! 200*75*65H White Castle !


tahsinsoyturkÇevrim Dışı

Kayıt: 08/12/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 85
tahsinsoyturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2010 12:44
Öncelikle merhabalar...bütün gün akvaryumlarla ilgili makale okuyorum ve birsürü resimlere bakıyorum.
20 senelik bir tecrübeden bahsediyorsunuz bence bu alkışlanıcak bir başarı bana göre ve 20 senenin ardından bu hobiyi bırakanlarıda biliyorum yada küçük bir akvaryum yapıp onunla devam edenleri ama siz 900 litrelik yani hemen hemen 1 tonluk bir akvaryum edinmişsiniz bana göre bu muhteşem birşey.Akvaryumunuza gelince herşeyyy çok güzel zaten başta sölemişiniz zevk için diye bu yuzden o akvaryumun içerisinde 500-600 balık görmek ve onlara yem vermek paha biçilemez.Bence sizi eleştirenlere kulak vermeyin çünkü çok güzel bir işe imzanızı atmışsınız gerçekten tebrikler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canafarÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2010
Mesaj: 159
canafarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2010 13:47
Tahsin beye katiliyorum... Zaten bir onceki mesajinizda da belirtmissiniz. Simdi bu akvaryuma bakan arkadaslar kendilerince hayeller kurup ben olsam bunu yapardim sunu beslerdim bitki koyardim vs...  Evet soylemesi istemesi kolay. Ama diger taraftan bakildiginda 900 litrelik bir akvaryum bunun icine yuzlerce bitki dikilir dogaya en yakin bitkili kayali magrali dizaynlar dusunulur yapilir. Dogayi taklit etmeyi birakin kendisini bile olusturursunuz icersinde. Alan cok genis... Harika baliklar turler beslenir yasar. Ama unutmayin ki bakimi cok zor olucak. Heleki ilk baslarda sistemin oturmasi icin kullanilan ilaclarin tutacagi miktari dusunemiyorumbile.. Dusunsenize Sera Aguatan su duzenleyici eklemeniz gerek en kucuk sisesi 400 litre akvaryum icin Ph yukseldi mudahe edilmesi gerek ph minus en kucuk sisi 400 litre icin fiyatlari ise 15 lira civari sanirim 900 litreye iki kucuk sise biz iki kapak dokuyoruz :D  Parasini gectim olusabilecek sorunlarda bakimda harcanacak zamana asiri olucaktir. Buyuzden arkadasimiz en iyisini yapmis. Su oturduktan sonra duzenli su degisimi akvaryum temizligi ve filtre materiyallerinin degisimi masrafi azalticak sistemi stabil hale getiricektir..

Saglikli baliklar hocam cok guzel olmus ellerinize saglik.  Tavsiyeye gerek yok siz zaten usta olmusunuz... Umarim herhangi bir sorun olusmaz sistemde uzun yillar saglikli baliklar beslersiniz...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

stahaÇevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2010
İl: Samsun
Mesaj: 200
stahaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2010 14:52
Merhabalar
Tebrik ediyorum , oldukça hoş ve göze hitap eden bir çalışma olmuş , sağlıklı nice nesilli balıklar dilerim . Masallah
Ayrıca bilinçsizce kurulan dekor ve dizaynlar dışında zevklere karşı daha duyarlı olalım arkadaşlar . Yanlış bir tutumda bulunmadıktan sonra , ister yapay ister doğal , ister balina ister hamsi , isteyen istediği şekilde balıklarına sahip çıkar . Bu şekildeki negatif yorumlarla akvaryum sahiplerinin keyiflerinin kaçmasını istemeyiz ne de olsa ...

Benim ricam ; Lütfen balıkları eklediğiniz halinin de  fotoğraflarını eklermisiniz . Gerçekten çok merak ediyorum yüzlerce balığın akvaryumdaki seyrini Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

körfez41Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/02/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 246
körfez41Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2010 16:21
Yapay bitki ve çimlerden yapılan bir kaç akvaryumu canlı gözle görme şansım olmuştu... 

Artık günümüz teknolojisinde öyle şeyler yapmak mümkün ki gerçekten ilk gördüğümde gerçekmi değilmi anlamakta zorlandım.

Akvaryumunuzun resimlerden çok daha güzel göründüğüne eminim, zevkle izleyin...



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aydins74Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 471
aydins74Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2010 16:34
Kişi beğendiyse olay bitmiştir benim için.
Doğal ortam sağlayalım dediğimiz balıklar acaba hiç doğal ortamlarını gördülermi ki. Salınım yapmadıktan sonra ha kaya koymuşuz akvaryuma ha bir gemi maketi. Balık bunun farkında mı olacak?
Bende doğal görünümden yanayım ama arkadaşımız bunu tercih etti diyede eleştirecek değilim.
Bende trop. isterdim bu akvaryumda ama arkadaşımız lepistes, neon sevdalısı diye neden şu bu diyecekte değilim.
Akvaryum boyutları inanılmaz derecede güzel.  Akvaryumu ben böyle güzel görüyorum diyrsanız akvaryumunuzda çok güzel.
Eleştirime gelirsekte o boyutta bir akvaryuma o sump küçük değil mi? Sump sistemleri pek bildiğim sistemler değil ama takip edip gördüğüm kadarıyla o boyutta bir akvaryuma sump küçük sanki.
aydins742010-12-10 16:35:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OnurTaşkınÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 716
OnurTaşkınÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2010 17:40

Söylediğim gibi akvaryum süper demiştim ama içi güzel değil demiştim olumlu olumsuz bir çok eleştiri yazılmış.Bu kadar beyenen arkadaş varsa beyenmeyende olmalı bir doğallık yapaylık atılmış ortaya bunun sebebi abimizin son teknolojiyle yapılmış yapay malzemesi değil arkadaşlar kendi hayalleri üzerinden yorum yaptığı için yapay kötü diyorlar.Akvaryum onun isterse cama cam devam eder içine kum koymaz,bitki koymaz hepsi abimizin tercihi burdaki amaç burda paylaşılmış herkez içinden geleni edebiyle yazsın burda kötüde denilse abimizin emeğine saygısızlık yapılmış sayılmaz çünkü kötünün tamamıyla kendi hayal gücüyle örtüşmediği için denilmiştir bana kalırsa böyle bir akvaristlerin içinde herhangi bir akvaryum için nasıl dersen kolay kolay güzel kelimesi gelmez ama eminim abimin evine normal bi vatandaş gelse ağzından salyası eksik olmaz çünkü görsel bir şov var o akvaryumda bu akvaryumun içine alakası olmayan bir uçak maketi koysan o bile harika durur.İnş. allah bizede nasip eder abiciğim böle bir akvaryum ve inan benimde tercihim ufak canlı doğuran yada sürü halinde olan balık cinslerinden koymaktır çünkü dehşet bir görsel şölen sunar.

onrgz12010-12-10 17:43:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KayrahaNÇevrim Dışı

Kayıt: 03/05/2009
İl: Antalya
Mesaj: 45
KayrahaNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2010 17:59
Seyir zevki bakımından gayet güzel olmuş...Tebrikler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

s.orhanÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2006
İl: Bursa
Mesaj: 659
s.orhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2010 20:05
Biz kötü yorumcumu olduk şimdi?O zaman güzel olmuş deyip geçelim olsun bitsin ve alışılmış akvaryumcu metodlarıyla bu hobiye devam edelim.Bu forum kurulduğundan bu yana fanusta başlayıpta denize kadar ilerleyen arkadaşlarımız var.Bunun sabebide işte bu yorumlardır.Ejder abimizin yaptığı emeği kimse küçük göremez.Nasıl zevk alıyorsa öyle kullanır bunada karşı çıkılamaz ama bazı yorumlar eksik yada ileride sorun yaratıcak olan durumların habericisi olması adına yapılır.Bu kadar büyük hacimli bir tankı tutupta bitkili yapmanın mantığı ve maddiyetı kolay kolay hiç birimizde yoktur.Ejder abimiz bitkili tankta bulunan türlerden bakıcağı için en uygun şartları tutmaya çalışmış.Benim en çok merak ettiğim ise, temizlik ve dipte oluşacak tortu.

s.orhan2010-12-10 20:07:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yeseviÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2009
İl: Denizli
Mesaj: 601
yeseviÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2010 16:46
Böylsine devasa  güzel  tam anlamıyla dekor   bir  akvaryumda yapay dekor malzemelerinin kullanılması beni gerçekden üzdü.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ManowaRÇevrim Dışı

Kayıt: 14/05/2009
İl: Yalova
Mesaj: 82
ManowaRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2010 19:32
Yorumlarınız için tekrardan teşekkür ederim. Zevk ve göze hoş gelen bir mini su dünyası yaratmanın yanı sıra, canlılar için de temiz ve sabit bir ortam kurmaya çalıştım. Filtre sistemi Taban Filtre. 4 *175 cm lik dip boruları ( Beyaz tesisat borusu 40'lık)'nın tek bir 70'lik pimaş üzerinde birleşip 120 litrelik 3 bölmeli sumpa gitmesinden ibaret. ( saatte NET : 2145 litre sirkülasyon mevcut) Fililtre sistemini kurarken eşim olmadığından ötürü foto çekip koyamadım ( aklıma gelmedi açıkçası o telaşta) Kullanılan taban malzemesinin aralarının geçirgen olmasından dolayı dibe düşen yemlerin pek bir şansı olamıyor zaten. Bu nedenle çöpçü kullanamayacağımı bilerek başlamıştım balık seçimlerine. Muhtemelen 15 günde bir ufak bi dip çekimi de kafi olacaktır artı olarak.

Ortalama 1 tonluk bir akvaryumda Canlı doğayı oluşturmanın maddi olarak bir boyunduruğu yok belki üzerimde fakat yıllarca uğraş/didiş tutturulan balanslardan belkide biraz yorulduğum içindir yapay seçimim. sadece tabanı oluşturabileceğim Hemiantus tarlasının Co2 ve uygun ışık koşullarında oluşumu 6-7 ay gibi bir süre alacaktı. Ki bu süre zarfında yoğun co2 v e ışık tan dolayı uygun canlı(lar) akvaryuma eklenemeyecekti. Ben bi strafor alıp onu boyayıp dekor yapmaktansa yada 4 5 devasa taş alıp içine koymaktansa belki biraz daha üstüne para koyarak bu tarzda bir dizaynı oluşturmak istedim.

İşten evi gelipte sizi fazla uğraştırmayan bir akvaryuma bakarken belki bir iki fırt vişne suyu içmenin zevkini özlediğimi farketmişim; geçtiğimiz hafta bunu anladım :)

Akvaryum bir sevdadır bana göre; hem eziyet tir hem zevktir. Çok az şey vardır zevk verirken eziyet eden ( ama güzelinden) Yıllarca uğraş veripte akvaryuma sırtını çevirenlerden olmaktansa bunalıp; böyle bir görsellikle noktalamak bence daha mantıklı :)

Balık kolonileri eklenince bir iki güncel resim daha ekleyebilirim.

Herkese saygılarımla. Mutlu ve sağlıklı balıklar dileğiyle \o

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kartalpençesiÇevrim Dışı

Kayıt: 25/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 73
kartalpençesiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2010 20:31
Tebrikler. bence güzel olmuş sağlıklı balıklar beslemeniz dileğiyle(balıklı haliylede bi fotoğraf isteriz tabi)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

STİNGERÇevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 173
STİNGERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2010 23:34
Tankınız hayırlı olsun.Gerçekten büyük emek ve özveri var.Bunu gözardı edemeyiz ama ben genede doğallıktan yanayım.Tank çok uygun.Dev saz,anubias, vb  bitkilerle Arowana beslemeyi denedinizmi?Ben Şu an bunu yapıyorum.Sadece acizane bir tavsiye.Saygılar. STİNGER2010-12-11 23:35:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furrionÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 2157
furrionÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2010 23:54
Ejder beyin akvaryumuna ilk yorumu yapmak bana kısmet olmuştu yorumumda yapaylıktan bahsetmiştim.Bazı arkadaşlarımız sanırım buna alınmış veya benimle aynı duyguları paylaşmamış sadece şunu yazmak istiyorum.
 Yapay bitkiden, gemiden , vsden dizayn edilmiş akvaryuma yapay demenin neresi yanlış_?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ManowaRÇevrim Dışı

Kayıt: 14/05/2009
İl: Yalova
Mesaj: 82
ManowaRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2010 12:52
Kimsenin yorumuna alınmış yada gücenmiş değilim eğer öyle bir izlenim yarattıysam affola :) Elbetteki herkesin yorumuları farklı olacaktır. Eleştirmekte beğenmek gibi bir parçadır yorumlarda. Yapay malzemeler ile dizayn edilen bir  akvaryumun da günümüz teknolojisi ile gerçeğe yakın halini gösterebilmek adına paylaştım resimleri :)

Kadir Bey : Babam aynen sizin dediğiniz gibi yaptı akvaryumculuktan emekli olduğunda 5 6 sene evvel. 1 çift arowana sahibi anubias ve dev sazlarla. çok ta harika görünüyorlar gerçekten sizi de tebrik etmek isterim çok çok güzel bir seçim yapmışsınız. Tek söylemek istediğim nokta benim küçük koloni balıkları sevmem sanırım. ( ilk besledğim ve becerksizliğimden dolayı yaşatamadığım balık Astronot olmuştu; sanırım öldürdüğüm için soğudum büyük balıklardan yıllar evvel) Şuan piyasada bulamadım ama bulabilsem bi 50 tane de furcatus ve/veya werneri eklemek isterdim akvaryumuma ilaveten.

Herkese iyi pazarlar geçirmesi dileğiyle;saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir