Ah Tetratec vah Eheim:))


nestaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10420,2[/B]
Kayıt: 30/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1923
nestaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2010 10:56
Biraz değişik bir açıdan şu dış filtre olayında hemde henüz taze olan bir gözlemimi paylaşacağım.. Belki yakın konular olabilir ama faydalı bir paylaşım olacağı kanaatindeyim..
2 yılı aşkındır Tetratec 1200 modeli dış filtre kullanıyorum..Sızdırma problemi yaşayan bir çok arkadaş benimde korkudan filtreyi devamlı kova içinde tutmama neden olduTebessüm Ama şu geçen zamanda en ufak bir problem yaşamadım..Taki geçen haftaya kadar..Filtreyi temizlemek için kovadan çıkardığımda kovanın dibinde 1 parmak kadar su olduğunu gördüm..Neyse temizleyim tekrar çalıştırdım..3 gün içinde kovanın dibine yine 1 parmak kadar su doldu..devamındaki 3-4 gün suyu ölçtüm..Sızan su artmadı ama çok çok ince de olsa kalıcı bir sızıntı başladığı kesindi..Artık neden oldu bilemiyorum..İçindeki sepetleri yine çok dikkatli şekilde güzelce oturttum..Herşeyi dikaktlice yaptım her zamanki gibi..2,5 yıl bir süre geçtiği için artık bu filtreye yedek parça masrafı ve uğraş vermeyi pek gözüm yemedi açıkcası ve yeni bir filtre almanın daha mantıklı olduğunu düşündüm..Araştırdım ve fluval 405 ile eheim 2228 pro modelleri arasında gittim geldim..Fluval daha uygun fiyatta olmasına rağmen eheimdir alman malıdır dedim taksitti falan kendimi zorlayım 2228 pro aldım..Filtre elime ulaştığında hemen üretim yerine baktım..Alman malıydı..İçime bir rahatlık huzur çöktüBig%20smile
Kurulum ve ilk izlenim..
Şimdi lafıma şöyle başlayım ve sonra açıklamasını yapayım..
Tetratec 1200 de fabrika hatalı bu sızdırma olayı olmasa kesinlikle eheim 2228 den çok çok daha iyi bir filtre..Neden mi?
Bir kere eheimle aralarında kullanılan malzeme açısından hiç bir fark göremedim..Debi olayında sıfır eheim, tetratecten çok az da iyi gibi şu an..İlerde ne olur bilemem..Ve en zorlandığım yer(halende sorunlu)Evet..kurulumdan sonra filtrenin suyu çekememesi..Bir türlü çekemedi arkadaş..En sonunda çıkış hortumunu azıma dayayıp suyu ben çektim ve çalıştı..Ama içinde hava kaldı sanırım..2 gündür baya bir ses var alette..Açıp iyice suyla dolduracağım(inşallah havadır)İlk büyük eksi puan..
Peki neden böyle oldu?Çünkü 2228 de pompa yok..Ama tetratec 1200 de var..Ve ben en az 10 kez temizleyip boş olarak koyduğum tetrateci pompa sayesinde doldurup hiç zorlanmadan çalıştırdım..Ve her zaman çok sessiz şekilde çalıştı..Öyle ağzımla su çekmeler falan eheim beni çok uğraştırdı bu konuda..
Ve yan parçaları..evet..çıkış borusundan başlayalım..2228 de yağmurlama aparatı ile onun bağlanacağı su çıkış borusunun uçları aynı büyüklükte..Ben bunları birbirine nasıl bağlayacağım diye düşünüp kutunun içinde ek bir aparat ararken kullanım klavuzunda şöyle bir ibare gördüm..Bu iki boruyu yeşil hortumdan kestiğiniz ufak bir parçayla ekleyin..Haydaaaa..kardeşim yapsana araya ufak bir aparat..İş mi bu şimdi? Tetratec te ise borular birbirine geçmeli ve contalı..Çok basit şekilde monte ediliyor..
2228 de yeşil boruların filtreye giriş ve diğer uçta akvaryuma su veriş ve alış borularına takılma olayına gelince orda ayrı bir olay var..Direk borunun ucunu hortumun içine sokuyorsunuz..sadece bu kadar..Ve klavuzda yazan ibare..Sıcak suyla ısıtınki rahat sokun..Bir haydaaa daha..Ya kardeşim tamam belki sağlam tutuyo ama bu mudur yani eheim? Ben çakmakla falan ısıttımki iyice girsin sıkı tutusun diye..Tetratec te de bu işlemi yapıyosunuz..Amaaaa..yaptıktan sonra üzerine sıkılan bir plastik somun aparatı var..onunla hortumun uçunu iyice sıkıştırabiliyorsunuz..Ve böylece çok daha güvenli ve rahat bir montaj gerçekleşiyor..
İç malzemelerinde de eheimin substrat dışında bir artısını görmedim..Hatta tetratecin içinden çıkan süyah süngerler çok daha kaliteli..
Yani sizin anlayacağınız ah tetratec ah diyorum..Şu fabrikasyon hatasını yapmasalar ve isimleri karalanmasa çin üretimi olmasına rağmen bence mükemmel bir filte olarak kalcaklardı hep ve belkide eheimden daha çok tercih edileceklerdi...
2228 e gelince tabiki çok güzel bir filtre..aldığıma pişman değilim..ama şu hava olayını çözersem ve sesi kalmazsa daha mutlu olacağım..
Kısacası Tetratecten sonra 2228 de ki pompa olmama olayı beni acaip zorladı..En büyük eksiği bence bu..
İkincisi hortum ve boru kalitesi ve birbirine montajında Tetratec uzak ara önde bence..Hortum ucunu ısıtma yok ufak hortum parçası kesip boru birleştirme falan bu kadar pahalı ve isim yapmış bir firmaya hiç yakışmadı..
Ama işte gel gör ki ana madde suBig%20smileişte o dışarı çıktımı herşey bitiyor..ve orada eheim başlıyor..
Ne diyim maddi olarak baya bir külfet olan dış filtre konusunda bu modelleri düşünenler için az da olsa yardımcı olmuştur bu anlattıklarım inşallah..
Hekese saygılar..
nesta2010-10-21 09:35:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SEZERÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1122
SEZERÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2010 11:03

Valla aynı sızdıma sorunu bendede iki yıldan sonra oldu,ara ara makinayı açtım bir süre sonra nomale döndü.Şu an sızdırma yok ama müdahil olamayacağım zamanlarda her ihtimale karşı filtreyi kapatıyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gozturkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 938
gozturkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2010 11:27
İhsan bey,dış filtre seçimi her zaman akvaristlerce içinden çıkılamaz bir hal almıştır.Kimisi 'no name' dir.Dağıtıcısı belli değildir.Çoğu çin malıdır.Risk taşır.Kimisi Alman malıdır.Astronomik fiyatları vardır. vs vs vs.
 
Şuan 1200 kullanmaktayım.Nazar değmesin sızdırma yok.Eheim da bahsettiğiniz bağlantı aparatı eksiği vs konuları görünce eheimdan vazgeçmiştim.Sonuçta içindeki filtrasyon malzemeleri dolu satılıyor denilse de bolca aktif karbon ve siyah biyolojik sünger dolu oluyor.Bir şekilde kalanı tedarik edilmek zorunda kalınıyor.
 
Bu zamana kadar dolphin marka dış filtrenin 2-3 modelini kullandım.Sonuç mükemmeldi.Hiç canım yanmadı.Israrla tavsiye ediyorum.
 
Bu arada hava probleminizle ilgili önerebileceklerim.
1-Filtreyi eğer yeniden su ile dolduracaksanız kapağı kapattıktan sonra emiş kısmından tas vs birşey yardımı ile biraz su doldurun.Kesinlikle basıçlı şekilde direk çeşmeden doldurmayın.Contaya baskı yapıyor.Hemen dışarı atıyor.Conta stabilitesini bozuyor.
2-Su doldurduktan sonra filtre medyaları altlarında kalan havayı üste yönlendirmek için filtreyi kasasından tutup sağa sola nazikçe sallayın.Hatta bunu şuan filtre çalışırken olduğu yerde de yapabilirsiniz.Filtreyi açmaya gerek kalmaz.
3-Bunlarda çözüm olmaz ise emiş ve veriş borularının filtreye giren uçlarındaki vanalarını kapatıp içine su doldurun ve öyle filtreye bağlayın ve yeniden çalıştırın.Yalnız vanaları motoru çalıştırır çalıştırmaz açın.Aman unutmayın Kahkaha
4-Bunlar da sorunu çözmez ise filtreden gelen sesin hava nedeni ile değil malzeme hatasından olduğundan kuşkulanıp filtre pervane milinin ,pervane delik çapından hayli küçük olup olmadığını ve o-ring lerinin olup olmadığını varsa doğru bağlanıp bağlanmadığını kontrol edin.
 
Kolay gelsin...
gozturk2010-10-19 11:30:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nestaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10420,2[/B]
Kayıt: 30/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1923
nestaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2010 11:49
Gürkan bey teşekkürler..Dün akşam baya salladım..Salladıkça çıkış borusundan toz gibi hava kabarcığı geldi..Sanırım içinde baya hava yapmış.. Ses sanki biraz azaldı gibi ama yinede yüksek..Diğer tavsiyelerinizi deneyeceğim..nesta2010-10-19 11:49:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sascha35Çevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2006
İl: Izmir
Mesaj: 126
sascha35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2010 18:01
Arkadaş Fluval 405 aldım ses, eheim de de sesten arkadaş muzdarip :) Dış filtrelerde artık ses olmazsa olmazlar arasına mı giriyor acaba :) Sıkıntılı günler bizi bekliyor anlaşılan...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kuduzruhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/09/2006
İl: Nevsehir
Mesaj: 641
kuduzruhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2010 18:31
 Şu an 3 akvaryumumda da tetratec kullanıyorum 2 tanesi tetratec 1200, bitanesi tetratec 700 Çok şükür bi sıkıntım olmadı şimdiye kadar.Çok güzel bir filtre.İhsan beyin de dediği gibi keşke defolu olan filtreleri piyasaya sürmeseler.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furrionÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 2157
furrionÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2010 19:15
1 senedir tetratec kullanıyorum sızdırma problemi henüz başlamadı . Sizin bu yazınızı okuduktan sonra sanırım (sızdırsa bile ) tetratec devam diyorum .
  Eee ne demişler tetratec tek geçerim .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.NURULLAHÇevrim Dışı

Kayıt: 28/12/2008
İl: Hatay
Mesaj: 22
M.NURULLAHÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2010 19:43
Ben 2 yıldır Tetratec 700 ve Jebo 828 kullanıyorum. İkisinin arasında kalite, temizle kaabiliyeti vesarfiyat açısından çoook fark var. tetratec çok çok üstün. bir misafirim bana balıkların susuz yüzüyorlar demişti. Su o kadar berrak.Sızıntı ikisindede yok şuan, çok şükür.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Abidin AcunÇevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 428
Abidin AcunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2010 20:14
İhsan bey, yeni eheim motorunuz hayırlı olsun. Umarım uzun yıllar sorunsuz kullanırsınız.
 
Bu iki dış motoru bende kullandım şu an eheim 2228 kullanmaktayım.
 
İkisi arasındaki farklılıklara değinmişsiniz, eheimde dediğiniz gibi kullanım kolaylıkları olsaydı iyi olurdu o konuda haklısınız.
 
Tetratec 1200 zamanla su kaçırma sorunları oluyor, forumları incelediğinizde mutlaka göreceksiniz.
Aslında bu sorunu halletmek oldukça kolay içerisinde ve vanalarında bulunan o-ring (conta) ları sanayiden toplam 5 TL. gibi bir fiyata alarak halledebiliyorsunuz.
 
Tetratecin ufak tefek sorunları olsada kullanım kolaylığı ve su temizleme özelliği sizinde belirttiğiniz gibi fena değildir. 
 
Eheimle tetrateci kıyaslamaya gelindiğinde, her ne kadar eheimin
 ilk başta kurulum zorluğu olsada uzun yıllar sorunsuz kullandığınızda o parayı boşa vermediğinizi göreceksiniz. Normal dış filtreler 3-5 sene kullanılırken eheim 10-15 yıl sorunsuz kullanılmaktadır.
 
Eheim, uzun zaman kullansanız dahi su boruları kolay kolay dolmaz ve su debisinde değişme olmaz. Tetratecin 2-3 ay sonra su debisi düşer ve borularını temizlemek zorunda kalırsınız.
 
Eheimin elektrik sarfiyatı düşüktür uzun yıllar kullanıldığında kendisini amorti etmektedir.
 
Eheim sesiz motordur. Size önerim mıknatıs kısmını tekrar yerinden sökerek kontrol edin, yerine tam olarak takılmamış veya mil  ucundaki contaları yerlerinde durmuyor olabilir. Normalde su devir daimi başladıktan kısa bir zaman sonra içerisindeki havayı atar ve sesiz çalışmaya devam eder.
 
Sağlıklı ve huzurlu akvaryumlar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2010 20:24
Bu arada ufak bir eklemede ben yapmak isterim. Eheim'ın kutusu içerisinden yağmurlama hortumlarını birleştirmek için küçük yeşil bir parça çıkıyor olması gerek. En azından benim vakti zamanında aldığım eheim ın içerisinden çıkmıştı. 

Fakat buna rağmen kurulum kısmı biraz dert olabiliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenizYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 721
DenizYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2010 21:14
Fluval de Eheim kadar ünlü bir marka değildir sadece bir ürün sınıfının adıdır. Ünlü Marka Hagen dir. Fluval , Hagen dış filtrelerinin bir sınıfıdır. Hatırlatayım dedim bilmeyen veya duymamış olan üyelerimiz için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nestaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10420,2[/B]
Kayıt: 30/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1923
nestaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2010 22:34

Yorumlarınız ve paylaşımlarınız için teşekkürler arkadaşlar..Filtrenin seside benim istediğim seviyede olmasada baya azaldı..Sanırım yavaş yavaş kaybolacak..Şunuda hemen belirteyim, amacım eheimi kötülemek değil kesinlikle..Abidin beyinde belirttiği gibi en uzun ömürlü filtre markası..Güvenim sonsuz..Benim esas eleştirim şu..Tamam elektronik ayarlı olanlar çıktı onlar neyse.. Ama Eheimin pompalı olan ve kurulumu daha kolay düz modelleride var..Ama 2228 e eş değer pompalı modelleri 600 lira civarıTebessüm Neden bu kadar fark var?Yani demek istediğim Tetratec bu aparatları ve pompayı her modeline koyabiliyorsa sende koy..Benim için 300 lira baya zorlayıcı bir miktar..Sırf hobi aşkına balıklarımızın aşkına katlanıp alıyoruz..Ve ufakta olsa bu eksiklikler can sıkıyor..Halbuki pompa v.s gibi özellikler Eheim gibi bir markanın her modelinde olmalı..Başka kriterler göre fiyat farkları olmalı..Mesela debisine,saatte pompaladığı su miktarına göre..HaksızmıyımBig%20smile


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZeRo-x7Çevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 710
ZeRo-x7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2010 23:01
Bi dış filitre almak ne zormuş arkadaş ya. :d 250 ,litrelik tanka bir dış filitre alıcam ondan ses gelir ,onun malzemeleri eksikdir ,öbürü su kaçırır, e, biz ne alcaz şaşırdım kaldım alsam bi türlü almasam bi türlü kaldım ölece. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YÜKSEL AYDEMİRÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1554
YÜKSEL AYDEMİRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2010 23:12
Murat bey, en iyisi tetratec 1200 modelini almanız zaten su kaçırma sebebi sadece 1-2 liralık oring contalarının eksik takılması onuda siz takarsanız filtrenizi sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz,eğer tetratec 1200 modelini alırsanız sadece ufak bir tavsiye taşıma sapından tutup taşımayın derim en güzel taşıma yöntemi kucaklayıp istediğiniz yere götürmek sonuçta plastikten yapılmış 4 tane tırnak tutuyor koca filtreyi onlarda zamanla aşındımı alın size su kaçırma sebebi.Ben bu şekilde kullandım 3 senedir maşalahı var filtrelerimin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir