Akvaryum Dünyasına İlk Adımlar !


Swam123Çevrim Dışı

Kayıt: 15/10/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 58
Swam123Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2018 20:06
Herkese Merhaba.
Balık ve akvaryum hobisiyle amatör olarak ilgilenmekteyim.
Şuanda 70-80 lt bi akvaryumum var içerisinde moli ve lepistes balıkları beslemekteyim.
Ama bu hobimi daha çok ilerletip , yavaş yavaş professionalliğe geçmek istiyorum.
Birçok forum youtube ve burayı çok inceledim .
Akvaryumda görselliğe çok önem veriyorum ve beğeniyorum.
Araştırdığım kadarıyla ciklet balıkları ve discus balıkları çok hoşuma gitti. Bu türlerle kombinasyon yapıp güzel görünüşlü bi akvaryum düşünüyorum.
Balıklar hakkında ekipman ve akvaryum hakkında bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun kalırım.
Akvaryumumun ve balıklarımın renkli ve hareketli olmasını istiyorum .
Grup halinde dolaşan balıklar da çok hoş görünüyor gözümde.
Düşüncem 300 lt den aşağı olmayan mobilyalı bi akvaryum kurmak.
Şimdiden tavsiyeleriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.[:)][:geek:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmetaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2016
İl: Nigde
Mesaj: 1577
mehmetaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2018 20:20
Burak Bey selamlar.Öncelikle ciklet türleri ile discus birarada yaşayan türler değil.Önce istediğiniz türe kesin olarak karar verirseniz dekorasyonu ona göre yapabilirsiniz.Ekipman konusunda size yardımcı olabilmemiz için de akvaryum hacmine karar vermeniz gerek.Bunları netleştirdikten sonra arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Beğenenler: [T]208791,muratantalya007[/T][T]209859,Swam123[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Swam123Çevrim Dışı

Kayıt: 15/10/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 58
Swam123Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2018 20:30
[QUOTE=mehmetaydin]Burak Bey selamlar.Öncelikle ciklet türleri ile discus birarada yaşayan türler değil.Önce istediğiniz türe kesin olarak karar verirseniz dekorasyonu ona göre yapabilirsiniz.Ekipman konusunda size yardımcı olabilmemiz için de akvaryum hacmine karar vermeniz gerek.Bunları netleştirdikten sonra arkadaşlar yardımcı olacaktır. [/QUOTE]

Düşüncem dediğim gibi en aşağı 300 lt lik bi akvaryum olucak. Belki tavsiyeleriniz ile 500 lt lik 700lt lik gibi secenekler yapablirim .
Sizin tavsiyeleriniz ile bağlantılı olarak bir tablo ortaya koymak istiyorum.
Çünkü bu ilk başta bi oyuncak değil canlılara eziyet yada öldürmek istemiyorum bir zevk uğruna , bilgilerim ve ekipmanım tam olduktan sonra bu işe giricem inşallah , hemde bu hobi ilk başlanıldığında biraz maliyetli gibi duruyor boşa maddi harcamalar yapmakta istemiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gattar5050Çevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1031
gattar5050Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2018 22:28
Tropheuslar haric hemen hemen her turlu ciklet turu ve diskuslar sakin yuzen baliklardir. Bu baliklari dusunuyorsaniz akvaryumun bir ucundan obur ucuna neseyle yuzen baliklar olmadiklarini bilmenizde fayda var. Sakin baliklardir yavas ve asilce hareket ederler. (Ben hic sevmiyorum uykumu getiriyolar [:)]) 300 litre uzeri bir akvaryum dusunuyorsaniz kesinlikle sump sistemi yaptirin. O hacime dis filtre hem maliyetli hemde yetersiz gelir. Ekipman olarak isitici ve filtrasyon sisteminizi belirledikten sonra, tercih edeceginiz turun ihtiyaclarina gore eksiklerinizi tamamlarsiniz. Ben yarin oburgun bu boyutlarda bir tank kurucak olsam, vaktim bol ise high tech bir tank kurup icinde hamsi surusu gibi yuzen kirmizi burun ve rasbora surulerini izlerdim. Tabi bitkili bir akvaryum demek iyi bir maddi guc istiyor. Hacim buyudukce bu problem daha belirgin hale gelir. Hesabimi kitabimi yaptiktan sonra durumum el vermezse. En uygun kayalari bulup biyotopum su bir tropheus akvaryumu kurardim. Beyaz kum uzerinde gezen tropheuslarda goze hic dogal gelmiyor bana gore. Plastik bitki ile lepistes bakmaya benzetiyorum ben.

Beğenenler: [T]209859,Swam123[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Swam123Çevrim Dışı

Kayıt: 15/10/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 58
Swam123Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2018 22:51
[QUOTE=gattar5050]Tropheuslar haric hemen hemen her turlu ciklet turu ve diskuslar sakin yuzen baliklardir. Bu baliklari dusunuyorsaniz akvaryumun bir ucundan obur ucuna neseyle yuzen baliklar olmadiklarini bilmenizde fayda var. Sakin baliklardir yavas ve asilce hareket ederler. (Ben hic sevmiyorum uykumu getiriyolar [:)]) 300 litre uzeri bir akvaryum dusunuyorsaniz kesinlikle sump sistemi yaptirin. O hacime dis filtre hem maliyetli hemde yetersiz gelir. Ekipman olarak isitici ve filtrasyon sisteminizi belirledikten sonra, tercih edeceginiz turun ihtiyaclarina gore eksiklerinizi tamamlarsiniz. Ben yarin oburgun bu boyutlarda bir tank kurucak olsam, vaktim bol ise high tech bir tank kurup icinde hamsi surusu gibi yuzen kirmizi burun ve rasbora surulerini izlerdim. Tabi bitkili bir akvaryum demek iyi bir maddi guc istiyor. Hacim buyudukce bu problem daha belirgin hale gelir. Hesabimi kitabimi yaptiktan sonra durumum el vermezse. En uygun kayalari bulup biyotopum su bir tropheus akvaryumu kurardim. Beyaz kum uzerinde gezen tropheuslarda goze hic dogal gelmiyor bana gore. Plastik bitki ile lepistes bakmaya benzetiyorum ben.[/QUOTE]
Dostum bilgilerin için çok teşekkür ederim.
Bende ilk başta bitkili bi akvaryum düşünüyordum sürü halinde gezen tetra gibi balıklar ile doldurmayı düşünüyordum ama baya masraflı olacağını öğrendim bakımı da fazla zor oluyormuş galiba. Bitkili akvaryumun tadı da görüntüsü de bakımı da çok farklı güzel ama zahmetli oluyormuş. Ama bunu bi düşüneceğim bende bitkili akvaryumları göz zevki adına çok beğeniyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir