67 Litre Akvaryum Tavsiyeler


ALFAÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2014
İl: Aksaray
Mesaj: 190
ALFAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2017 14:14
[QUOTE=astriks]Merhaba, ben akvaryumda hobi işine başlamaya karar kıldım. Araştırma yaptım kafama yatan balık türü lepistes oldu. 45x50x35 cm(galiba 67 litre oluyor) ebatlarında bir akvaryum temin ettim. Ama acemi olduğum için içini nasıl dolduracağım hakkında yeterli bilgiye sahip değilim. Sizden ricam akvaryuma lepistes balığı için neler koymalıyım. Bitkili bir akvaryum düşündüm. Saz bitkisi çok hoşuma gitti bitki için neler gerekli , filtre modeli kum vb gibi önerilerde bulunursanız çok memnun kalırım. Bütçem 100 130 lira civarı ona göre bir akvaryum tasarlamam da yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden değerli önerileriniz için çok teşekkür ederim.[/QUOTE]
Öncelikle hoşgeldiniz.
Lepistes beslenebilir.Tamamen dişilerden oluşan veya 1e2d şeklinde de olabilir.
Hacim az mı çok mu tartışması yapılmış üstte.Bu noktada başlangıç için hacim gayet güzel.Hatta ilk başlayanlara nazaran çok da uygun bir hacim(genelde 10 -15 litreyle başlar millet.)
Bitkili düşünmenizde yerinde olmuş.
Siz hele bir başlayın zamanla hem öğrenecek hem de bilginiz artacak.En önemlisi hobiden keyif almaya başlayacaksınız.
Nihayetinde bunlar olurken ekipman ve tankın kapasitesi hakkında daha iyi fikir sahibi olacaksınız.
Uzun lafın kısası bazı rakamlar var ortada.Bunların gerçeklik payı da vardır.Geniş akvaryum her zaman güzeldir ama bu anayasa değil,kutsal bir metin de değil.Avrupa birliğine giriş kriteri de değil .
Can alıcı nokta sizin severek bu işe gönül bağlamanız.Siz bu işi sevdikten sonra biz size : "Aman sakın büyük akvaryum almayın!" desek bile durmaz gider alırsınız ,çünkü artık zevk kanınıza karışmıştır.
Abartmamak kaydıyla hesaplamalara çok takılmayın siz sevginizin peşinden gidin.Zira bu ülkede insanların matematik dersini sevmemeleri ve düşük not almaları Çanakkale de destan yazamayacakları anlamına gelmiyordu ki yazdılar da zaten.

Hayırlı olsun yolun açık olsun.[:geek:][EDIT]ALFA,2017-07-28 14:15:43[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]183070,WLFcATA[/T]
+1: [T]183070,WLFcATA[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BarışÇevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2006
İl: Izmir
Mesaj: 1039
BarışÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2017 14:49
70 lt lik akvaryum lepistese başlamak için gayet uygun bir ölçüdür. Su değerleri bakımından gider isek lepistesin ürettiği amonyak la japonunkini ya da kullandıkları o2 uretikleri co2 miktarını kıyaslarsak zaten lepistes küçük akvaryumlar için çok çok daha uygun olur. Buradaki tek sıkıntı lepisteslerin japonlardan daha dayanıksız olması. Yani eğer benzer şartlarda 2 akvaryumda Japon sorunsuz yaşarken lepistes ölüyorsa bunu japonun daha az suyu bozmasiyla değil daha direncli olmasiyla açıklayabiliriz. yani aslında onun durumu daha kötüdür ama dayanabiliyordur. Şahsi düşünceme dönecek olursam herkesin 100 lt lik akvaryumlar bile edinmesi mümkün olmuyorken bu hobiye 70 lt lik bir akvaryumda başlanması gerçekten oldukça olumlu bir adımdır. Keşke herkes 70 lt canlı doğuranla başlasa hobiye.

Beğenenler: [T]162851,ALFA[/T]
Teşekkür Edenler: [T]183070,WLFcATA[/T]
+1: [T]183070,WLFcATA[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir