17 Günlük Siyah Imparator Tetra Yavruları


mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2019 18:07
Selam,

Kisa sure once uzun bir aradan sonra tekrar bir akvaryum kurma firsati yakaladim. Akvaryumcuda gordugumde davranislari cok hosuma gittiginden 13 adet siyah imparator tetra aldim. Ertesi gun baskin erkeklerden birisi akvaryumun ucte birini sahiplenmis ve diger hic birini bolgesine kabul etmiyordu. Diger gun akvaryuma baktigimda ise staurogyne repens yapraginda bir adet yumurta farkettim. 3. gune geldigimizde baskin erkek tankin hukumdari olmustu ve bir adet disiyi ciddi sekilde hirpalamisti. Ben de disiyi ayirip, erkegide buyuk kepce icerisinde bir gun tankta beklettim. Ertesi gun tankin hukumdarligini baktim ki baska bir baskin erkek aliyor ve digerlerini rahat birakmayacak 4. gunu tum baliklari geri goturdum. Bu surecte hirpalanan disiyi malesef kaybettim, saniyorum ki yavrularin anneside bu arkadasimizdi.

Aradan gecen 4-5 gun sonrada tanka bol miktarda bloody marry karides attim. Daha fazla yumurta vardida karideslermi yedi bilmiyorum fakat su an tankta en son tanki tasarim icin bosalttigimda saydigim kadariyla 7 adet yavru mevcut.

Yavrulari buyutmek icin ozel bir caba icerisinde degilim. Yani ozel bir yontem uygulamadim tek yaptigim CO2'den zehirlememeye calismak. Bunun haricinde basindan beri tanka tetra pro algae yem atiyorum. Yavrularin bu surecte beslenebilmesi sanirim karideslerin bu yemleri didik didik ederek ufacicik parcalara ayirmasi sayesinde oldu. Yada her gun 1 adet yemi su icerisinde eriterek tanka dagilmasini sagladigimdan bilemiyorum.

Su an yavrular gordugum kadariyla tanktaki beyaz mikro olcekli diyebilecegimiz beyaz kurtlari avlayarak yasamlarini surduruyorlar. Umarim buyuduklerini gormekte nasip olur. Sans eseri tetra turunden yavru almak farkli bir sevinc uyandirsada tanki kurma amacimin disina saptirdi namissizlar. Canlari sagolsun. [:)))]


Genelde 1-2 tane digerlerine gore eriskin olan yavrular piyasada geziyor, digerlerini tankin yapisi itibariyle gormem pek mumkun olmuyor.

Video cekildiginde ilk gordugum gunden itibaren 17 gunlukler, bu gun 18. gun.

Camdaki beyaz kurtu yiyor sanirim. Bunu videoyu izledigimde farkettim. [:)))]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=J-1dGSnKu8w[/VID]

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=WmwZOcAnEr8[/VID]



Beğenenler: [T]197989,ceyh[/T][T]112546,capo di capi[/T][T]205105,çulsuz[/T][T]54149,erdalakçay[/T][T]186567,cankocaman[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3494
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2019 18:29
Sizi çok iyi anlıyorum..3-4 sene önce bende hasemania nana tetraları olan akvaryumu bozuyordum. Bir kaç öbek cubayı minik bi tas içinde z bir su ekleyerek kargoyla bitlise yolladım. Alan kişi cubaların içinde 1 cm suda yüzen milimetrelik balık yavrusu olduğunu söyledi. O öyle diyince ben de akvaryumu derinlemesine gözlemledim. Akvaryumda cubaların arasında 6-7 tane tetra yavrusu gördüm. Bozacağım akvaryumu 1 ay onlar yüzünden bekletmiştim. Sinirle karışık bir sevinç.

Beğenenler: [T]197989,ceyh[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2019 18:43
Sizin icinde kotu olmus, alan kisi sevinmistir. Acikcasi akvaryum boyutu eriskinleri misafir ettigimde anladigim kadariyla bu ture bakmak icin cok uygun degil. Cok guzel karakteristik davranislari var ve tetra demeye bin sahit ister bakmaya heves etme sebebimde buydu aslinda. Fakat simdi ayni sorun yavrular olaki buyurse tekrar edecek. Bu yuzden bir nevi heves kursagimda kaliyor. 7 adet yavrunun tumu eriskin olabilsede bu akvaryumda bu yavrulara bakamayip birde veda etmem gerekecek burasida ayri uzucu bir taraf. Bakalim nasibimizde tetra yavrulari varmis. Simdilik mecburen onlar ne diyorsa o olacak, yavrular eriskin olana kadar benim sozum bu tanka gecmez. [:)))]

Beğenenler: [T]197989,ceyh[/T][T]189608,mehmet karadağ[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir