100% RTV silikon?


GeckoÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1611
GeckoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2012 05:54
Merhaba arkadaslar
 
Su siralar eski bir akvaryumu bozup yeni bir akvaryum yapmakla ugrasiyorum. planlama, cam temizligi vs. bitti. sadece yapistirma ve diger islemler kaldi. elimde %100 RTV silikon (fungicide) var ve  yapistirma islemini bu silikonla yapmayi dusunuyorum. mantar vs. tutmayan bir urun oldugunu biliyorum ama aklima takilan kisim RTV. Room Temprature Vulcanizing (Oda Sicakliginda Vulkanizasyon-Ebonitlesme) tam anlamiyla nedir? normal silikonun daha sert malzemelere donuzturme islemine vulkanizasyon denildigini ogrendim.
 
acaba normal silikondan daha mi saglamdir? ya da fazla sertlesip sorun yaratir mi?
 
aslinda en kolay yolun gidip adam gibi akvaryum silikonu almak oldugunu biliyorum. ama yine de eger uygunsa elimdeki malzemeyi degerlendirmek isterim.
 
simdiden tesekkur ederim.
 
NOT: Akvaryum yapim asamalarini fotograf ve video ile kaydediyorum. yakinda kendin yap bolumunden takip edilebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OnurTaşkınÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 716
OnurTaşkınÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2012 06:32
Kuruyup aşırı sertlik yapması kolay kırılgan olmasına sebep olabilir.Esnemenin çok olması zararlıdır ama hiç olmamasıda zararlır diye düşünüyorum.Yani ek yerleri kütük gibi sert olduğundan dolayı ek yerlere yakın yerden çatlama yapabilir.Bu söylediklerim tamamiyle tahmini bir düşünceyle mantığı birleştiriyorum.Diğer bir taraftan anti bakteriyer bir malzemeden yapılmamı,suya salınım yaparmı bu gibi şeyleride incelemek gerekli pek kullanman taraftarı oluncağını sanmıyorum forumdan.Sen onu isyersen başka yerde kullan ve sistanın akvaryum silikonunu al için rahat etsin.OnurTaşkın2012-12-24 06:34:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bysitoÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9970,2[/B]
Kayıt: 15/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 370
bysitoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2012 15:02
RTV slikonları kalıp çıkartma işlemlerinde kullanılır,akvaryumda çok sağlıklı olurmu bilmiyorum.Forumda heykaltraş bir arkadaş daha önce bu slikondan bahsetmişti bir araştırın isterseniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir