2 SAATLİK SARI PRENSESLER


galubelaliÇevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2011
İl: Erzurum
Mesaj: 10
galubelaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2011 11:08

Herkese kucak dolusu selamlar. Arkadaşlar mutluyum akvaryum,malzeme balık falan almam (bu hobiye merak sarmam) 3 ay içerisinde oldu. İlk göz ağrım ilk aldığım balık sarı prensesler (yavru iken almıştım)şu anda 3cm kadar bundan 2 hafta önce durgunlaştı hatta başka bir konuda değinmiştim.Yem yemiyor diğerlerinin yanına hiç gitmiyordu. Dün akşam yine forumda dolaşırken balığımın ağzında yavru olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu anladım. Yine forumdan eğer yavru varsa ne yapmam gerektiğini nasıl haraket edeceğimi hatta balığı nasıl kusturacağımı öğrendim (kusturmak için 15 gün yeterli yazızyordu ama ben acele ettiğimi düşünüyorum)Bende o heyecanla koşup balığı tuttum ve aynen videodaki gibi balığı kusturdum balığın ağzından ilk yavru çıkınca sanki evladım olmuş gibi  sevindim. sonra 1 tane daha 1 tane daha derken toplamda 13 adet yavru sarı prensesim oldu. Bunu duyan arkadaşım "ben 4 yıldır bu işi yapıyorum daha yavru alamadım sen 3 ayda nasıl başardın diye" kıskanadursun aklımda bazı sorular belirdi. yavru almamda çok büyük yararını gördüğüm sevgili forum dostlarım şimdi sizden sorularım hakkında da yardım bekliyor şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

1-Tahmini 4 aylık 3 cm lik bir sarı prensesin bu sürede yavru vermesi normal midir?
2-Yavruluğum yok forumdan kendi yavruluğumu yaptım.Muhakkak yavruluk almam şart mı?
3-yavrular çok küçükler dediğim gibi çok mu acele etmişim,yaşarlar mı? ki balıkların şu andaki en belirgin yerleri gözleri.
4-Yavruları ne ile besleyecem bendeki yemleri havanda dövüp verme ihtimalim var mı?
5-Yavrularda diğer yetişkin balıklarla aynı sıcaklıkta mı yaşarlar?
6-Yavrulara yem verme aralığı miktarı ne kadar olmalıdır?
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LeaderosÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/12/2008
İl: Nevsehir
Mesaj: 962
LeaderosÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2011 11:32
Öncelikle hayırlı olsun. Her zaman olan bir durum olmasada mbunaların bu boylarda yavru verdiği görülebiliyor. Yavruları ayrı bir yerde tutmanız iyi olacaktır. Keselerinden tamamen kurtulana kadar yem vermeyiniz ve anaçlara kullandığınız yemleri ezip yavrulara verebilirsiniz. Gün içerisinde çok defa ama az yem vermeli, düzenli dip çekimi yapmalısınız. Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yns325Çevrimiçi

Kayıt: 17/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 158
yns325Çevrimiçi
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2011 11:40

Murat bey öncelikle ilk yavrularınız hayırlı olsun.Umarım kayıpsız bir şekilde büyütürsünüz.Sorularınıza sizin sıraladığınız gibi cevap vermeye çalışıcam.

 1- 3 cm bir balığın yavru vermesi için düşük bi ölçü ama balıklar yanık kaldığından boy atmamış olabilir.4-5 cm sarılardan yavru aldım.
 2- Yavruluğa gerek yok pet şişeden yapıcağınız yavruluk her daim işinizi görecektir.(Hazır satılan yavruluklardan daha iyidir).
 3- Kaç günlükken kusturduğunuzu bilmiyorum ama yavruların karınları keseliyse o keseler gidene kadar yemleme yapmayın ve yavruluğa hava verin.Yaşarlar ama dediğim gibi hava vermelisiniz ve kesinlikle yemlemeyin.
 4- Elinizdeki yemleri ezip verebilirsiniz.(Keseler gitmeden yem vermeyin)
 5- Ana tankta aynı suda besleyin büyüyene kadar.(Ani su değişikliği ve ısılar yavrular için ölüm nedeni)
 6- Az miktarda sık yemleme yapınız.(3 öğün)

    Umarım yardımcı olmuşumdur.Saygılar




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir