0 dan Yavru Yunus ve SORULARIM yunuscular içeri :)


eskibalıkcıÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2014
İl: Kayseri
Mesaj: 86
eskibalıkcıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2014 00:21
Selamın aleyküm abilerim 0 dan yavru yunus alıp büyütüp üretimini yapıp harcılığımı çıkarmak istiyorum tecrübe sahibi abilerimden yorum bekliyorum :) lütfen sorularımından bildiklerinizi cevaplarsanız memnun kalırım :) soru cevaplanmış diye cevaplamamazlık yapmayın farklı görüşü ve sorulara ilavesi olanlar paylaşsın herkez yararlansın yazım hatalarını kusuruna bakmayın bu saatte mobilden zormoluyor :)

1. Yunuslar kaç cm iken cinsiyeti belirginleşir ve nereden daha net cinsiyet ayrımı yapılır ?

2.Yunuslar için (4-5-6 cm ve daha sonrası için) hangi kum hangi renk kaç mm ? 90x35x65h a minimum kum kgsi :)

3. Yunuslar için hangi yem 4-5-6 cm ve daha sonrası için) kaç çeşit hangi marka tek tek yazarsanız memnun olurum 4 cm ve daha üstü olacak ayrıetten yem alınmalımı, yavru yemi yaşını geçmiş mi ?
Nasıl bir diyet uygulanmalı günde kaç kez atılmalı?

4.Yunuslar nasıl ve hangi kayaları sever dekarasyon nasıl olmalı? Örnek resim gösterebilirsiniz :)

5.90x35x65h 1e 5-6 d şwklinde düşünüyorum sağlıklı bir oranmı? Büyüdüklerinde daha büyük bir tanka taşınacaklar

6.şimdilik dış filitrem yok bunu nasıl telafi ederiz? Dip çekim ve su değişimi kaç günde ve % kaç olmalı ?
Kaç günde bir neredeyse %80 olacak şwkilde su değişimi yapılmalı ? Yoksa yapılmamalımı?

7.Yunuslarımın yanına 2 vatoz 2 çöpçü düşünüyorum yunusların zarar vermeyeceği tür önerirmisiniz?

8.Balıkların sağlıklı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Yavruları gidip görüp alacağım neye göre seçmeliyim? Dikkat etmem bir husus var mı?

9.ne renk lamba kullanayım mavi florasanım var ayrı etten led döşesem sıkıntı olur mu? Hangi renkten hoşlanırlar fazla mı yoksa loş ışık mı severler ?


10.HIZLI ve sağlıklı kafa yapmalarını nasıl sağlarım ?

11. Hangi sıcaklık en uygunudur?

12. Sürmeli yunus nedir daha özel bir cins mi bunun mu yavrularını alayım yoksa normal yunusun mu? eskibalıkcı2014-12-30 01:20:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RedMap87Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 858
RedMap87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2014 00:40
Bu tip bilgilerin hepsi forumda mevcut, yunus ülkemize yeni giren bir tür değil. En ufak detayına kadar araştırırsanız bulursunuz. Benden tek yardım sağlıklı balıkla ilgili gerisine üşendim roman gibi sormuşsunuz Gözleri parlak, mukozası canlı ve ışıltılı olmalı,pullarında kabarıklık olmamalı, kuyruk ve yüzgeçlerinde parçalanma beyazlaşma gibi anormallikler olmamalı. Yunuslar yavruyken hareketli olur, obur olur.Alacağınız zaman yemleme yaparak iştahlarınıda test edin.Birde bizim vatandaşımız koca kafalı yunusu üretir amma bir akvaryuma olması gerekenden fazla yavruları tıkıştırır 3 5 kuşak yavruyu boylama ayırımı yapmadan aynı yerde yemlemeye devam eder. Bu hayvanların ülkemizde satılan yavrularının büyük bir kısmı yanık kalıyor bunada çok dikkat etmelisiniz balık 3 4 cm boya gelmiş ama 4 5 aylık bir mazisi oluyor. Mümkünse önceden anlaşın kusturduktan 10 15 gün sonra alıp bu şekilde kendi şov akaryumunuzda sakin ve rahat şekilde büyütün. RedMap872014-12-30 01:33:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eskibalıkcıÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2014
İl: Kayseri
Mesaj: 86
eskibalıkcıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2014 01:19
Yavruyu ayırttırmak çok güzel bir fikir miş söylediklerini not aldım saolun cevabınız için daha uygun olduğunuz bir zamanda diğer sorularımıda cevaplarsanız sevinirim
Ayrıca araştıröaz olurmuyum sık kullanılanlarda 10 tane sayfa var :) ama kesin ve net cevaplar yok ben mobille bu saate bu kadar ugraşıp yazıyorum sizlerde cevaplarsanız çok mutlu olurm :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir