yumurtlama
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Alper Bey üretim su değeri genel olarak sabit olması kaydı ile 26 ile 29 arası tavsiye edilir.26 C den 29 C ye kadar ki su sıcaklığında bir çok üretim denemesini başarılı olarak tecrübe ettim.30 derece yüksek bir sıcaklık üretim için.Çünkü sıcaklık yukarı çıktımı sudaki iletkenlikten amonyağa ordan nitrit ve nitrat değerlerine kadar etki yapar.Örneğin aynı su değerlerinde 26 C de ölçtüğünüz Ms değeri 30C de daha yüksektir.
Ozonizatör kullanımı diskus üretiminde çok tartışılan bir konudur ve sürekli kullanılmaması taraftarıyım.Aynen UV gibi.Çünkü diskus yavrusunda ümmin sistem gelişiminde ortamda mikrop bırakmayacağı için sakıncaları vardır.Özellikle ozonizatörün.
Ayrıca, Redox potensiyelinin ayarlanamaması durumunda özellikle serbest yüzüşün ilk anlarında yavrunun gastemasını yakıp erken toplu ölümlere neden olabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Alper Bey suyu değiştirdiniz mi değerleri de değiştirirsiniz.Halbuki diskus üretiminde ilk günlerde aksine su değerleri sabit kalmak durumundadır.
Bunlara dikkat etmenizi tavsiye ederim.
Ayrıca eğer yumurtaları yeme ihtimali var diyorsanız şansınızı dişiyi alıp erkeği bırakma şeklinde kullanın.Çünkü dişi hormon salgısına yumurtlamadan sonra da devam ettirir ve tekrar yumurta veya larvaların kulede asılı olduğu zamanda yumurtlama eğilimine giderse öncekileri yeme eğilimi gösterirler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir