıkendinden ışıklandırma ve filtrasyonu olan ürünleri incelemenizi öneririm.

Yapay bitki, dekor, renkli çakıl hiç bir şekilde tavsiye etmem, suyu zehirleyebilir, zamanla zaten yosun tutar, çirkin bir görüntü alır, canlılara da zarardan başka bir şey vermez.

Bahsettiğiniz boyutta, hızlı üreyecekleri de göz önüne alındığında 1 erkek 3 lepistes ve 2 çöpçü balığı ideal olacaktır.

Hem sizin hem de balıklarınızın mutluluğu için 3-4 kg kuvarz kum taban, fazla bakım gerektirmeyen canlı bitkiler öneririm.

Isıtıcı olarak da hacme uygun ve kendini kanıtlamış markaların ürünleri seçilmelidir. Ucuz, bilinmedik ısıtıcılar termostat hatası, tüp çatlaması vb. pek çok sıkıntıya yol açabilir.

Herhangi bir konuda daha fazla detay isterseniz bilgim dahilinde ilave bilgi verebilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir