450-500 litrelik tankta Gurami


ismail_topcuerÇevrim Dışı

Kayıt: 26/10/2010
İl: Sakarya
Mesaj: 10
ismail_topcuerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2010 17:15
Merhaba arkadaşlar ben sakaryadan İsmail bu hobiye merak sardım yeni balıyacağım istediğim 450 - 500 litrelik bir akvaryum kurup gurami beslemek istiyorum akvaryum iç donanımı ve gerekli ekipmanlar bitki örtüsü balık sayısı  ve çeşidi vb. konularda yardımcı olursanız sevinirim. Siteye dün üye oldum ve bir kaç haftadırda araştırma yapıyorum ama kafam çok karıştı malum akvaryumculara malzeme alımı konusunda forumdaki görüşler sayesinde güvenimde kalmadı yardımlarınız için şimdiden teşekkürler saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

maketciÇevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 116
maketciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2010 20:19
İsmail Bey öncelikle hoşgeldiniz.Akvaryum zaman,emek ve para isteyen bir hobi olarak bilinir ama gözünüz korkmasın.Forumdan ve mantıklı akvaryumculardan ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.400-500 litrelik bir akvaryum başlangıç için daha doğrusu gurami için çok güzel bir tank olur.120*60*65 ebadı belirttiğiniz hacme en uygun ebattır.Akvaryumu temin ettikten sonra öncelikle debisi 1200-2200 l/h aralığında olan bir dış filitre almalısınız.Ben bu hacme yakın bir akvaryumda dolphin 1600 kullandım ve çok memnun kaldım.Gurami bitkili akvaryum sevdiği için en az 6 cm.lik tercihen 8 cm.lik taban kumu kullanmanız lazım.Bu da yaklaşık 35-55 litre araı kum demektir.Kum olarak koyu renkli kum tercih ederseniz guramileriniz daha mutlu olur.Tavsiyem lav kırığı olacaktır.Bir de 300 wattlık bir ısıtıcıya ihtiyacınız olacak.Suyun sıcaklığı 24-27 derece arası olmalıdır.Ayrıca akvaryum bitkili olacağı için iyi bir ışıklandırma gereklidir.Bitkileri yan taraflara yoğunluklu olarak dikip ortada balıklara geniş alan bırakırsanız iyi olur.
Tür olarak da tavsiyem inci (mozaik) guramidir.Büyüdükçe ışıltılı muhteşem birer yıldıza dönüşürler.Yem olarak; sera vipan,sera san,sera kankurdu,tetra rubin ve sera vipagran tavsiye ederim.Arada bir de haşlanmış ıspanak veya bezelye vermeniz sindirim sistemleri açısından önem taşımaktadır.Gurami müptelası bir hobici olarak elimden gelen yardımı yapmaya hazırım.Sorularınızı elimden geldiğince cevaplandırmaya çalışacağım.Ankarada olsanız daha fazlasını da yapardım ama mesafe engeli var.
Keyifli hobiler, sağlıklı balıklar dilerim.
   
maketci2010-10-26 20:23:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ismail_topcuerÇevrim Dışı

Kayıt: 26/10/2010
İl: Sakarya
Mesaj: 10
ismail_topcuerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2010 20:31
Ankarada bir tank var istediğim ölçülerde şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim mesafe okadar önemli değil bir gün içinde gidip gelebileceğim mesafe inşaallah çok kısa zamanda görüşürüz
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2010 17:34
Öncelikle akvaryum alırken sağlamlığına dikkat etmek gerekir. Gurami çin aşırı bitkili olmasına gerek yok. O boyutta bir akvaryumda farklı türlerde gurami olabilir. İnci (mozaik) gurami, altın gurami, cüce gurami gibi görsel oalrak güzel olanlardan olabilir. Yanında başka türler de eklenebilir. Özellikle corydoras (çöpçü) türleri olabilir. Bazı tetra türleri de eklenebilir. Kum bitkilere uygun olursa birazavantaj sağlanmış olur. dekor için çeşitli kökler, salınım yapmayan kayalar konabilir. Su üstü bitkileri mutlaka eklenmelidir. İyi bir filtreleme su kalitesi açısından faydalıdır. Guramiler labirentli olduğundan suyun üzerinden direk nefes alır gibi hava alırlar. Her ne kadar solungaçları da devrede olsa da su yüzeyinden hava almaları şarttır.
İç filtre ile oluşacak akıntı çok hoşlarına gitmez. Dış filtre işi büyük oranda çözer. Dış filtrenin çevrim kapasitesi akvaryumun hacminin 3-4 katı olmalıdır. 400-500 litrelik akvaryum için bu değer minimumda 1200 L/saat olmalıdır. Mümkünse 1500-1600 Lt/Saat daha iyi olur. sump da bir çözümdür.
Gelişmelere göre farklı yönlendirmelerle devam ederiz.
Kolay gelsin.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir