Akvaryum silikonu


SnytaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2015
İl: Konya
Mesaj: 68
SnytaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2016 04:44
[QUOTE=lazmuharrem]Selam
Konuyu yeniden hortlatmak gibi olacak ama,tankı silikonladıktan sonra tuzlu suda bekletmek şartmı? Eğer öyle ise nasıl tuz kayamı soframı?[/QUOTE]

iki ila üç gün kadar kaya tuzu atılmış suda beklemeniz faydalı olacaktır.Solventsiz silikon kullanılmış bile olsa.Şu da var ki ağır solventli endüstriyel silikonlar bile bir süre açık havada kalınca zararlı uçar.Yani kısaca illa ki suda bekletmek icab etmez fakat bu işi hızlandırmaktır.Çünkü zararının tam manasıyla gitmesi için haftalar gerekir.

Hortlamalı bazen...Akvaryum silikonu kullanmak akıllıca olacaktır.Zehirli kimyasal, esneklik ve yapışma özelliği bakımından.Hiçbir standart silikon solventini uçururum birşey olmaz yazık para vermeyelim diyerek düşünülemez.

Ben akvaryumlarımı ağır solventli dünyanın en iyi markalarından biriyle yapıyorum.Endüstüriyeldir ve perakende olarak bir yerde satılmaz.Toptan gelişi bile 8 TL civarında bir ürün.En az bir hafta yoğun tuzlu suda bekletip kullanmaktayım.3 5 TL şikayet silikonların toptan maliyetleri 1 ila 3 TL arasında.Kıyaslayın...

Amiyane tabirle üç kuruşluk malzemeyle yapılmış ve hakkında sadece çıplak gözle yapılan gözlemleri baz alıp yargıya varmayın.

Antibakteriyel ve solvent meselesi tam bir karmaşadır.Antibakteriyel olmayan malzemenin akvaryumunuza ne gibi bir zararı var ki ezberle "anti bakteriyel olmalı " diyoruz?

Gözlem ve tecrübeyle kıyaslama yapılacaksa şuna bakınız; bir kaç ay ya da en iyi ihtimalle bir yıl sonra mantarlaşma yapıyorsa silikon o malzemeyi ne Akvaryumunuz da ne de canlılarla ilgisi olmasa bile evinizde kullanmayınız. Sonra Akvaryumunuzun patlayışının sebebini sorar durursunuz.



Ne yazık ki artık neredeyse mahalle bakkalında bile antibakteriyel adı altında satılan ve çoğu yerli üretim silikonlar mevcut.Ne yazık ki diyorum çünkü ülkemizde pazarlama taktikleriyle birçok üründe olduğu gibi bu üründe de vasat ürünler çokça satılıp üretilmekte.

Kısaca antibakteriyel vs değil.Esneme payı yüksek, mantarlaşmayan, esnek ve tutuculuğu yüksek silikon alınız. Mantarlaşma ömrünün göstergesidir silikon için.Solvent problem olmasın.Uçacak.Her halükarda tuzlu suda bekletin.

5 6 liraya marketlerde, nalburlarda satılan malzemeler kesinlikle akvaryuma uygun değildir. Çünkü sağlam değildir.İlla bununla yapacağım diğerlerine para vermeye gerek yok diyorsanız yeni cama para vermeniz çelişki olur.Otuz yıl iklim şartlarında ömrünü tüketmiş çıkma camlarla akvaryum yapınız.Emin olun o camlar o silikonlardan daha sağlam ve emeğe değer olacak uğraşması.

Eş dost tanıdık var ise endüstriyel silikon kullanın.Fakat solvente dikkat edin.Tuzlu suda en az üç gün bekletin.Marka ismi isteyene özelden veririm.Bunlar akvaryum silikonlarından daha mukavimdir. Yada kaliteli akvaryum silikonu...

Siyah veya şeffaf tercih ve zevk meselesi olmakla birlikte şeffaf silikonlar tutucu siyah silikonlar ise daha esnek oluyor. Tabii ki bu genel olarak böyledir. İstisnalar olabilir.

Not: 2000 yılından bu yana binlerce, onbinlerce muhtelif marka ve türlerde silikon tüketimi yapmış olduğumdan dolayı edindiğim tecrübeler üzerine yazdım.
Yazım sadece silisyumdan mamul ürün türleri içindir.Petrol bazlı genelde şeffaf olmayıp diğer tüm renklerde mevcut çekomastikler için geçerli değildir ki zaten bu ürünler tutucu olmaktan ziyade dolgu içindir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21466
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2016 05:36


Selamlar Akavaryum silikonuyla yapılmışsa bir sudan geçirip doldura bilirsiniz.Hiçbir sorun çıkmaz tercübeyle sabittir.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kuytuÇevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2015
İl: Aydin
Mesaj: 2
kuytuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2016 23:14
Kaya tuzu daha iyi olur zira diğer tuzların içinde bazı katkı maddeleri olabilir iyot olabilir o kalıntı bırakabilir. Tuz da silikon kalıntısını tamizlemek için zaten konu hortladı hortlayacağı kadar zaten canını sıkma [:(][:)][:'(]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir