540 litreye tür


YBNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1247
YBNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2006 00:26

Uyarılar için teşekkürler,

Evet, her iki fotoğrafta Takashi Amano'ya ait. Bu fotoğrafları beğenmemin ilk sebebi sadeliğindeki güzellik ve taban yapısı (eğimler) Fakat dikkat edilirse iki örnekte de fazla bitki çeşidi mevcut değil ve arka plan kapatılmamış, görsellik orta plana verilmiş ki, buda o devasa akvaryumların bir yönden değil her yönden seyredilmesi için dekore edildiğine işaret ki bu kısmıda sevdiğim diğer tarafı.

İlgimi çeken konularda delilik derecesinde meraklı olduğumdan konu hakkında 1 aydan fazla zamandır çeşitli kaynaklardan bilgi topluyorum. Açıkçası yapamayacağımı düşünmüyorum, ama illede başarırım gibi bir iddeamda yok. Daha yolun başında olduğum ve daha ne kadar öğreneceğimi bile bilemeycek kadar konu hakkında cahil olduğum mutlak. Fakat en güzel öğrenme yolu uygulamadır ve bu uygulama oldukça uzun soluklu olacak.

Akvaryumu ısmarladım ve hatta parasını ödedim, bayramdan sonra elime ulaşacak, kumu ise inşallah bu hafta içinde edineceğim. Akvaryum geldikten sonra içine herbiri 18000K'lık 4 adet lamba yerleştirilecek bunlar bir timer'a bağlanacak. Düşündüğüm tasarımda taban yapısı sadece karşıdan değil, yan camlardan da görüşü kapatmayacak ve güzel görünecek biçimde kavislerle doldurulacak. akvaryumun her iki köşesinde simetrik olmayacak şekilde iki kütük üzerinde anubias nana bulunacak.(kütüklerden birinde anubias nana yerine Cryptocoryne wendtii "Green" olabilir, yeşil tonu farklılığı sebebiyle iyi bir kontrast/derinlik verebilir) arka planda ise filtre borusunu kapatacak kümede saz, sazların önünde ve yine arka planda fakat arka planın tamamını kaplamayacak kadar ve yine simetrisi olmayan biçimde seyrek olarak Lilaeopsis brasiliensis veya benzer yapıda fakat daha az ışık isteyen çim benzeri bir bitki olacak. Fakat bunların hiçbiri bir anda olamayacak. Önce taban kaplamasını yapmalıyım ki aradığım bitkiyi bulsam bile tabanın hallolması tahminimce 2 ay civarı zaman alacak.

Şu anda benim için en büyük sorun istediğim taban bitkisini bulamamak. Tabanı kaplamak istediğim bitki Hemianthus callitrichoides ( http://www.akvaryum.com/bitki.asp?id=25&alt_kat=883 ) Bitkiyi onlinebitki.com'dan soracağım ama ilk araştırmama göre bulunabilirliği pek umut vaadetmiyor. Eğer bu bitki konusunda yardımcı olabilecek çok sevinirim.

yabani2006-10-17 0:31:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir